Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Så fik jeg samlet den lille grill

Den første grill havde ben, som rustede hurtigt. Den var egentlig meget god, for den kunne klappes sammen, men jeg havde ikke noget skur, så den rustede op. Så arvede jeg en lille kassegrill, som var utrolig praktisk og nem at have med at gøre, men jeg stillede den aldrig ind i skuret, som jeg nu havde fået, jeg havde ikke skænket det en tanke, at den kunne ruste op. Men der var rustede hul i bunden af brænde-truget!

Og iøvrigt opgav jeg at grille – det er tidrøvende og usundt.

Men så så jeg en lille box-grill fra Harald Nyborg, som jeg har enkelte gode erfaringer med, og jeg købte den – i en papkasse, den skulle samles i bedste IKEA stil. Men det gik forholdsvis nemt.

Og måske er det ikke så usundt endda – man sparer stegeolien …

Men iøvrigt er det kedeligt at grille alene, og der er spiseklubber og andet selskabeligt, som jeg nok snart er klar til (uden at hoste for meget – lungehindebetændelsen har vist sluppet mig, men der kom en anden hoste til, meget generende; men tør, ingen feber).

Written by Donald

Friday, August 2, 2019 at 23:18 GMT+0000

Posted in Carpe Diem, Skov og have

Tagged with , ,

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Der er mange ting, det er kedeligt at gøre alene, så jeg håber du finder en grillklub – og at din hoste forsvinder helt efterhånden.
  Jeg tror såmænd heller ikke, det er specielt usundt at grille, man skal nok bare passe på med ikke at branke kødet.

  Ellen

  Saturday, August 3, 2019 at 8:11 GMT+0000

  • Ja hosten er heldigvis på vej væk!

   Der er som sagt frivillig-klubber, jeg ved godt hvor, og besøgte et par stykker i løbet af Juli, men det er først nu at jeg begynder at kunne “gå normalt”. – Jeg er så glad over at det går fremad.

   Donald

   Saturday, August 3, 2019 at 10:05 GMT+0000

 2. De fleste mennesker siges at spise mere og nyde maden bedre, når det sker i selskab med andre. I betragtning af, at der antages at være ca. 37 procent af befolkningen som figurerer som “single-husstande” burde det være overkommeligt (når dit helbred tillader det) at deltage i en nærliggende madklub etc.

  Iøvrigt er Ellens udsagn omkring grill-håndtering helt rigtig. Og….ikke at forglemme….er det endnu et sundhedstegn for dig, at du i det hele taget “gider” købe, samle og have lyst til at anvende en grill. – Velbekomme – solo eller in plenum 😉

  Erik Hulegaard

  Saturday, August 3, 2019 at 16:29 GMT+0000

  • Til min store glæde dukkede min søn op til grill-lørdag, og vi snakkede og spiste vældig godt sammen! 🙂

   Donald

   Saturday, August 3, 2019 at 19:53 GMT+0000

 3. For min arv efter tante Misse købte jeg en lille støbejernsgrill, sådan en bordmodel: 98 kr, i 1975.
  Den blev brugt 2 gange, sådan cirka, og står stadig ude i skuret.
  Efterhånden arvede jeg også et par stykker efter min mor, når hun og hendes slegfred købte ny, og større. De blev brugt, når de kom på besøg.
  Der står også en mexicansk ovn af støbejern i haven, i den bliver der ristet pølser, og bagt pandekager, når børnebørnene kommer på besøg.
  Og sidste år købte jeg så en kuglegril. Den er da pakket ud, men den er ikke indviet . Endnu.
  Jeg gider åbenbart ikke grille, og jeg savner åbenbart heller ikke smagen, eller lugten af grilkul og branket kød, nok til at at jeg afsætter tid til at tænde op i god tid, inden der skal grilles. Ifølge det gamle testamente var det Herren en liflig duft af brændt kød, der vederkvægede ham, når israelitterne serverede brændoffer. På Jesu tid hang der en dyne af røg fra de tusinder af ofrede lam over Jerusalem.
  Det er så ikke mig.
  Til gengæld elsker jeg en god ragout, curry, eller anden sammenkogt ret, så min trykkoger er der helt anderledes gang i.
  “Dat scmeckt so gut in de Gesellschafft”, det smager så godt i selskab, sagde min Mormor. Det er også derfor, at akutmodtagelsen hvert år til jul er travlt beskæftiget med udpumpning, når bedstemor er inviteret til familiesammenkomst og pludseligt genfinder den appetit, hun har skrantet med hele sidste år.

  AagePK

  Sunday, August 4, 2019 at 5:11 GMT+0000

  • Jeg kan sagtens forstå at grillerne hober sig op, du har åbenbart også plads til det, men i hvert fald er det hyggeligt, når der kommer børn, at man kan grille. Jeg kunne have fået (gratis) en underlig støbejerns løgformet ovn af en tidligere genbo, men afslog fordi det netop er så sjældent og jeg har besvær nok med vedligehold af terrasser og have. Jeg gætter at den var nogenlunde mage til den du har, “mexicansk ovn af støbejern”.

   En god ragout er meget mere smagstilfredsstillende, enig! og jeg kan også godt undvære duften af hundreder af griller med lammeofringer. Men som din Mormor sagde, det smager nu meget godt når man er i godt selskab.

   Jeg har aldrig rigtig oplevet de her jule-udpumpninger, som du skriver om, men jo jeg har set et julebord, der havde alt muligt i overdådighed. Dengang som nu associerer jeg ikke glæde og fest med for meget mad, selv om jeg kender skrækken for at sulte (jeg har aldrig sultet, det må være noget genetisk eller karmatisk).

   Donald

   Sunday, August 4, 2019 at 11:41 GMT+0000


Comments are closed.