Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

En god dag

Disse billeder fra Mandag 7.Oktober overraskede mig ved så tydeligt at hjælpe på hukommelsen om en god dag, Mandag. Sikken en herlig tur det blev! sikken en dejlig dag, og selv om det var ømme lår den sidste lille kilometer (tur på små 3 km) så var det en utrolig livsbekræftende tur – og bagefter en god hjemmelavet middag.

Som en reminder til mig selv: Der er *mange* flere billeder som det kan betale sig at bladre igennem. Jeg har valgt de mest repræsentative her.

Written by Donald

Monday, October 7, 2019 at 23:45 GMT+0000

Posted in Hav

Tagged with , ,

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jamen, i dag var det da også en god dag: jeg så både den nøgne og den påklædte Maja! Og andre malerier af Goya. Og Tintoretto. Og Tiepolo. Og Caravaggio. Og Tizian. Nu skal vi ned i Calle de la Cruz for at se, hvad Toni har at byde på. Mon det bliver Callos a la madrilena? Eller Cocido?

  AagePK

  Saturday, October 12, 2019 at 17:14 GMT+0000

  • Det lyder som en rigtig dejlig dag!

   Jeg kan godt huske Maja, og jeg kan huske historien om hende. Den burde vi fortælle igen og igen, civilisationens manglende nøgen-kultur.

   Donald

   Saturday, October 12, 2019 at 21:42 GMT+0000

   • Det blev så Oreja de Cerdo hos Toni, plus Patatas Bravas og auberginefritter.
    Ja, rundt omkring fjerner man jo raskvæk statuer af nøgne mennesker, hvor man burde sætte mange flere op:” Så væn jer dog til det, således er vi skabte!” Der kunne f.eks sidde en familie i 3 generationer på kanten af, eller stående i, Storkespringvandet og Gefion-ditto.

    AagePK

    Sunday, October 13, 2019 at 6:55 GMT+0000

    • Auberginer-fritter !!! Du giver mig en idé til ugens vegetar-middag.

     Altså dog, ja, gerne flere statuer. Jeg gætter at et af problemerne med det er, at kroppen forfalder, og man har villet bevare respekten og derfor taget noget tøj på. Adam & Eva historien handler imidlertid om noget andet, vistnok noget med ikke at bole til højre og venstre. Kalder man ikke den historie for “syndefaldet”? Jeg har ellers troet, at arvesynden ikke så meget var at vi kommer ud gennem mors vagina, men at vi æder dyr og i nødsfald hinanden (som man hørte det ved et fly, der var forulykket på en vinterdag på en bjergtop i Andes.)

     Donald

     Sunday, October 13, 2019 at 21:22 GMT+0000

     • Ih nej, syndefaldet har da intet med sex at gøre; bare det, at Eva, og siden Adam, brød forbuddet mod at spise frugten, var alt rigeligt. Deraf arvesynden, iflg. den katolske kirke: vi arvede simpelthen evnen til at synde, og derfor er vi ikke mere i Paradis, basta! Ellers burde vi jo bare gå tilbage dertil med henvisning til, at vi ikke var med til æblerovet. Eller været på æblemoll, som de siger i Hjørring.
      At Jesus så døde på korset for vore synders skyld, er gået helt hen over hovederne på den katolske klerikus.
      Og det er så absolut ikke nogen synd at spise dyr, det var jo til vort brug, at de blev skabt. Det ses af vort tandsæt og de enzymer, vor fordøjelsessystem frembringer: ellers var de jo ikke til nogen nytte, og vi ville mangle essentielle vitaminer og aminosyrer.
      Det er tværtimod en dødssynd at frembringe disse stoffer på kunstig vis, det forurener som bare pokker, se til den omfattende forurening i Grindsted: her lå en fabrik, der bl.m.a lavede vitaminer. Det rimer på “sviner”.

      AagePK

      Monday, October 14, 2019 at 7:07 GMT+0000

      • Hedder det ikke “æbleskud”? — I ODS minsandten en forklaring!…: det at nappe, rapse, stjæle noget; navnlig om tyveri af forholdsvis uskyldig art: rapseri; ex.: De var i en Bande gaaet “paa Skud” i Kvarterets Haver. Sønderby,
       En Kvinde er overflødig.(1936).39. ex.: Drengenes “Æbleskud” (Æbletyverier fra Haverne). Pol.1/2 1939.8.sp.5.

       Men så faldt jeg over denne bemærkning og døde af grin:
       Æble-skud … Hvorfor skød Tell ikke straks Tyrannen. Brandes.VI.387.

       Det er jo en fantastisk logik, detteher!

       Ja, jeg stemmer også for at spise dyr, gerne rejer, laks, lam og grisebassers mørbrad, men andre dele kan også bruges. Det har undret mig at dansk svineavl pludselig fandt afsætning for svine-fødder, haler, og vistnok også hoveder.

       Når man i gamle dage læste Anders And mener jeg at man én gang kunne se et stegt grisehovede med æble i munden, men det var en undtagelse, ellers var de tre små grise jo fredede og blev godt nok jagtet af ulven, som kunne blæse stråhuset omkuld, men som hver gang blev snydt for flæskesteg. Der kom endda en serie med “Lille Stygge Ulv” som aldeles ikke var styg, men var venner med de tre små grise. Sikkenogle historier! DET kan man da kalde Disneyficering!

       Min mor og Astrid Lindgren (de har ikke noget med hinanden at gøre undtagen på dette punkt) kendte begge til at grise ikke er grise, de er møj-intelligente i forhold til hunde og især heste, og de foretrækker brusebad og flisebadeværelse, hvis det er til rådighed, men de har brug for væde på kroppen og derfor bruger de i nødsfald en mudderpøl. Vildsvin og trøffelsvin er gode til at grave jord op med snuden og spise svampe, derfor ser de ofte grisede ud.

       Brugte man forresten ikke grisehovede og andet til at lave sylte? Hvorfor holdt man op med det?

       Den katolske kirkes manglende forståelse af “Guds Lam” (at Jesus så døde på korset for vore synders skyld) det har også undret mig. Den eneste forklaring, jeg har kunnet finde, er at hvis folk går rundt med dårlig samvittighed og bliver forbrydere fordi de er bange for at blive afsløret, så er det bedre at de skrifter (og det er jo synder, man skrifter, ikke de lykkelige stunder) og får tilgivelse ved at bede og tænde lys for religionen. Det er vistnok noget, der går igen i andre religioner, altså mao den metode har rødder i tiderne før Jesus.

       Donald

       Monday, October 14, 2019 at 12:28 GMT+0000

       • Ikke mange laver sylte, men jeg gør! Og kan jeg få et svinehoved, er det det bedste; det smager så godt, at selv de unge elsker mosters sylte. Jeg laver den bare ikke så fed som den blev lavet, da jeg var barn.

        Ellen

        Tuesday, October 15, 2019 at 14:05 GMT+0000

        • Gør du virkelig? Herligt! Det smager jo også godt! Især hvis det ikke er for fedt, som du skriver.

         Donald

         Tuesday, October 15, 2019 at 16:44 GMT+0000


Comments are closed.