Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Gavstrik

Dette er en bedre historie end Black Friday spam. Charlotte spurgte om jeg havde fået “et julekort” fra Louisiana, og det havde jeg, et kort, hvor der står at man kan få 25% rabat i Louisiana-butikken. (Hun havde ikke fået det.)

Der er mange, som holder af at ose dér, på vej ind så jeg Ask Rostrup, og ned ad trappen mødte jeg Margrethe Vestager. Jeg tænkte, ærligt talt, så kan det da ikke være så skørt at kigge på varer når der er sådanne to kloge mennesker, der også er her. Jeg plejer ellers ikke at blive star-struck.

Min ledsager købte ikke noget, så der var ikke sparet noget … 🙄

Jeg købte SLET IKKE noget !!! !!! !!!

Men prøv lige at se priserne på strikkede ting – strikkede gaver til jul, det må være gavstrik! (gammelt ord som egentlig betyder munter filur).

Men jeg fik da overtalt den person til at gå med rundt for at se hhv. Hartley udstilling og – ah! en smuk udstilling om hvordan arkitektur kan forme menneskers liv, Tatiana Bilbao. Især morede jeg mig over “walk the line” projektet, hvor beboerne af en lille Mexicansk by ikke kunne lide at gå igennem den park, som forbandt to bydele, så man gik langt udenom, men ved at lave en sti med belysning fik man skræmt spøgelser og forbrydere væk.

Tatiana Bilbao - exhibition

Tatiana Bilbao kunne lide naturmaterialer, her bl.a. en udendørs læmur af tegl

Written by Donald

Monday, December 2, 2019 at 21:53 GMT+0000

Posted in Brok, Byggeri, Foto

Tagged with

16 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Måske ender Linnebjerg-gavstrikken på et tidspunkt i en genbrugsforretning til 100 kr/stk., når glansen er gået af navnet. Derimod synes Knud W. Jensens “produkt” stadig at bevare glansen. Årsagen er en blanding af det absolut godkendte interiøre og eksteriøre sted, der lejlighedsvis “strikker” gode artistiske kompositioner sammen til en seværdig stund. – Jeg har besøgt stedet i en årrække med uregelmæssige sekvenser, dog ej iklædt strik. 😉

  Erik Hulegaard

  Monday, December 2, 2019 at 22:55 GMT+0000

  • Ej iklædt strik! (haha!)
   Knud W. Jensen fik navnet forærende, så at sige:

   Louisiana fik sit navn af hofjægermester Alexander Brun, som opførte den villa (1855), der stadig udgør hovedindgangen i det nu af flere gange udvidede museum, og villaens navn er nok inspireret af de i alt tre kvinder, han nåede at gifte sig med – alle tre hed Louise.

   // Jeg elsker den historie.
   Museet har virkelig bevaret glansen, og har bevist, at man kan drive museum på kommercielle betingelser, DOG må man ikke forveksle det med et “natioalmuseum”. Statens Museum For Kunst har andre opgaver og bør ikke sammenlignes med kommercielle institutioner.

   Louisiana havde engang en udstilling som hed “Arktis” eller lignende, og den fortalte levende om Grønland og forandringer i klima. Men også om mennesker og kunst.

   Det syntes jeg var en strålende idé.

   Donald

   Monday, December 2, 2019 at 23:11 GMT+0000

 2. Vil du så mene, at skulle man give, evt strikke, gaver til 8, måtte man kaste sig ud i en gavotte? For at nå hele raden rundt(!), ville jeg da tage udgangspunkt i en Gavotte rondeau: hvad med J S Bachs Partita nr 3, for soloviolin, BWV 1006.
  Og så sende dem alla breve! 😉
  Men ikke noget med at synkopere: så går der bare Bourré i den, eller Hornpipe (gad vide, om Hornfiffen kunne gå?) 🙂
  Ih, så musikalsk man bliver, og så tidligt på morgenen. Jeg har også set på Kærs julekalender allerede, den får jeg fra Bruun-Rasmussen i min mailbox. Den skulle du se, i år er det Anna Anchers maleri “En Begravelse”. Han gør det godt.

  AagePK

  Tuesday, December 3, 2019 at 7:47 GMT+0000

  • Anna Ancher, han gør det godt?

   Ja, jeg er ved at blive ordblind eller måske ordseende; ser, hvad der gemmer sig under. Forleden læste jeg et indlæg om at YouSee TDC forhandler med kanaljer og opdagede at jeg sprang et ‘e’ over. (Kanal – e – jer)

   Jeg elsker den Gav-otte en Rondeau, det er firdelt, men otte kan også gøre det (perioderne er 2 x 4 == 8) jeg elsker det stykke, men jeg tør ikke tage violinen op af kassen endnu. Klaver går lidt bedre, det kræver ikke så underlig en skulderbelastning.

   Donald

   Tuesday, December 3, 2019 at 8:39 GMT+0000

   • “Han gør det godt” går på præsten på billedet.. han gør det godt! 😉
    Den gamle Skolelærer ved godt, at man skal passe på på ved kommaer, og hen(for)førende stedord. Men her er der punktummer, så derfor går Han på Peter Kær: Anna står i ejefald, og derfor kan det ikke være hende, formedelst hun er kvinde. 😉

    AagePK

    Tuesday, December 3, 2019 at 9:33 GMT+0000

    • Aha, tænkte det nok!
     Det er selvfølgeligt, at Anna Ancher ikke er den henførte her, men for én som ikke aner hvem Kær er (eller, kan man sige: hvem der er kær, Kær?) så er det oplagt at drille.

     Men jeg må jo finde den kalender. Jeg er ellers kun nået til Juli 2018 i min Paul Fischer kalender … den må jeg scanne ind, mange fine billeder, som ikke har været på Bruun-Rasmussen.

     Donald

     Tuesday, December 3, 2019 at 9:41 GMT+0000

     • Du går vist bare ind på deres hjemmeside, og går nederst på siden ind på Nyhedsbrev. Så kommer kalenderen automatisk.
      OK, der kommer så også meget andet, der skal friste, men det går man da bare let henover. Hvis man kan: i sidste uge kom jeg til at købe et psalmodikon, som jeg længe har ønsket mig: så vil jeg øve mig på bas-gangen af Canon af Pachelbel; i går aftes kom jeg til at købe en hjort af jade, proveniens HKH Prins Henrik. Den er ret speciel: den er anført som kinesisk, men jeg tror, den er skytisk: der blev født en tilsvarende, i guldblik, i en kurgan i Komstromskaya. Den kan du se i engelsk Wikipedia: Scythians.

      AagePK

      Tuesday, December 3, 2019 at 11:02 GMT+0000

      • Sikke nogle røverkøb! Henri havde smag.

       Donald

       Tuesday, December 3, 2019 at 11:04 GMT+0000

       • Ja, den var næsten lige så god som min! Han havde bare bedre råd – og adgang. Jeg har faktisk også en del masker, og min datter var så sød at tage en med, da hun var i Guinea-Bissau. Hun er selv betaget af masker, og har en fin en fra Bolivia.
        Der var for øvrigt mange pæne jader (gad vide, om man må sike det nu-omstunder!), men jeg må indskrænke min samlerlyst. Det var kun pga ligheden med Hjorten fra Kostromskaya, at jeg slog til, og så fik jeg den endda meget billigt, under vurderingen. Alle de andre gik over, såvidt jeg kan se. Især phalli (Nej, Bruun-Rasmussen: de hedder ikke phalosser i flertal!)
        Så meget om jader og phalli! 🙂

        AagePK

        Tuesday, December 3, 2019 at 13:07 GMT+0000

        • Gmph … samlede Henri på phalli?

         Ja man må indskrænke sin samler-lyst. Men omvendt skal der være nogen til at bevare ting, der fortæller historien om mennesket i tid og fortid.

         Donald

         Tuesday, December 3, 2019 at 14:41 GMT+0000

        • Nå, du skal lige ind på Resultater, der kan du se alt, hvad der blev solgt i går: den direkte auktion gik fra kl 14 til ca 17. Der var både africana og jader, og iblandt de sidste flere phalli. og DE var efterspurgte i går.

         AagePK

         Tuesday, December 3, 2019 at 16:06 GMT+0000

        • OK! Der må skaffes billeder 🙂

         Ha! Det er jo den unge Freud om igen, under alting er der én ting, som er drivkraft: Sex. Man kunne også sige “forplantning”.

         (Ellers kommer man til at tænke på “togdriften”.)

         Donald

         Tuesday, December 3, 2019 at 16:08 GMT+0000

 3. Gallerier søker også mynt, grått er ikke morsomt.
  Klem på deg 🙂

  Annemor Schønhaug

  Tuesday, December 3, 2019 at 8:36 GMT+0000

  • Dér måtte jeg lige slå opp, norsk mynt = english mint/dansk mønt. Jeg har “mynte” i haven, men de kan ikke betale regninger 🙂
   Grått er ikke morsomt især ikke nu om vinteren! Heldigvis sol i dag!
   Klem på deg! 🙂

   Donald

   Tuesday, December 3, 2019 at 8:42 GMT+0000

 4. Gallerier søker også mynt = gallerier må også ha inntekter, så du var inne på noe.

  Annemor Schønhaug

  Tuesday, December 3, 2019 at 17:32 GMT+0000

  • Det er ret fantastisk at Louisiana kan skabe så stor interesse og at det har været muligt at gøre det til en forretning. Man kan selvfølgelig ikke forvente det samme af et nationalt museum.

   Donald

   Wednesday, December 4, 2019 at 16:27 GMT+0000


Comments are closed.