Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Sommerens første solnedgangstur

Written by Donald

Monday, June 17, 2019 at 21:42 GMT+0000

Posted in Carpe Diem

Tagged with ,

21 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Flot fanget solnedgang.

  Erik Hulegaard

  Tuesday, June 18, 2019 at 5:31 GMT+0000

  • Man skal huske at leve mens man gør det. Solnedgangs-motionstur kunne strengt taget erstattes af Solopgang-motionstur! Men det er bare så tidligt.

   Donald

   Tuesday, June 18, 2019 at 5:36 GMT+0000

  • Mærkeligt, man kan ikke se din kommentar og heller ikke mit svar i kolonnen til højre – det kommer først senere. Men nu røg kommentaren i det mindste ikke i køen for beskeder, som skal godkendes.

   Donald

   Tuesday, June 18, 2019 at 5:37 GMT+0000

   • @DAX: Måske sker der noget på vejen over Storebæltsbroen. – Tak for kommentar hos mig. “Grise-herregård” lokaliseret. 😉

    Erik Hulegaard

    Tuesday, June 18, 2019 at 5:55 GMT+0000

    • Ja, det må være Broens skyld!
     Selv tak – det er altid en fornøjelse. Jeg må finde ud af hvor “Stens*” ligger.

     Donald

     Tuesday, June 18, 2019 at 6:02 GMT+0000

 2. Du har fin udsigt til solnedgange når du tager på tur. Her i haven står træer i vejen, har jeg bemærket, men det er alligevel dejligt at sidde ude og se dagen slutte. Fine billeder.

  Jørgen

  Tuesday, June 18, 2019 at 6:03 GMT+0000

  • Træerne tager også af for vinden om efteråret, – lad dem endelig stå! Men der må være en bakketop i nærheden, hvorfra man kan nyde solnedgangen.

   Donald

   Tuesday, June 18, 2019 at 6:05 GMT+0000

 3. Det er nogle dejlige billeder – jeg ved ikke noget bedre end at se solen gå ned. Og dyrebørn kan jeg heller ikke stå for.

  Madame

  Tuesday, June 18, 2019 at 14:04 GMT+0000

  • Det er nogle søde får, de har sat ud på Heatherhill i år! Den var lige ved at komme helt hen til mig, denne. De andre lå lidt længere væk. 🙂

   Donald

   Tuesday, June 18, 2019 at 15:17 GMT+0000

 4. Smukke solnedgangsbilleder, og et lækkert lam! “Far, Far, hvorfor går fåret så dårligt?”” Det var lam som lille!”
  Jeg kom lige forbi en bænk ved en mark fyldt med de smukkeste kornblomster; jeg ville have fotograferet, men det regnede umanerligt meget, så det må du have til gode. Men jeg troer også, at både korn og blomster er så høje nu, så man ikke vil kunne se solnedgangen over Kleven Bugt alligevel. Der giver Ærøskøbings skyline ellers en fin baggrund.

  AagePK

  Tuesday, June 18, 2019 at 15:46 GMT+0000

  • Hæ hæ hæ 😎 Det stakkels lamme får. Havde måske lammelår.
   Du må ud med kameraet, udfordringen er at finde en synsvinkel dér hvor man nu står, se om man kan “se tingene på en anden måde”.

   Donald

   Tuesday, June 18, 2019 at 17:07 GMT+0000

   • Jeg skulle nok have været ude med kameraet her til aften, men Yuja Wang lokkede: en helt forrygende Yuja, med Wiener Philharmonikerne under ledelse af Gustavo Dudamel gav Gershwins Rhapsody in blue, årets Schönbrunn koncert. Alene hendes konversation med messing-gruppen: aldeles fortryllende. Hun så også ud til at være endog særdeles tilfreds: aldrig har jeg set hende så smilende, selvom hun stadig var ret komplentativ, ligesom i samtale med komponisten, og det endda live. Og hendes extra var noget helt andet: Chopins Vals i cis-mol, opus 64, stk 2: der blev lyttet intenst af såvel publikum som orkester!

    AagePK

    Thursday, June 20, 2019 at 21:25 GMT+0000

    • Ja hun spiller så godt og smukt. Men jeg havde andre ting – familie, vigtigt. Desuden kan jeg se at jeg ikke har den kanal, så “det var ikke en option” at se Yuja Wang og Wiener Philharmonikerne i Schönbrunn.

     Somme tider spekulerer jeg på om hendes hænder er meget små – hun er jo en lille en. Flot pige, men ikke så stor. Måske kan man finde en video, hvor hun spiller langsomt nok til at man kan regne ud hvor stort hendes spænd er. 🙂

     Donald

     Thursday, June 20, 2019 at 21:45 GMT+0000

     • Prøv med Ravels Klaverkoncert for den venstre hånd; hvis du vil se spændet i hendes højre hånd, må du vente, til nogen skriver en sådan koncert. Hvad der slår mig, når jeg hører denne koncert er, at den et stykke inde lyder som en dyster udgave af Percy Graingers Children’s March: Over the Hills and far away.
      Yuja og Dudamels Rhapsody in blue ligger på youtube, men med Los Angeles. Hvis du vil nyde den kjole, hun havde på i går, må du vælge hendes optræden i Carnegie Hall med Tchaikovskys 1. 🙂

      AagePK

      Friday, June 21, 2019 at 6:16 GMT+0000

      • Jeg skal love for at den er speciel, den kjole, hun har på i Carnegie Hall til Tchaikovsky Klaverkoncert nr. 1. Heldigvis har kjolen skulderstropper. Der er en koncert vistnok med Scriabin præluder, hvor hun spiller i en stropløs, der ikke rigtig vil holde sig oppe af sig selv, men hun er helt upåvirket (tror man) og retter lidt på den.

       Det har altid undret mig at hun optræder i så smukke kjoler der også er skal vi sige lidt udfordrende. Jeg ville ønske at jeg ikke hoppede i stolen over det, men jeg har det bedre med hospitalstøj. Jeg skal minde mig selv om, at Rock (eller den “rytmiske musik”, “beat”) længe har haft den fordel at musikerne kunne optræde med show og dans, og Yuja Wang’s opmærksomhedsskabende mini-dress kan forhåbentlig hjælpe den smukke klassiske musik på vej. Desuden er hun god til at finde extranumre, den Chopin Cis-moll som du nævner, er jo alletiders punktum på en koncert.

       På Carnegie Hall video’en ser det ud til at hun nemt spænder en oktav og dermed også en none, oktav + en tone, så kan man spille det meste, idet man jo også kan bryde akkorderne. Men kort sagt, så er hendes hænder ikke så små som hun er. Kan man sige det? Sikke noget sludder, hendes hænder er ikke så små, som man kunne frygte, kropsstørrelsen taget i betragtning.

       Jeg tror ikke Chopin’s hænder var meget større, så vidt jeg ved. Ved at søge får man kun bekræftet at de var små men havde et stort spænd:

       In Maurice Hinson’s Chopin book we can read the following: “Stephen Heller spoke of Chopin’s slim hands-how they would >>suddenly expand and cover a third of the keyboard. It was like the opening of the mouth of the serpent about to swallow a rabbit whole.<< Most witnesses agree that Chopin could stretch tenths with ease and that his hands were extremely supple. According to Adolf Gutmann (1819-82) one of Chopin students, Chopin’s whole body was extraordinarily flexible.

       I have a plaster reproduction of Chopin’s left hand. It slender and much narrower across the palm than my hand, which is of average size. The fingers are comparatively long, yet the entire hand is smaller than many women’s. […]

       Donald

       Friday, June 21, 2019 at 8:46 GMT+0000

      • Stropløs koncertkjole – det er ikke så meget hun retter på den – efter koncerten mens der er bifald. Hun spiller smukt og man kan godt holde ud at høre Scriabin igen-igen.

       Donald

       Friday, June 21, 2019 at 9:11 GMT+0000

      • Ja, jeg fik mindelser om en rigtig lækker fedtfattig rullepølse, eller deromkring. Og den stropløse: mon ikke hun har hørt Dirch Passers monolog, jeg mener at kunne huske den som:”How jazz was born”: en sangerinde havde skyllet sin kjole op i meget stærk kaffe: så kunne den holde sig oppe hele natten. 🙂
       Men jeg har hørt hende sige, at det er for sin egen fornøjelses skyld, at hun har valgt lige netop den kjole til den eller den koncert, det sætter hende i det rigtige humør. Og det tror jeg på. Men jeg skal da lige love for, at der var sure opstød fra en pensioneret fotomodel, som af en eller anden åndsvag grund føler sig kaldet til at kritisere unge kvinders påklædning, nu hun er afdanket.
       Og som amatør udi klassisk musik af gud ved hvilken grund har fået lov til at lade skærebrænder-stemmen ødelægge fornøjelsen for vi elskere af klassisk musik. Ligesom en ældre skuespillerinde har fået lov til at jage os over på de tyske klassiske kanaler.

       AagePK

       Friday, June 21, 2019 at 13:53 GMT+0000

       • Åh ja, jeg synes det er dejligt at spille klassisk musik iført noget andet end kjole-og-hvidt (tails eller tailcoat) – det orkester, man ser i Carnegie spille Tchaikovsky’s 1. klaverkoncert har fået nogle røde skjorte-ting, det er også meget sjovt, men sort og rødt virker for pirat-agtigt på mig.

        Der er heldigvis en tendens til at experimentere med koncertformen.

        Jeg har også set et interview med Yuja Wang, hvor hun fortæller at det er morsomt at iklæde sig forskellige gevandter. Det er der nok mange piger, som kan tale med om … og drenge måske også.

        Donald

        Friday, June 21, 2019 at 14:50 GMT+0000

 5. Hvor ville jeg ønske, at der blot var en ansats af økonomi i fårehold.
  Vi har masser af arealer, hvor får ville forskønne og forgrønne.
  Desværre er det den rene ruin og kontroljungle at gå ind i i den branche, for smukt er det!

  natural2222

  Wednesday, June 19, 2019 at 4:22 GMT+0000

  • En af de tidligere fåreholdere, som lejede får ud til kommunen, var helt enig i at det var ren tilsætning. Jeg var heldig at møde ham en af de sidste dage før han samlede fårene tilbage til stalden, og han fortalte at han var på vej til Grønland, hvor han glædede sig til at gå på jagt.

   Men det er lykkedes kommunen at finde en fåreholder hvert år.

   Donald

   Wednesday, June 19, 2019 at 8:36 GMT+0000

   • Ofte giver kommunerne penge til husdyrholderne for at afgræsse naturarealer. Det er stadig smukkere og billigere end at lade Vej og Park brænde benzin af for at holde væksterne nede.

    natural2222

    Thursday, June 20, 2019 at 10:36 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: