Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Ville se hænderne

Tænk – stedet ser ud som det så ud for 65 år siden, da jeg var barn – med den glædelige tilføjelse, at husene er meget velholdte, og at der nu var træer og borde og stole i stedet for linie 3’s vendesløjfe. Jeg tror der var plasticvinduer (thermoruder) de fleste steder.

Der var Jazz på Melchiors Plads ved Nordre Frihavnsgade og Strandboulevarden.

Jeg havde håbet at kunne se musikerne på nært hold, og specielt ville jeg gerne se pianistens hænder – var der nogle morsomme utraditionelle måder at bruge fingrene?

Square-w.Jazz-music

Niels Jørgen Steen, Eva Hvid, Peter Marriot, Ærø sagde de – musikalske mennesker

Zoom on musicians

Med mobil-phone zoom bliver alting uskarpt, så det nytter ikke rigtig

Musicians, closer

Man kunne godt komme tæt på musikernes scene, palmen skyggede for hænderne uanset hvor jeg stillede mig – en anden gæst stod ugenert ved palmen og optog den spillende pianist, formentlig video – men det ville jeg dog ikke

I stedet fandt jeg nogle video-er på YouTube, hvor man tydeligt kan se, hvor roligt hænderne bevæger sig

På YouTube kan man finde næroptageler af mange pianisters (og andre instrumentalisters) hænder. De fleste bruger hænderne på meget forskellige måder. Nogle måder kan man finde beskrevet (som “teknikker” der fremmer udtrykket eller hastigheden osv) medens andre ikke ikke kan findes i litteraturen.

For mig var det fornylig en stor glæde at se Valentina Lisitsa indøve (eller genopfriske) en Beethoven sonate – findes på YouTube.

Written by Donald

Friday, July 12, 2019 at 10:15 GMT+0000

Posted in Cityscape, Music

Tagged with

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Niels Jørgen Steen er jo altid en fornøjelse; men jeg må da indrømme, at de øvrige ikke siger mig så meget. Peter Marriot fra Ærø? Jeg må bo meget afsides, den eneste musiker, jeg lige kan komme på på Ærø er Mek-Pek. Men han er også en dygtig dreng.
  Spillede de “Smoke gets in your eyes” ? Det er jo nok den næstmest spillede danske sang. Nej, ikke melodi: du må til at lede efter de danske rødder! 🙂

  AagePK

  Friday, July 12, 2019 at 13:26 GMT+0000

  • På programmet stod der: Niclas Bardeleben, trommer. Men ved introduktion og afmelding sagde de noget andet, noget som lød som “Nnnn Ærø” for mit øre.

   Jeg kender heller ikke de tre, men man kan jo formode at Niels Jørgen Steen qua sit mangeårige arbejde har forbindelser til miljøer med unge musikere, og har haft den slags forbindelser i så mange år at de unge nu er lidt ældre … Som man kan se på ét af billederne er de ikke helt unge mere.

   De havde flyttet koncerten en time frem (fordi klaveret skulle afleveres?!) så da jeg kom til koncert klokken 15 fik jeg kun andet sæt!

   Men da der jo alligevel var en masse mennesker på pladsen kl 14, så har der vel været publikum nok til at skabe en god stemning. Niels Jørgen Steen (f.1939), brugte sin stok til at slå lidt rytme på klaverets træplader.

   Nej, de spillede ikke “Smoke Gets In Your Eye”.

   Donald

   Friday, July 12, 2019 at 15:42 GMT+0000

   • Textforfatteren Otto Harbach er født i Salt Lake City som barn af danske forældre, lige som Gutzon, Lincoln og Solon Borglum: Gutzon er ham med præsidenterne i sten, du ved. Der var en hel bølge af danskere, der blev mormoner og emigrerede. Også i min farmors familie.

    AagePK

    Friday, July 12, 2019 at 18:29 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: