Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

En oplevelse

Der var campist-manøvre øvelser på den store parkeringsplads i Tisvildeleje. Der var også andre strandgæster, godt klædt på. Altså, jeg mener, stranden var ikke særlig øde. Jeg hilste på nogle mennesker på stranden og koncentrerede mig om at træde rigtigt og ikke være for stiv i hoften osv.osv. og pludselig så jeg den, jeg var 4 meter fra en babysæl.

Jeg vidste ikke om det var en syg sæl eller en død sæl … men den kiggede på mig og vendte hovedet, da jeg gik om på den anden side. Jeg tog billeder, og den blev liggende, gæs plejer at flygte skræppende, når man hiver et kamera-øje frem.

Den kiggede så op og så så sød ud.

Hey hey, her ligger jeg - måske venter jeg på min mor

Hey hey, her ligger jeg – måske venter jeg på min mor

Advertisement

Written by Donald

Friday, November 1, 2019 at 21:51 GMT+0000

Posted in Foto, Hav

Tagged with

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Sikken overraskelse – hvor er den kær.

  Eric

  Tuesday, November 5, 2019 at 5:57 GMT+0000

  • Ja, den er simpelthen så sød, og en anden turgænger fortalte, at det er på den måde man får skind af babysæler i Arktis – jægerne ved, at når moderen er væk, så kan man bare gå hen og tage sælernes liv.

   Donald

   Tuesday, November 5, 2019 at 9:21 GMT+0000

 2. De er så søte, selungene.
  Klem på deg ❤

  Annemor Schønhaug

  Tuesday, November 5, 2019 at 6:56 GMT+0000

  • Ja, de er søde! Utroligt at den turde blive liggende uden at røre sig. Men den kunne jo heller ikke komme hurtigt væk, der var jo lavt vand som den skulle ud over for at kunne svømme.
   En anden dame, som var turgænger med stok, fortalte at hun har arbejdet med dyrlæger i mange år og hun havde aldrig set en levende sæl så tæt på – selv om hun havde været ved Gedser Rev og Hvide Sande osv. hvor der er sæler.

   Klem på dig ❤ ☺

   Donald

   Tuesday, November 5, 2019 at 9:27 GMT+0000

 3. Sikke en dejlig naturoplevelse, du havde. Man ser ind imellem i aviserne, at sæler på stranden ligger og venter på deres mor. Men at det kan opfattes som om, de er i nød.

  Madame

  Tuesday, November 5, 2019 at 7:13 GMT+0000

  • Ja, det var hvad turgænger-med-stok-damen fortalte mig, at det mest sandsynligt var en unge (det kunne jeg jo ikke lige afgøre allerførst) og at den ventede på sin mor – og at man ikke skal røre (eller “klappe den”).

   Helt praktisk var den faktisk i nød hvis der kom en ræv eller en ulv … eller et menneske med lyst til spæk …

   Donald

   Tuesday, November 5, 2019 at 9:28 GMT+0000

 4. Det vrimler med sæler i disse år.
  Det er som om der er en cyklus, for på et tidspunkt er bestandene så store, at de får sygdomme er dør næsten ud, og så arbejder bestanden sig igen langsomt op fra et næsten-nulpunkt.
  Vi mangler nogle spækhuggere eller en jagttid til at regulere. Sælkød har jeg spist i Grønland. Det er udmærket ved den rette tilberedning.

  natural2222

  Thursday, November 7, 2019 at 5:50 GMT+0000

  • Det må være en cyklus af samme slags som bevirker evolution, de svage dør af sygdommen, og nogle med bedre evne til at modstå overlever og opformerer sig.

   Ellers har sælerne fred ude på Hesselø. Måske er der så mange, at denne mor har søgt føde længere sydpå.

   Den anden turgænger havde arbejdet med dyrlæger og været alle de steder, hvor der ofte er sæler, men det var første gang hun havde set en udenfor zoologisk have – og så på vores befærdede strand!

   Donald

   Friday, November 8, 2019 at 9:45 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: