Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

December tilbageblik, ture 11-27 December

De dage, hvorfra der ikke er billeder, var jeg enten til filmaften, spilleaften eller lavede middag til den lille familie, der var kun et par dage, hvor jeg smed tøjlerne og nøjedes med at spille klaver og ligge på sofaen og se TV.

Det er svært at forklare hvorfor: jeg er ikke sart og ikke doven, men jeg kan mærke at immunsystemet ikke er i topform — endnu. Billederne glæder mig og minder mig om at jeg stadig kan mange ting og at der er dejlige muligheder i området.

Written by Donald

Saturday, December 28, 2019 at 12:37 GMT+0000

Posted in Skyer, Vejr

Tagged with

11 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Sikke mange minder du har fra en våd, men alligevel ikke så kedelig december.
  Jeg kan bruge timer på at se mine gamle billeder. Kan du også det? Så gennemlever man det oplevede atter en gang. Samtidig må man – jeg – erkende, at stort set alle ens billeder kun har interesse for en selv. De er fine nok for andre at se her og nu, men ingen andre end en selv har brug for dem senere, så mine billeder vil gå tabt med mig. Gad vide hvad (og i hvilken form) der bliver efterladt af dokumentation for fremtidige generationer? Hvis jorden ellers overlever vores angreb på den …

  Ellen

  Saturday, December 28, 2019 at 15:19 GMT+0000

  • … stort set alle billeder, ens eller ensartede, har kun interesse for en selv.

   Det er jeg jo godt klar over, men for at træne hukommelsen, så dagene ikke tager form af kiks, som bare smuldrer, så har jeg vedtaget at lave et samlet tilbageblik. Det er, som du siger, for mig mere end et billede af en gade, når jeg (gen)ser solstriben lige over tømmerhandel og tankstation, og det er en smuk fornemmelse af havluft, når jeg genkender udsigten til Spodsbjerg henover den ene ende af parkeringspladsen.

   Men det bliver ikke bedre af at mit gode kamera for tiden ikke er i brug.

   Jeg har ofte begrænset mig til at vise almen-interessante billeder, enten af specielle ting eller med smukt lys, men ikke denne gang, hvor det, som billederne fortæller, måske snarere er en historie om hvordan jeg holder fast i tiden.

   Donald

   Saturday, December 28, 2019 at 16:35 GMT+0000

 2. Som tidligere skrevet har dine ture og illustrative tillæg en værdifuld terapeutisk værdi, medens du klatrer op af en særlig stige mrk. “immunforsvaret”. – I den muntre ende noteres en sjældenhed: En nisse med blå hue. I den nostalgiske ende noteres: Vinteraften i krydset Frederiksberg Alle – Kingosgade/Alhambravej 😉

  Erik Hulegaard

  Saturday, December 28, 2019 at 16:10 GMT+0000

  • Lige præcis, terapeutisk, og måske giver de også andre mulighed for at se noget nyt, at få en fornemmelse af lokalsamfundet.

   Ja, også et lettere nostalgisk billede, du kender virkelig stederne! Men det er meget svært at se på det billede! Hvordan bærer du dig ad?

   Donald

   Saturday, December 28, 2019 at 16:42 GMT+0000

   • @DAX: For det første har jeg boet på flere Frederiksberg-adresser, bla. nærliggende Madvigs Alle og Platanvej. For det andet deltog jeg som repræsentant fra HS (Hovedstadens Sygehusfællesskab) i adskillige udvalg, herunder også ved igangsættelsen af servicebus-konceptets 2 linjer i Frederiksberg kommune.

    Sidstnævnte nødvendiggjorde en ret nøjagtig detailplanlægning på “embedsmandsniveau”, så “intet kunne gå galt” for de kære politikere. Begrebet “grundighed i planlægningen” tog udvalgets medlemmer ret alvorligt!Og det blev faktisk også trafikdækningsmæssigt en succes. 😉

    Erik Hulegaard

    Saturday, December 28, 2019 at 17:18 GMT+0000

    • Aha! Det må være en stor tilfredsstillelse at have været med til det, og godt at det fungerer. Nu kan jeg på billedet se, at man lige kan skimte de lave huse mellem Alhambravej og Hauchsvej, og for enden kan man se svinget ned til Vesterbrogade og Værnedamsvej. Og en facade på højre side er også lidt karakteristisk – ligesom baldakinen til venstre udenfor caféen.

     Men alligevel, godt set.

     Det er på en måde logik at man har videreudviklet Frederiksberg Allé, men man skal vel være ret godt beslået for at bo i nærheden; husene langs med alléen må være mega dyre, og sidegadernes lejligheder må også være blevet eftertragtede steder, og derved bliver det muligt at “flytte” liv og glade dage til Frederiksberg Allé, nu da Gammel Kongevej er “fyldt op” med caféer, modebutikker, banker, kiosker, griller, enkelte madbutikker og den slags. Det er længe siden at der var Jagt og Forst, mejerier og bagerier, Irma og boghandlere.

     Donald

     Saturday, December 28, 2019 at 22:25 GMT+0000

  • En dag burde man tage et billede af husene omkring krydset og fortælle om deres historie – Holger Drachmann’s hus på hjørnet af Frederiksberg Allé og Kingosgade er noget af det smukkeste man kan tænke sig.

   AagePK og undertegnede har tidligere været inde på områdets historie, også længe før vores liv. Der var minsandten sporvogne på Frederiksberg Allé og de sidste spor blev vist pillet op da jeg var barn. Sådan nogle ting betyder et-eller-andet i ens liv, men som du kan se af Ellens kommentar så skal man være opmærksom på at de billeder ikke — eller sjældent — har nogen mening for udenforstående, med mindre man kan tydeliggøre historien, som de fortæller.

   For en historie, det er det jo.

   Donald

   Saturday, December 28, 2019 at 17:36 GMT+0000

 3. Forladt gravsted? Det lyder sgu da uhyggeligt! Men vedkommende har da lagt græstørven pænt på plads efter sig. 😉
  Og hvad med den blå kaffe? Her skal alt være bæredygtigt og faire-traden, den der lyder Amora-lsk! 😉 Det lyder da herligt-ærligt! 😉
  Jeg har lige haft de to datter-sønner på julebesøg, og så kiggede vi billeder, både fra Spanien i år, og fra sidste år: ham på knap 2 lyste op, hver gang han så sig selv, eller Farfar, eller onkel Danny, eller onkel Roberto, eller hunden Ebbie. Storebror på knap 4 ser stolt på de billeder, hvor han rider op til Lago de Valle, helt alene på hesten. Jo, hvis man tager børnene med på billed-kigge-tid, eller børnebørnene, så kan man dele minder, ligesom da jeg kiggede billeder med Mormor, eller Farmor. Og så gemmer man også deres foto-alber.
  Og vi kigger også gerne med på dine billeder: kan man ikke relatere til stederne, kan man da altid slippe afsted med en kommentar. Det hygger alt sammen.

  AagePK

  Saturday, December 28, 2019 at 21:05 GMT+0000

  • Ja, det er uhyggeligt. Der står, hvis man ser det lille skilt: Henvendelse på graverkontoret … så de er måske ikke helt tilfredse med græstørven?

   Ja, fair trade er godt. Det har jeg også købt, men husholdningsbudgettet kunne godt lide en besparelse. Jeg er dybt bekymret over hvordan man udnytter latinamerikanske lande. Jeg lover at købe fair-trade næste gang.

   Min ex- er dybt påvirket af at vi ikke har børnebørn, så vi kigger sammen en gang imellem.

   Tak! for kommentarerne!

   Donald

   Saturday, December 28, 2019 at 22:28 GMT+0000

 4. Det er dejligt, at du kommer så meget ud og oplever så meget. Hvor er det fine billeder.

  Madame

  Monday, December 30, 2019 at 8:05 GMT+0000

  • Jeg prøver – desværre er billederne ikke så gode, men forhåbentlig fortæller de en varieret historie. Nærum og en klavereftermiddag med min bror nåede ikke at komme med i dette tilbageblik. – Fra Madame’s weblog ved vi jo at du lægger vægt på varierede oplevelser.

   Tak for kommentaren!

   Donald

   Monday, December 30, 2019 at 13:00 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: