Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Midt i Marts, Ides of March

Forsinket indlæg – jeg orkede ikke meget i Marts!

The Ides of March (/aɪdz/; Latin: Idus Martiae, Late Latin: Idus Martii)[1] is the 74th day in the Roman calendar that corresponds to 15 March. […]
In 44 BC, it became notorious as the date of the assassination of Julius Caesar which made the Ides of March a turning point in Roman history.

Her er nogle billeder fra Marts, – faktisk en masse billeder! – som jeg ikke har haft energi til at se igennem og poste på webloggen. Marts var ellers en god måned, jeg havde ikke ret meget ondt i højre ben og fik gået lidt selv om det gjorde ondt. Den 10. Marts holdt Mette Frederiksen en pressekonference om at Corona Virusserne var i fremmarch. Dagen efter kom den alvorlige meddelelse om hjemsendelse af offentligt ansatte og lukning af skolerne.

10.03.20
kl.11.00

Pressemøde om coronavirus og tiltag for at inddæmme smitten
[“af”] Regeringen

Statsministeren har sammen med sundheds- og ældreministeren, rigspolitichefen, direktør for organisation borgerservice i Udenrigsministeriet samt direktøren i Sundhedsstyrelsen holdt pressemøde angående situationen om coronasmitten.

Herunder kan pressemødet ses eller genses.
https://www.regeringen.dk/nyheder/2020/pressemoede-i-statsministeriet-om-covid-19/

Udskriften fra d.10 kan ses på denne webside:
http://www.statsministeriet.dk/_p_14919.html

Pressemøde om COVID-19 den 10. marts 2020

Statsminister Mette Frederiksen: ”Velkommen til pressemøde igen i dag i Statsministeriet, hvor vi følger op på den situation, alvorlige situation, som optager os alle sammen, nemlig coronavirus.

Da vi stod på pressemødet her i fredags, var antallet af smittede i Danmark 21 og yderligere 2 på Færøerne. Hertil formiddag har vi 156 smittede, og det udvikler sig time for time. Den udvikling er sådan set forventet med dét, vi ser udefra, og forventningen er fortsat, at tallene kommer til at stige endnu mere, og derfor vigtigst af alt en understregning fra vores side om alvoren i den situation, vi befinder os i nu. Det gælder herhjemme, men det gælder jo i hele verden. I går aftes, der lukkede Italien bogstavelig talt ned, 60 millioner mennesker er er direkte påvirket, og vi taler nu om indgreb af en karakter og i en størrelsesorden, som vi jo ikke er vant til i hele den vestlige verden.

Senere i dag er der hastemøde i Det Europæiske Råd. Det bliver pr. videokonference. Og jeg synes selvfølgelig, at det er helt naturligt, at jeg og de europæiske kolleger også diskuterer situationen. […]

11.Marts kom så lukning af skolerne. Hvis jeg havde været 11 år ville jeg have været lykkelig, men det glæder mig at høre at mange børn i nutiden er kede af at deres skole lukkede – de er glade for at være sammen med kammeraterne og nogle er endda glade for timerne.

Written by Donald

Sunday, March 15, 2020 at 4:29 GMT+0000

Posted in Naturpleje, Ord

Tagged with ,

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Der var, iflg min fader, 2 ulykker den 15 Marts: Cæsars død, og min moders fødsel. 🙂 Så det fejrede vi, selvfølgeligt.
  Flere har nu tilkendegivet, at skikken med at sende lærerne et rødt æble eller lign nok vender tilbage nu, hvor forældrene har indset, hvor priviligerede de har været mht at kunne sende deres unger i skole. 🙂
  Så du aftenudsendelsen på DR1 i går: først blev Mark Stockholm kaldt Dan-Mark, eftersom han ledede udsendelsen Danmark osv, og siden var der et kort indslag med hans børn, der udtalte sig om hans pædagogiske evner. De var mega-søde.
  Hvis du trænger til at se dygtige og søde unge mennesker, der laver god musik, bør du se you-tube: Sant Andreu Jazz Band (2011) Undecided. Og så ellers fortsætte med de andre videoer med bandet: de er fantastiske. Der findes også en om orkestrets tilblivelse: The Jazz Kids by Joan Chamorro.
  Er du mere til klassisk, er der The Landfill Orchestra. Og så selvfølgeligt Simon Bilivar Youth Orchestra.
  Så kan jeg klare mig i min isolation. Nu er jeg jo i fareklasse 3: min datter har fået nr 3. Så nu skal jeg passe ekstra godt på mig selv.

  AagePK

  Thursday, April 2, 2020 at 12:13 GMT+0000

  • Det må jeg se – både Andreu og Jazz Kids – samt de klassiske, jeg kender godt Simon Bolivar orkesteret, men jeg er ikke sikker på om det var Michel Camilo eller Gabriela Montero, som jeg hørte dem akkompagnere.

   Ja du skal passe på – det skal jeg også, men du har så meget erfaring med “biologisk hygiejne” så mon ikke du nøjes med ganske få virusser, som kan virke som immundannere.

   Åh jeg glemte at nævne at hvis du vil høre god musik på YouTube, så er der både interessante, lærerige og brillante kunstnere: Interessant: Adam Neely, nej det var David Bruce; lærerig: Nahre Sol; brillant: Daniil Trifonov (og Valentina Lisitsa og mange flere).

   Jeg forstår iøvrigt ikke at man ikke har benyttet lejligheden til at undersøge patienter, som har haft CoV-2 og derved finde ud af, om de danner en permanent immunitet.

   Donald

   Thursday, April 2, 2020 at 13:21 GMT+0000

 2. Ja, mange børn mange børn savner virkelig skolen i øjeblikket. Det var dejligt at se et nyt blogindlæg fra dig igen, Donald!

  Madame

  Thursday, April 2, 2020 at 13:28 GMT+0000

  • Det var da en dejlig kommentar! Jeg har virkelig manglet overskud til andet end at holde klaveret og den spredete familie vedlige. Men jeg har nydt nogle ture og taget en masse billeder, nogle af dem er pæne i stor størrelse.

   Flere vil blive lagt her – manana …

   Donald

   Thursday, April 2, 2020 at 19:43 GMT+0000


Comments are closed.