Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Sand mellem tænderne

Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det knasede i munden, jeg havde fået småbitte sandpartikler ind i gabet! Jeg kunne ellers ikke mærke sandkorn i vinden, da jeg gik på Heatherhill forleden dag, ikke tæt på skrænten, der er afspærret (skønt der er nogle unge mennesker, som kravler over hegnet og lægger sig i hulninger for at se solnedgang i romantiske farver).

Slope at Kattegat

De to hoveder som gemmer sig i græsset på den yderste skråning er ikke sådan at få øje på …
Rembrandt havde ofte sådanne figurer i sine kobberstik af landskaber – uden sammenligning iøvrigt

Først tænkte jeg “Det er et kraftigt vindstød, som har pustet noget fint, næsten usynligt sand op ad skråningen og ind i min mund, jeg har tit set fygning henover parkeringspladsen, og når skrænterne er skredet, er der også meget fint sand hele vejen fra havstokken til toppen af skrænten”.

Jeg begyndte at gå hjemad og så pludselig, at der faktisk var meget sand alle vegne, men tydeligst på stien mellem de vilde roser – og endnu tydeligere nede ved grusvejen som fører ned til stranden.

Path half covered with sand

Der er trådt samme sted af alle turgængerne – fordi der er vilde roser (rugosa) som man ikke kan lide at træde på – på stien ses et fint lag sand

Gravel road covered with sand

Grusvejen har fået et tykt lag sand over sig her

Written by Donald

Wednesday, July 10, 2019 at 9:16 GMT+0000

Posted in Hav, Naturpleje

Tagged with ,

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Her ser vi også jævnligt, at sand ligefrem flyver gennem luften på grund af de meget sandede jorde visse steder. Det er smukke billeder, du har taget.

  Madame

  Wednesday, July 10, 2019 at 10:53 GMT+0000

  • Ja, der skal ikke være så meget blæst førend man kan se strandsandet flyve op til Liseleje eller Tisvildeleje parkeringspladser (hvor det er tydeligt).

   Men her på toppen af skrænten ved Heatherhill havde jeg ikke forventet, at sandet kunne nå op – men det kunne det altså. Og det var ganske små sandkorn, som man ikke mærkede mod huden.

   Donald

   Thursday, July 11, 2019 at 9:26 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: