Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Solen går ned i en sæk, så kommer bæk

Var det sådan, talemåden er? Bæk skal forstås som regnvejr.

Written by Donald

Tuesday, July 16, 2019 at 18:18 GMT+0000

Posted in Skyer

Tagged with ,

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Når solen går ned i en sæk, står den op i en bæk.
  Den officielle talemåde, as provided by ordnet.dk. 😉
  Sandsynligheden for, at en skyfront i vest om aftenen vil resultere i regnvejr i den følgende nat eller morgen er så stor, at talemåden er opstået heraf. Der findes en del vejrvarsler som denne. I landbrugets verden er troværdige vejrforudsigelser ret vigtige, og før Meteorologisk Institut og Danmarks Radio måtte man jo huske al ting selv.
  Nu, hvor man stoler mere på kunstig intelligens fremfor sin egen, bliver sidstnævnte mere og mere overflødig:” If you don’t use it, you’ll lose it.

  AagePK

  Friday, July 19, 2019 at 6:46 GMT+0000

  • Ja, sådan var det! Den står op i en bæk; jeg synes bare det lyder så forkert, så jeg må have skubbet det i den anden retning. For mig lyder det som om “Solen står op, … med benene ned og hovedet op … i en bæk. 😎

   Jeg er forresten godt klar over den vejrmæssige implikation, en front mod vest vil som regel her i landet bevæge sig østover og dermed give regnvejr.

   I dag drager min søn afsted på en Jyllands-tur og de forventer regn i Viborg, men ser man på Yr.no eller andre radar ser det ud som om det meste af regnen kommer ude over Skagerak og Nordsøen.

   Somme tider gør vejret sig anstrengelser for at være kontrært! og hvis vi ser på hvor solen gik ned forleden, så var det jo ikke mod vest, men mod nord-nordvest, så de lidt tynde fronter set på aftenhimlen forskød sig mere mod Sverige og sidenhen gik de i opløsning.

   De fleste gode talemåder handler om forårs- og efterårs-vejr, og det er jo også fint. Især om foråret har vi brug for forudsigelser, som holder så man kan tilrettelægge markarbejdet.

   Donald

   Friday, July 19, 2019 at 11:57 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: