Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Husdrøm som må være blevet virkelighed

Dette hus får mig til at filosofere over livets muligheder, dem man har haft og dem man ikke havde, og dem man skabte.

Written by Donald

Tuesday, February 18, 2020 at 13:01 GMT+0000

Posted in Foto

Tagged with ,

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Når jeg ser “et alternativt byggeri” i ind- og/eller udland, stå tankerne ofte i kø med nysgerrigheden i, hvordan mon det interiøre er indrettet.

  Erik Hulegaard

  Tuesday, February 18, 2020 at 13:25 GMT+0000

 2. Tager man en flyvetur til Vejby for at se på Hobbit-huller, eller hvad de runde huse nu kaldes, kommer man hen over Liseleje: for år tilbage, da det blev muligt for private at lease biler, havde FDM en artikel om fordele og ulemper under overskriften:” Skal man eje-lease-leje?”
  Men jeg undrer mig lidt over rundhuset, dets placering, og ejerens præferencer: var huset placeret nogle metre længere mod øst, ville rundingen have passet med vejens, og haven var blevet større og bedre indrettelig, synes jeg. Han har jo åbenbart behov for at afskærme haven, så han kunne lige så godt tage springet.
  At han så har valgt udsigten fra, ved ikke at have vinduer mod Hesseløbugten, undrer mig endnu mere: han får jo ikke rabat på værdistigningen ved at have udsigt over havet, vel? Det betaler man jo en højere grundpris for, vel især i Nordsjælland. Herlighedsværdi genfindes jo normalt også i grundskylden.
  Og så kan jeg ikke lige afgøre, om det er ovenlys eller solvarmepaneler, det ligner ikke solceller, det, han har på taget. Der findes faktisk mulighed for ret pæne integrerede solceller i dag, enten i form af shingles, der ligner skifer, eller i baner, så taget kommer til at ligne tagpap, som han jo bruger her, såvidt jeg kan bedømme det.
  Men han har måske været så genial, at han har solcellebaner OG sol-vandvarme?
  Du må spørge ham, når du alligevel skal konfrontere ham om interiøret.

  AagePK

  Wednesday, February 19, 2020 at 6:30 GMT+0000

  • Der er ikke solceller på den del af taget, som vender mod nord og øst, men der kan jo godt være nogle inde i haven, som jeg ikke har set.

   Ja, det er egentlig bemærkelsesværdigt, at han ikke har bygget med udsigtsvinduer, sådan som mange andre husejere langs Hesseløbugten har gjort. Måske er det fordi han er realist og mener at det ville give dårligere isolation, være mere sårbart og på samme måde, som det giver udkig, ville give indkig, som han ikke ønsker. Når man vil se Hesselø kan man jo bare gå ud ad stierne til skrænten.

   Med dine kommentarer går det op for mig at jeg ikke har taget billederne på en sådan måde, at man uden kendskab til egnen kan se hvordan huset er orienteret. Det må kunne gøres bedre. Jeg blev bare så glad for at selvbyggeren, som er fætter til en anden blog-holder, havde klippet træer og buske, så man kunne se murværket og det pæne arbejde, han har udført. Jeg kan ikke huske, hvad der lå førhen, men området er generelt et godt sted at købe gamle rønner til nedrivning eller modernisering.

   Man kan “beklikke” billederne og derved få dem i større format, – men ja, det er tagpap, og ja, jeg tror at han ville installere solpaneler (og måske allerede har) selv om de ikke ligner tagpap! Det ser for mig ud som om der er nogle tagpap kanter, som han aldrig har gjort færdige, fordi det alligevel kun er for udseendets skyld at man folder det rundt om det bærende træ. Men lad os nu se, om jeg nogensinde træffer ham hjemme og får mere at vide.

   Donald

   Wednesday, February 19, 2020 at 12:07 GMT+0000

   • Jeg tog en tur med Google Maps, og kiggede via satellitten, det giver fuldt indblik i haven. Så på den måde har jeg styr på orienteringen. Og det er ikke nogen god idé med at montere solceller oven på tagpap. Det giver huller, der er meget svære at tætne. Så skulle han have brugt solceller i baner i stedet for tagpap, det er jo der, man sparer ved at integrere.

    AagePK

    Wednesday, February 19, 2020 at 13:01 GMT+0000

    • Åha, ja hvis man læste den forrige billedserie, så kan man se stedet – og på Google Earth kan man tage en flyvetur til Vejby og Holløse Strand!

     Jeg vil gerne se det fra have-siden – og så må jeg jo lige tage en “flyvetur” 🙂

     Donald

     Wednesday, February 19, 2020 at 19:00 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: