Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Om at følge med tiden

Sikken en kontrast til det smukke lille stråtækte hus på foregående side.

Hvor der før var marker og lærkesang er der nu kraner og trafikstøj.

Jeg ved godt at jeg selv er en del af rosset der er flyttet ud af København og har ædt markerne med trafik og byggeri. Men alligevel, at se det ske, selv om det er over 20 – 30 – 40 år det har jeg svært ved. Det er faktisk 50 år siden at vi i en lånt bil ofte kørte fra København til Frederiksværk gennem Hillerød, og derfor står byens gamle kerne og omgivelserne tydeligt i mine erindringer.

Når jeg har mareridt, består det somme tider af kæmpe-bygninger, der skyder op hvor der i dag er træer, ren luft og fuglesang.

Building going on

Hillerød ved El-Giganten – så forandret

Supermarket-Foetex-Hilleryd

Jeg kan stadig se det for mig, markerne og byvejen som blev til landevej

Stone-bed at Library

Det nu ikke så nye bibliotek i Hillerød – et stenbed der opsamler vand, eller er det kunst?

Advertisement

Written by Donald

Wednesday, January 15, 2020 at 20:08 GMT+0000

Posted in Blogosofi

Tagged with , ,

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. For the times they are a-changin’ … – vi kommer nok ikke udenom, at der må bygges nyt og at der må ændres i landskaberne for at skaffe boliger til folket, men det er ikke altid lige rart at se, hvordan det forandrer, for det er ikke altid til det bedre.

  Ellen

  Sunday, January 19, 2020 at 19:49 GMT+0000

  • Jeg ved selvfølgelig godt at der skal bygges for at der er plads til alle os 6 mio. danskere, – der var boligmangel, da vi var børn og det var ikke godt. Og Hillerød er nu centrum for medicinal forskning, regionshospital, forretninger for hele oplandet og så videre. Men forskellen fra for 50 år siden – ja bare for 40 år siden – gør på en eller anden måde ondt. Jeg tror iøvrigt at jeg har fundet ud af hvorfor det føles sådan, meget elementært egentlig, nogle gode barndomsoplevelser, som gjorde Hillerød og Gribskov til et “forjættet land”.

   Men jeg kunne nu godt tænke mig at man var mere åben om planlægning osv. jaja, jeg ved godt at man bare kan kigge i planlovene og lokalgrupper kan hjælpe – jeg skal nok se på det. 🙂

   Donald

   Monday, January 20, 2020 at 17:23 GMT+0000

 2. Ja, der er virkelig bygget meget, og landskabet er mange steder helt forandret. Der hvor vi boede indtil 1998 i Allerød op ad åbne marker, er der nu fuldstændig tæt byggeri.

  Madame

  Tuesday, January 21, 2020 at 16:19 GMT+0000

  • Det er fuldt forståeligt at der bliver bygget, men man husker jo steder og oplevelser fra dengang man var barn og ung, og så er der altså nogle idyller, som er blevet smadret og nu ser anderledes ud.

   Når jeg er mest skrækslagen tænker jeg på hvor smukt det kan gøres, og hvordan nogle områder i Kbh. har undgået byggematadorer og enten er fredede områder eller bliver elsket og vedligeholdt af ligesindede: Frederiksberg Allé, Dalgas Boulevard, Sønder Boulevard, dele af Østerbrogade osv osv.

   Donald

   Wednesday, January 22, 2020 at 11:34 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: