Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Københavnertur for Juleindkøb

Dette er kun halvdelen af alle billeder jeg tog. Det er som sagt mest for min egen skyld, for at huske mine ture og aktiviteter. Jeg skriver senere et tilbageblik på December og bagefter på hele året – og det er som sagt for min egen skyld.

En venlig dyre-aktivist dame fra Norditalien siger om mine ture at det ser trist ud og at jeg må være ensom – og det ville da også være morsomt at køre ned gennem Europa for at sige daw til en Italiener, med hvem jeg ikke rigtig kan tale fordi mit Italienske er et “Google translate” sprog. Ah, og dog, man kender jo en del af ordene fra andre europæiske sprog.

Sidste år var jeg ad denne rute med min søn for at finde genbrugsjulegaver i Mint – butikken med second-hand film og CD’er og endda “vinyl” osv.osv

I år var jeg alene. Turen markerer tydeligt at jeg er i bedring, indkøbsturene sidste år var en lidelse, nu var det kun almindelig ubehageligt, fordi jeg ærligt talt ikke bryder mig om trafik og mylder.

Sidste mandag sad vi og snakkede om at man burde taget toget til byen, men det glemte jeg og kørte afsted, og trods min bekymring klarede jeg fint alle problemer med ensretninger og myldretid i København/Frederiksberg.

Written by Donald

Thursday, December 19, 2019 at 23:59 GMT+0000

Posted in Foto

Tagged with ,

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tak for hyggelige billeder fra Staden. Metroen er dog imponerende, jeg håber snart, at jeg bliver sikker nok på benene til at tage en rundtur! Det var hyggeligt at se og snakke med dig igen, og der er virkelig sket meget siden sidste år, du ser så godt og rask ud! Rigtig god jul. Knus Marianne

  Marianne Bentzen

  Tuesday, December 24, 2019 at 8:30 GMT+0000

  • Selv tak – ja en tur som turist i København på en solskinsdag kan være en smuk oplevelse. Somme tider tænker jeg at JO – der er jo turister, som kommer til København bare for at se hvordan vi lever – ligesom vi her i sommerhusområdet kan glæde os over at her er så smukt, at folk holder ferie her.

   Donald

   Tuesday, December 24, 2019 at 9:55 GMT+0000

 2. Gensyn med mine recidiverende “jagtmarker” samt områder, som blogejeren besøgte hver dag i sin gymnasietid til/fra Lindevangskvarteret. – Mon kirkegårdsbesøget var Frederiksberg Ældre Kirkegaard? – God jul til blogejeren fra en anden eks-frederiksberger og blogejer _ehu

  Erik Hulegaard

  Tuesday, December 24, 2019 at 8:30 GMT+0000

  • Frederiksberg Allé er jo noget for sig, og selv om det ikke er så storslået som Champs-Elysées, så er det dog et godt sted for fodgængere med 6 baner – fodgængerbaner! – i hver retning! + en parkeringsbane, som – af en eller anden grund – faktisk levner pladser til en defector (afhopper) (tænk der står ikke noget “defektor” i ODS), mens der i den anden ende og på Gammel Kongevej absolut ikke er pladser at finde. Lindevangskvarteret med dets forskellige bymæssige bebyggelser er også et fantastisk smukt sted, varieret og godt tænkt i så mange henseender, også dér går jeg gerne en tur. Men dér må det være endnu sværere at finde et toilet end det var på Frederiksberg Allé.

   Jo det var Frederiksberg Kirkes omkransende kirkegård, nu kaldet “Frederiksberg Ældre Kirkegaard” som du skriver.

   Som barn hørte vi at Frederiksberg Kirke var en af de eneste rundkirker, men det anså jeg for at være lidt løgnagtigt – den er jo 8-kantet! Den står da heller ikke nævnt i Dansk Wikipedia:
   https://da.wikipedia.org/wiki/Rundkirke#Danmark

   Donald

   Tuesday, December 24, 2019 at 10:27 GMT+0000

 3. Et hyggeligt københavnerbesøg 🙂
  Jeg vil benytte mig af lejligheden til at ønske dig en glædelig jul og et godt nytår 🙂

  Ellen

  Tuesday, December 24, 2019 at 12:47 GMT+0000

 4. Det er så meget spændende at opleve i København, og du har taget nogle smukke billeder. Hvor er det dejligt, at du har det meget bedre nu!

  Madame

  Wednesday, December 25, 2019 at 16:36 GMT+0000

  • Ja, det er dejligt, og jeg er så taknemmelig over at jeg mødte de gode læger, som har en forståelse for helhedsbilledet – også mht. til opgaver, som tildeles kollegerne (det er vist en anden historie!)
   Billederne af mørket på Frederiksberg Allé er måske mere stemningsfulde end smukke, måske en moderne hverdagsversion af “Nattevagten” (Det berømte maleri af Rembrandt, som viste sig at forestille fuldt dagslys efter at man fik skrabet røgsoden væk!)

   Donald

   Thursday, December 26, 2019 at 6:43 GMT+0000


Comments are closed.