Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Oplevelsesgave til ham der har alt

Julian Maraboto, fra Mexico, spillede med en lille gruppe musikere på Klaverfabrikken i Hillerød

Min søn havde fødselsdag og jeg ville give ham en gave, som var noget, ikke en CD som fylder mere i den overfyldte reol …

Svaret var en oplevelsesgave og vi drog afsted til Klaverfabrikken i begyndelsen af måneden for at høre Julian Maraboto, en Mexicansk sanger og sangskriver, som optrådte med en lille dansk gruppe — strengt taget er han også selv meget dansk, han blev forelsket i en dansker engang for år tilbage blev og de to blev gift og fik to børn.

Der var først “mad” – en buffet i Klaverfabrikken. Mærkeligt nok kaldte de den store sal for “Trucker Sal”; vi kom lidt for tidligt og kunne høre musikerne prøve noget af, alle døre var åbne. Desværre måtte man lukke dørene om aftenen, hvor temperaturen på grund af de mange gæster og fugtigt vejr udenfor steg til ubehagelige højder.

Så, efter nogen venten “åbnede de dørene”, d.v.s. tog imod billetter og fordelte stole og så videre, gæsterne kom ind og satte sig ved bordene. Buffet’en blev sat frem efter et lille foredrag om gøglerunuderholdning i byen i Pinsen; og senere åbnede musikerne så med sang og musik.

Hvor var jeg ked af at jeg ikke forstod Spansk. “Mexicansk”.

Det er vanskeligt at fotografere i mørke, men med røg og projektører fik jeg disse mærkelige billeder ud af det. Det var umuligt at hive de akkompagnerende musikere ud af mørket og ind i kameraet …

Sangeren on stage

Julian Maraboto virkede meget scenevant – de andre musikere var gode akkompagnatører på guitar/bas og trommer

===============================================

Julian Maraboto er fra Mexico men bor i Danmark, hvor han spiller med sit soloprojekt og med sit mutikulturelle band Los Fuegos, som blev nomineret til prisen som det bedste “Bedste live navn 2014” af DANISH MUSIC AWARDS. Stilen vandrer fra rock til cumbia, fra bossa til mexikansk ranchera. Hans stærke stemme er stærk og hans tekster afspejler hans liv imellem Danmark og Mexico, den 3. verden og den 1. verden.

Advertisement

Written by Donald

Thursday, June 20, 2019 at 12:32 GMT+0000

Posted in Music

Tagged with ,

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jeg har selv haft den fornøjelse at være tilskuer til koncerter med verdensnavne i ind- og udland. Derfor genkendes noget af den stemning, som du bygger op i indlægget. De fleste byer “med respekt for sig selv og kulturkontoen” har et kulturhus og/eller spillested. Klaverfabrikken var ny for mig, men på sin vis et naturligt valg for en musikgavet donator.

  Nu var der jo ikke rigtig byttemærke på den gave, men forhåbentlig har DAX jr. nydt sin anderledes gave – for fælles glæde.

  Erik Hulegaard

  Friday, June 21, 2019 at 16:52 GMT+0000

  • Jeg er ked af at der ikke er en rigtig klaverfabrik. Jeg vil tage derhen igen og spørge, om det er det hus, som Knudsen & Søn benyttede som værksted dengang de fremstillede klaverer og pianetter i Hillerød.

   Der var ikke byttemærke, men en liste over forslag til udflugter og koncerter – så det var faktisk morsomt at valget faldt på første mulighed 🙂

   Donald

   Friday, June 21, 2019 at 17:26 GMT+0000

 2. Sikke en god idé med en oplevelsesgave og at I var til koncert på Klaverfabrikken!

  Madame

  Friday, June 21, 2019 at 17:32 GMT+0000

  • Ja det var hyggeligt! Det kunne jeg godt gøre igen. 🙂

   Donald

   Friday, June 21, 2019 at 20:13 GMT+0000

 3. Altsåeh,… lyder ham mexi-daneren ikke lidt pædofilistisk:”… gift med to børn…” 😦 🙂

  AagePK

  Friday, June 21, 2019 at 17:55 GMT+0000

  • Jo det er da forfærdeligt så pædofili-agtigt det lyder/lød (er rettet) !!!
   😀

   Donald

   Saturday, June 22, 2019 at 13:45 GMT+0000

 4. Gisp hvordan kan den være undsluppet min grammatiske samvittighed?

  Lidt som overskriften: “Kvinde skudt i pinsen” – hvor sidder pinsen på en kvinde?

  Donald

  Friday, June 21, 2019 at 20:14 GMT+0000

  • Ja, pas du bare på, at Madam Støjberg ikke kommer efter dig…eller ham! 😉

   AagePK

   Saturday, June 22, 2019 at 11:57 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: