Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Tisvildeleje Strandparkering besat …

Besættelse kan betyde mange ting. I det mindste to ting, enten militær okkupering af et område — eller galskab.

Her er det begge dele. Militæret er en hær af håndværkere og organisatorer – og fra i morgen gæster fra nær og fjern; og galskaben er at man laver en slags RoskildeFestival her. Der lægges op til druk og dans. Af en eller anden grund kan man ikke nøjes med dans.

De har efterhånden været der i en halv snes år, hver gang sidst i Juli. Musik i Lejet (MiL) får denne gang lov af kommunen til at bruge hele Strandparkeringen. Kommunen opsætter også toiletter og organiserer rydning af Rosa rugosa på de nærliggende områder, så man kan sætte cykelstativer op. Bilister må kun parkere et par kilometer væk, så mange gæster vælger at tage cykelen.

Helt bogstaveligt.

De foregående år var der lidt for mange cykler, der blev taget.

Kommunen har rundt omkring i nærheden sat skilte op med “tag din egen jernhest”.

Written by Donald

Monday, July 15, 2019 at 23:59 GMT+0000

Posted in Brok

Tagged with

7 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jeg ved ikke rigtigt: er det en kommunal opgave at drive underholdningsvirksomhed? Må man inddrage offentlige parkeringspladser i højsæsonen til andre formål? Hvor skal strandgæster så parkere?
  Som jeg ser det, breder ideen om at poppe fester med høj musik og alkohol op overalt, også på grundejerforeningers arealer, uden at disse er blevet spurgt:” Det gør vi da bare, det har vi lige lyst til! Reclaim the streets! Distortion everywhere!”
  Som Sebastian sang engang:” Vi har en ret til at le lidt!” råber de, der fødtes i går. “Vi har en ret til at leve lidt!” siger de, der har grædt i 1000 år.”
  Så nyd, før du skal yde! ?

  AagePK

  Wednesday, July 17, 2019 at 4:46 GMT+0000

  • Den sang lyder som et ekko af diskussionerne i Ugeposten, en lokal-avis. Det skal nævnes at MiL (Musik i Lejet, som kommer fra København, forening eller selskab) roser sig af at støtte frivillig-idræt og andre ting i kommunen og at de faktisk kan rose sig af at det økonomisk løber rundt og at der blev uddelt mange penge. Jeg må hellere undersøge igen, hvor meget det egentlig er.

   Men det er selvfølgelig en belastning for de stakkels lokale beboere. Alle deltagere skal gennem “Hovedgaden” for at komme ned til strandparkeringen, og der ligger så både beboelse, og de har jo høj musik og besættelse i en uge. Til gengæld er det en forretningsmulighed for grill, restauranter og caféer og kunst-forretninger, der bliver set. Forhåbentlig får de også flere kunder …

   Donald

   Wednesday, July 17, 2019 at 10:32 GMT+0000

   • Det ser da ellers ud, som om firmaet kommer med sine egne forretninger: “Pant”, “Garderobe” osv, hvor meget bliver der til de lokale? Er der offentligt regnskab, når nu der støttes fra det offentlige med arealer osv.? Er der kompensation for de larmskadede?
    I Odense har man også problemer med Tinder. Grøn Koncert foregår på Dyrskuepladsen, så det går nok. I Marstal og Ærø i det hele taget, er det lagt i hænderne på de lokale sportsforeninger: de har et goodwill at passe, men også at tære på.

    AagePK

    Wednesday, July 17, 2019 at 13:07 GMT+0000

    • Altså, ja og nej. Der er åbne regnskaber og gaver til de lokale foreninger kommer bagefter.

     Der er vistnok ikke kompensation for de larm-skadede.

     Og der er mange som skriver vrede læserbreve.

     Tidligere lavede den lokale Sportsforening, Vejby Idræt, VIF, 42. kreds koncerter, men fik ikke overskud – De var mindre, men velbesøgte og meget hyggelige. Man kunne nyde musikken (Big Fat Snake) udefra (enhver læser af The Hitch Hikers Guide To The Universe vil huske at 42 er svaret på hvad meningen er med universet, omend computeren, som har beregnet det, siger at spørgsmålet er meningsløst).

     🙂 😎

     Donald

     Wednesday, July 17, 2019 at 14:21 GMT+0000

 2. Jeg har hørt om ‘festivallen’ i Liseleje og er glad for, at jeg ikke bor i nærheden. Ikke så langt fra os har vi ‘Musik ved Præstø Fjord’, hvilket er et ganske anderledes og mere fredeligt foretagende, som vi sagtens kan holde ud i en weekends tid.

  Ellen

  Thursday, July 18, 2019 at 10:05 GMT+0000

  • Jeg tror at Tisvildeleje (ikke Liseleje) har en ry som en rigtig ferieby for københavnere, der skal væk fra den kedelige hverdag, og det får måske flere til at drøne “op” til Nordkysten, Københavns Grønne Lunge, for at slå sig løs. Jeg ved det ikke, men husker at min egen barn- og ungdom i København efterlod et skær af mystik hver gang jeg havde været udenfor byen, og at jeg elskede fornemmelsen af skov og mark, som jeg opfattede som “Natur” … nu ved jeg bedre, men holder stadig af fri luft og en nogenlunde fri natur, som man finder hist og her i Tisvilde Hegn.

   Men det skal siges at københavnerne også slår sig løs i København under det såkaldte “Distortion”, som jeg indtil videre ikke har oplevet – og man griser og voldtager – jeg fatter det ikke.

   Donald

   Thursday, July 18, 2019 at 14:34 GMT+0000

  • OG ja, jeg har hørt om ‘Musik ved Præstø Fjord’, det må være mere fredeligt, måske lyden af “Præst” giver en anden slags branding? 😉

   Donald

   Thursday, July 18, 2019 at 14:35 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: