Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Mæææææh

Folden er åben.
Fårene står der endnu og glor. (Og så alligevel: En time efter var folden tom! og fårene gik på den vestlige del af anlægget.)

Er der nogen der husker sangen “Donna donna donna, do-ona” ???

Hvad handlede den egentlig om?

Er der nogen, der husker Moshe Dayan?

Written by Donald

Tuesday, September 3, 2019 at 23:51 GMT+0000

Posted in Naturpleje

Tagged with

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kan man glemme Moshe Dayan? Eller hans datter Yael? Han blev jo et ikon, og hun klædte sin uniform vældigt godt, som rigtigt mange af de israelske kvindelige soldater. 🙂
  Hørte jeg nogen hviske: “Me too, please?” 🙂 🙂 🙂
  Donovans sang om kalven på vej til markedet, og ultimativt: slagteriet, og dens konversation med lærken, eller hvad det nu var for et fjerkræ, handler for mig om den sædvanlige disput mellem den sikrede tilværelse og livsafslutning kontra det frie, men usikre liv som de, nåja: frie fugle. Skolelæreren bag katederet overfor komponisten, musikeren, maleren: kunstneren. Ham med pensionen overfor den fattige kirkemus, med let adgang til vin, kvinder og sang.
  Var det med overlæg, at fårene skulle flyttes? Så var det jo godt, at du ikke var så flink, at du lukkede lågen i. 🙂

  AagePK

  Thursday, September 5, 2019 at 9:30 GMT+0000

  • Jeg gad vide om det var med overlæg – det var det jo nok, for normalt er hegnslågen låst; – men det der morede mig var, at fårene ikke styrtede afsted ud af folden. Senere, da jeg kom tilbage, var folden tom.

   Jeg har altid været i tvivl om “Donna-donna-sangen” handler om Moshe Dayan som den frie fugl, der forsvarer sit territorium, og om de dumme får, køer osv. som lader sig behandle som kvæg …

   Men på Serengeti og de andre store Savanner i Afrika holder hjorte af allemulige slags jo en slags fred med rovdyrene. De svageste bliver spist.

   Engang tænkte jeg at “madpyramiden” måske også er en etisk pyramide, uden køer og agurker mv. ville mennesket ikke kunne eksistere, så vi skylder mad- eller udviklingspyramiden en tak.
   😀

   Donald

   Thursday, September 5, 2019 at 11:09 GMT+0000


Comments are closed.