Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Hvor mange beslutter sig under valgkampen?

Jeg er i tvivl om man skal ofre opmærksomhed til politikernes udsagn under valgkamp.

Det forekommer mig at det er vigtigere at danne sig et indtryk af personer og personligheder under det reelle politiske arbejde.

I min ungdom var Danskerne stolte af at alle partier altid stemte for finansloven. Var der ting, man var uenige i, blev de fremlagt som modforslag undervejs, og magtkampen om statsministerposten blev henlagt til andre tidspunkter.

Advertisement

Written by Donald

Monday, June 3, 2019 at 5:25 GMT+0000

Posted in Foto

Tagged with

14 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. I vores ungdom (1960erne og 1970erne) var emnerne anderledes end nutidens komplekse tidsbillede. Indenrigspolitikken var velfærd og skattetryk (og et statsbudget, der løb løbsk). Udenrigspolitikken var hovedsagelig optaget af “storebror USA”, hvis tabende arrangement i Vietnam producerede både avisoverskrifter og døde civile og soldater i hobetal. – I nutiden synes hovedemnerne at være klima og udlændinge. Få danskere er efterhånden dedikerede medlemmer af et parti og cirka 650.000 vælgere er iflg. meningsmålingerne stadig i tvivl. “Politikeren” er også meget anderledes og (måske langt mindre) troværdig. Men så er der jo den mulighed – stadigvæk – kun at stemme på et parti udfra en addition af holdninger til nuværende samfundsforhold såvel inden- som udenrigs. Godt valg! 😉

  Erik Hulegaard

  Monday, June 3, 2019 at 5:50 GMT+0000

  • Det er troværdigheden, som er problemet – i en vis forstand har demokratiet vist sin bagside: For at få stemmer og dermed magt siger man ting, som éns vælgersegment gerne vil høre.

   Tænk at der er 650000 vælgere, som ikke har besluttet, hvad de vil stemme!

   Donald

   Monday, June 3, 2019 at 9:07 GMT+0000

 2. Det er vel neppe mye å stole på, under den intense kampen for velgernes gunst.
  Klem på deg ❤

  Annemor Schønhaug

  Monday, June 3, 2019 at 6:04 GMT+0000

  • Efter valget er udskrevet skal man ikke tro for meget på, hvad politikerne siger, nej.
   Klem på deg ❤

   Donald

   Monday, June 3, 2019 at 9:09 GMT+0000

 3. Du må aldrig tro på, hvad en politiker siger: ved næste møde kan det være, vedkommende bliver banket på plads, fordi partiet kan få indført noget, der virkeligt tæller, og så må man give køb på mindre vigtige ting. Altså iflg. partiets prioriteringsliste. Og det er sådan set fair nok. At jeg tilfældigvis er af en anden meninbg, kan ikke hjælpe meget her.
  Og sidder man først i en regering, ser Verden som regel meget anderledes ud, end når man står udenfor og kigger ind gennem nøglehullet.
  Sådan er det.
  “Jeg har grædt, som andre, af smerte fordi min boble brast. Men Verden er ikke en boble, læg Verden det ej til last.” Vilhelm Kaalunds tekst fra Jeg elsker den brogede Verden, fra 1877, er stadig aktuel.
  Så jeg stemmer ud fra visse principper, og håber, det holder: en kvinde på venstrefløjen. Der er for få kvinder, der stemmer på kvinder, så må vi andre jo! 🙂 Men: hvis jeg mener, der er taktiske alternativer, så har jeg da stemt på f.eks Henning Andersen fra de konservative: han var fornuftig i miljø-spørgsmål, og han kunne i Fyns Amtsråd flytte meget mere end en ung og ilter kvinde fra Enhedslisten. Her til EU-valget stemte jeg på Pernille Weiss: skulle vi miste en dansker i den konservative gruppe EPP, hvem skulle så forklare de danske synspunkter, som Folketingets partier stort set er enige om? Den danske model, fødevaresikkerhed, klima, osv Det gjorde Connie Hedegaard jo fint nok, så det gør Pernille sikkert også. Det gjorde da også indtryk, at flere fagforeninger, bl.a 3F og FOA anbefalede hende.
  På vej hjem hørte jeg i radioen, at godt nok har 650.000 erklæret sig usikre, men: de fleste vælger alligevel som de plejer, når det kommer til stykket. Men så har de da lagt lidt brænde under gryden, kandidaterne svømmer rundt i. 🙂

  AagePK

  Monday, June 3, 2019 at 12:19 GMT+0000

  • De linier af Vilhelm Kaalund er ret fantastiske. Jeg vil tro at jeg har prikket hul på boblen for længe siden, selv om jeg har haft andre mure, som jeg bankede ind i … med høj fart.

   Det var også mit princip i mange år, at stemme personligt på en kvinde i den fløj (socialist-fløjen) som jeg fulgte med i. Det gør jeg gerne igen.

   Der er fyret op under gryden, som kandidaterne svømmer rundt i? Ja … ha!
   😛

   Donald

   Monday, June 3, 2019 at 18:12 GMT+0000

 4. Jeg siger som dig, at det er vigtigere at danne sig et indtryk af personerne under det reelle politiske arbejde.

  Madame

  Monday, June 3, 2019 at 15:32 GMT+0000

  • Ja, og derfor er åbenhed i forvaltningen afgørende vigtig.
   Jeg hørte iøvrigt et “råbånd” på R24 hvor Iben Maria Zeuthen interviewede Helle Thorning-Schmidt efter hun var gået af som statsminister. Der var også nogle afslørende bemærkninger, men langt mellem dem.

   Donald

   Monday, June 3, 2019 at 18:14 GMT+0000

 5. Det er maaange år siden jeg har set valgkamp. Politikere skal måles på deres arbejde, ikke deres valgflæsk.
  En vis fru Frederiksen har allerede lovet for tre gange så mange milliarder, som hun har mulighed for at fremskaffe/bruge. Det er fantastisk, som de alle sammen kan love uden at fortælle hvor pengene skal komme fra.

  Ellen

  Monday, June 3, 2019 at 17:03 GMT+0000

 6. Jeg danner mig skam min mening længe inden deres trivielle debatter. Det endnu ikke sket, nogen har sagt noget under en valgkamp, der har fået mig til at skifte mening…..

  Deborah

  Monday, June 3, 2019 at 17:17 GMT+0000

  • Det er en god måde at udtrykke valgkampens betydning (eller mangel på samme!)

   Donald

   Monday, June 3, 2019 at 18:15 GMT+0000

 7. Nu er det hele overstået og tvivlerne har jo enten måtte træffe en beslutning om hvilket parti stemmen skulle tilfalde eller beslutte slet ikke at stemme.

  Jørgen

  Saturday, June 8, 2019 at 18:32 GMT+0000

  • Jeg tror at det er nogle meget letbevægelige vælgere, som lader sig overbevise af valgflæsk.

   En forsker mente, at vi undervurderer vælgerne – men på den anden side har vi jo set Trump og andre demagoger faktisk kunne få vælgere til at stemme.

   Donald

   Saturday, June 8, 2019 at 22:12 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: