Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Motion med ømme fødder

Written by Donald

Thursday, February 20, 2020 at 12:21 GMT+0000

Posted in Skov og have

Tagged with ,

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. “Spodsbjerg” – jeg tænkte straks på færgehavnen på det østlige Langeland. Men efter lidt hovedrysten blev jeg klar over, at du mente Spodsbjerg Fyr ved Dyssebakken i Hundested (tæt ved Knud Rasmussens hus).

  Først og fremmest som et eksempel på, at der findes enslydende stednavne i forbløffende mange områder i vort lille land. Og for det andet: Spodsbjerg Fyr ved Hundested giver mig mange virkelig gode erindringer siden mit første besøg i 1957 i Halsnæs kommunes vestligste byområde. Enhver, der besøger byen, skulle “tvangsindlægges” til et besøg ved Knud Rasmussens hus (også gerne interiørt). Jeg har stået der praktisk taget i al slags vejr året rundt, nu og da også tænkt nogle århundrede tilbage, medens jeg betragtede kanonerne.

  PS. Fortsæt endelig din helsebevarende og -optimerede motion uanset skofarve i de mega sunde omgivelser 😉

  Erik Hulegaard

  Thursday, February 20, 2020 at 15:16 GMT+0000

  • Jeg har også undret mig over at der er to Spodsbjerg – men der er jo også mange Valby’er, Lyngby, endda flere Vejby + en Vejlby, der er også mere end et Frederiksdal, og – tror jeg – Høbjerg. Det er forresten interessant at gætte hvilke navne, der er så grundlæggende at de må være anvendt flere steder. Jeg gættede på Lundebjerg og Balle og Torup, men har ikke verificeret det.

   Gad vide hvordan det ville gå, hvis man tvangsindlagde besøgende til Hundested en tur til Spodsbjerg! Eller bare tænk på hvilket ramaskrig der ville løfte sig, hvis museumsdirektøren fandt Den Gyldne Hjælm og bestemte, at alle skulle gå på museum om Søndagen!

   Donald

   Thursday, February 20, 2020 at 21:46 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: