Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

December tilbageblik, ture 1-10 December

Selv om der jo er flere dage tilbage af December, hvor jeg også skal ud på tur uanset vejret, så har jeg samlet et par billedserier som en lille reminder om at gråvejret også har lyspunkter.

Så blev det alligevel alt for mange billeder.

Written by Donald

Friday, December 27, 2019 at 0:43 GMT+0000

Posted in Skyer, Vejr

Tagged with

7 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jeg personligt foretrækker nu blommer i Madeira fremfor malerier i Ramløse… 😉 Men billederne er da ganske nydelige.
  Lad nu bare æblerne blive på jorden, solsorten, eller sjaggeren, skal nok finde dem alligevel. Rotterne går kun efter kernerne, er min erfaring.

  AagePK

  Friday, December 27, 2019 at 7:15 GMT+0000

  • Nå det var da egentlig rart at få at vide at æblerne gerne må blive liggende, der er temmelig mange, som jeg ikke har fået revet sammen. Jeg havde troet at de ville blive hængende til midt i December, men en storm eller noget andet fik dem til at falde. Jeg kan se at der er fugle-hak (“bid”) i de fleste nedfaldne æbler og det under jeg dem jo i den grad. Jeg burde købe nogle solsikkefrø til den lille foder-automat, men har ikke haft overskud til det (endnu) og har jo også tænkt at så længe det ikke var dagsfrost, så klarer de sig måske meget godt.

   Imidlertid forekommer det mig at der er sket en udtynding i bestanden. Gid man kunne bygge overnatningshoteller til solsorte. Da de en overgang brugte min carport, så bilen også farlig ud med klatter over det hele hver morgen.

   Donald

   Friday, December 27, 2019 at 10:12 GMT+0000

 2. Man kan foretage mange indre fortolkninger af Rorschach-test-billedet, ligesom jeg ofte kan lade tankerne flyve, når orgelmusik høres. Superflot, at du behersker de mange piber 😉 i din lokale Vejby kirke. – Modsat 7 mio-huset er Skovløberhuset ret idyllisk at beskue.

  Erik Hulegaard

  Friday, December 27, 2019 at 9:39 GMT+0000

  • Det er jo lidt en vittighed at tolke “Rorschack billeder”, men for Hartley’s vedkommende ser det ud til at der er enighed om at han finder motiver, hvori man gerne må lægge sine egne tolkninger. Men for en ordens skyld er her et uddrag af, hvad Louisiana Kunstmuseet skriver om Hartley:

   Amerikanske Marsden Hartley (1877-1943) var både maler og digter, og hans værk kan betragtes som en bro mellem europæisk og amerikansk modernisme. Hartley levede store dele af sit liv som nomade mellem Europa og USA, og disse rejser mundede ud i række dybt originale værkgrupper fra 1906 til 1943. Blandt disse tæller en serie abstrakte malerier skabt med udgangspunkt i militærsymboler fra Første Verdenskrigs rædsler, mennesketomme, næsten surreelle landskaber fra New Mexico og feminiserede figurmalerier af muskuløse arbejdsmænd.

   Donald

   Friday, December 27, 2019 at 10:08 GMT+0000

  • Piberne: I Mariakirken i Helsingborg stod der “Spil venligst ikke noget upassende” eller “Tag hensyn til stedets karakter” eller noget i den retning. Her stod slet ikke noget om at man ikke måtte spille. Til gengæld var døren låst dagen efter … suk.

   Men jeg spillede blot lidt enstemmig salme-agtig melodi, noget man bestemt ikke ville kalde upassende.

   Donald

   Friday, December 27, 2019 at 10:13 GMT+0000

 3. Heldigvis er det næsten altid muligt at finde lyspunkter, selv om det både i egentlig og overført betydning kan føles temmelig mørkt.
  Jeg ville til enhver tid (også) vælge skovløberhuset. Eller skovrider eller whatever 🙂

  Ellen

  Friday, December 27, 2019 at 10:49 GMT+0000

  • Ja det er et dejligt hus, skovriderboligen og der er store udenomsbygninger 🙂
   Lyspunkter er der to slags af: Dem med sol på himlen og så dem med den indre glød. 🙂

   Donald

   Friday, December 27, 2019 at 18:56 GMT+0000


Comments are closed.