Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Det var imponerende som vejrudsigten for i dag ramte plet

Men bygerne var meget lokale. Eller også er DMI’s målinger helt vand-vittige; de sagde 0 mm. pr. sidste 10 minutter mens det øsede ned!

http://www.bugge1.com:8080/Weather/tisvildevejr.html siger at der var faldet 0 mm. i dag – men det er jo også allerede Torsdag! I går faldt der 6.3 mm. regn i Tisvilde, jeg tror det var lidt mere her (jeg må se at finde en stabil regnmåler – en beholder, som ikke vælter i storm! og som står så den får alle dråberne uden at træerne tager noget.

Written by Donald

Wednesday, August 7, 2019 at 22:23 GMT+0000

Posted in Vejr

Tagged with

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Der findes regnmålere til en hund: et plastik-glas på en pind; de er udmærkede, men du skal huske at tømme den. Og pinden skal op over en meter fra grunden, ellers vil turbulens forstyrre målingen.
  Så er der elektroniske: Bilka i Hundige har en Ventus W138 til238 kr, den har display, ur m alarm og meget andet spændende, og den kan tilsluttes Ventus W170 vejrstation. 399 kr. Om den kan snakke med din pc ved jeg ikke, men ellers er der andre løsninger. Du kan jo også selv bygge en engelsk hytte, en sådan havde vi i mange år på skolen, indtil computerexperten blandt matematiklærerne anskaffede en elektronisk, der blev sat op på taget. Med et display i aulaen.
  Jeg satte mit vejrmålingsapparat af århusiansk design, en rød uldsnor, op i et træ udenfor lærerværelset, med forklaring på et skilt vis a vis ved vinduet:
  Er snoren våd, regner det.
  Er snoren hvid, sner det.
  Er snoren stiv, fryser det.
  Hænger snoren mod nord, kommer vinden fra syd, og vice versa.
  Er snoren usynlig om dagen, er det tåge. Ellers er det nok nat.
  Er snoren faldet ned: mulighed for jordskælv foreligger.

  Der var flere muligheder. Jeg var dog ikke lige populær i alle faglige lejre. 🙂

  AagePK

  Thursday, August 8, 2019 at 5:50 GMT+0000

  • Det med plastic-glas eller lignende tiltaler mig meget, og jeg tænkte nok i al beskedenhed at det er nødvendigt at placere den så der ikke er turbulens. Ham med vejrstation i Tisvilde skriver (et eller andet sted, som jeg ikke kan finde nu) at den viser vinden forkert fordi den er placeret i læ. Det er selvfølgelig mere praktisk, at den ikke blæser omkuld! Men vi har ikke en ordentlig DMI station med vindmåler her i nærheden. Gilleleje stationen er ofte halvt eller helt ude af drift.

   Men regnmæssigt er den OK, Tisvildeleje, bortset fra at den afstand på 3 km. hertil er nok til at der kan være stor forskel på lokale byger.

   Nu øser det ned: “Når det knalder mod ruden er det enten hagl eller uartige drenge, som kaster med småsten” 🙂

   En skål, der er tung og cylindrisk- hmmm … det finder jeg nok ikke, det eneste jeg kan komme i tanke om er en riflet vase, som jeg hellere vil bruge til blomster!

   Donald

   Thursday, August 8, 2019 at 12:30 GMT+0000

 2. Bygerne er MEGET lokale. Her til formiddag kunne vi se, at det regnede ude på fjorden. Det regnede ikke hos os, og det regnede ikke i Præstø, kunne jeg konstatere, da jeg kørte ud for at handle. Der er – i fugleflugtslinje over vandet – omkring fire km mellem os og Præstø.
  I går havde de skybrud tre km fra os, mens vi fik fem mm. For en gangs skyld kan jeg godt forstå, at meteorologerne har svært ved at forudsige, hvor regnen falder.

  Ellen

  Thursday, August 8, 2019 at 13:40 GMT+0000

  • OK så det er altså det samme derovre hos jer. Lokale byger og stor forskel på regnmængden!

   Det er et mærkeligt vejr!

   Donald

   Thursday, August 8, 2019 at 17:37 GMT+0000


Comments are closed.