Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Hvorfor Marokko ikke vil have flygtninge

En Kammerat:

Bedringen stod i stampe, og jeg bad Lungemedicinsk Afdeling om at ændre behandlingen; – den kraftige antibiotika, som ifølge læger og mirkobiologer var førstevalg, gav ikke synlige resultater, og i week-enden fik jeg feberanfald og fik smerter omkring lungen.

Så efter en del øvelser ventede jeg på ny medicin-ordinering på en sygestue sammen med Aziz fra Marokko. Han var desperat fordi han havde fået asbestose ved arbejde på Helsingør Skibsværft i 1980’erne. Heldigvis kunne han få medicin, der hjalp, men asbestose er som bekendt en alvorlig, livstruende sygdom. Jeg ville ikke ønske nogen at få åndenød på den måde.

Han fortalte at han var flygtet fra Marokko i sin ungdom. Som 11-årig var han taget til soldat, “Kongens Børn” og “Kongens Soldater”, men efter nogle år havde han fået nok, han ville ikke være “kongens slave”, som han sagde. Men fordi han havde gennemført basisuddannelsen havde han det privilegium at kunne rejse udenlands, og det gjorde han, og – strax – flygtede han til Sverige, Helsingborg, hvor man tog imod ham. Han var en dygtig mand og var vellidt.

Efter seks måneder kom en politimand til ham: “Hør, har du noget familie i Nordsverige?”

“Nej, det har jeg da ikke!”

“Nå men det har jeg og nu er det din familie. De Marokkanske myndigheder kører rundt i området her i en diplomatbil. Hvis de får dig ind i den, kan vi ikke gøre mere!”

“Uh …”

“Så du må rejse til Nordsverige – du kan få arbejde og bo hos min familie eller andre steder, til du finder noget selv.”

==================================================

Aziz mente, at Marokko ikke ønsker at huse flygtningelejre, fordi der kommer terrorister og urostiftere fra hele det Mellemøstlige og Nordafrikanske område, og det vil destabilisere Marokko.

Advertisements

Written by Donald

Friday, May 24, 2019 at 17:07 GMT+0000

Posted in Tidsmaskinen

Tagged with

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det lyder som en lidt paranoid historie, men hvem ved …
  Derimod lyder det ganske plausibelt, at de nordafrikanske lande vil betakke sig for flygtlingelejre – “visionen” om danskfinansierede lejre i nærområderne er retorik og langt ude – dream on.

  Eric

  Friday, May 24, 2019 at 17:39 GMT+0000

  • Jeg ved ikke om det (kun) er paranoia, men jeg tror at der en del Saudi finansierede urostiftere, som rejser rundt til områder med mange flygtninge.

   Men I stedet for ingenting at gøre, kunne man lave “forretninger” – model-landbrug, som egner sig til stederne, og som er åbne for flygtninge-arbejdskraft, og, postulerer jeg, som observerer om der foregår ting, som fører til religionskrig.

   Min kammerat sagde, at der er store spændinger mellem religiøse grupper i Marokko, og at det var en af grundene til at flygtningelejre ville blive gnister til en krudttønde (ah jeg overdriver måske, men jeg husker han sagde noget i den retning).

   🙂

   Donald

   Friday, May 24, 2019 at 20:11 GMT+0000

 2. Vigtigst: Dit helbred. Du er hårdt ramt i post-fasen af dit intensive onkologiske behandlingsforløb. “Trøsten” er så, at der findes mange behandlingsveje for din remission. Dit kardiologiske og nu respiratoriske forløb kunne du godt have undværet, men man er svag ovenpå den hårde onkologiske behandlingsforløb. Det skal nok lykkes!!! – Og interessant vinkel på den marokkanske skibsværftsarbejder (Helsingør Skibsværft 1882-1983), såvel helbredsmæssigt som – aktualiseret af den valg-potente flygtninge-/indvandrerdebat – hans svenske oplevelser.

  Erik Hulegaard

  Friday, May 24, 2019 at 18:02 GMT+0000

  • Ja, det var også det, sygeplejerske Lia på Gentofte Lungemedicinske sagde, det var en lang og hård omgang. Jeg er mest skrækslagen over, at en infektion så voldsom (CRP 500, det havde de aldrig set) kunne udvikle sig, uden at jeg fik en eller anden fornemmelse af at nu måtte jeg hellere ringe til afdelingen.

   Og så undrer jeg mig over hvordan den onkologiske/hæmatologiske afdeling TOG sig tid, hvor den anden sagde “ring til vagtlægen, hvis det bliver værre …”

   Donald

   Friday, May 24, 2019 at 20:14 GMT+0000

 3. Ville marokkanerne virkelig hive ham hjem med magt, fordi han var flygtet? Eller var han i virkeligheden deserteret? Det er jo normalt en mere alvorlig sag.
  Jeg håber du er på rette helbredelsesvej igen – man er godt nok noget skvattet efter sådan en behandling. Der er bare ikke så mange alternativer …

  Ellen

  Tuesday, May 28, 2019 at 14:39 GMT+0000

  • Juridisk set var det desertering; men når man har været børnesoldat og ikke selv har valgt at være det, så er det jo udover at være desertering en berettiget flugt fra undertrykkelse. Jeg ved ikke om man har juridiske termer for slaveri-undvigelse, men det burde der jo være. Interessant, måske får jeg set på det i over-morgen.

   Jeg har været ilde ude, og bør vist egentlig være glad for at jeg overhovedet er ved at komme mig, selv om de ordinerede antibiotika slider på kroppen.

   Donald

   Tuesday, May 28, 2019 at 22:30 GMT+0000

 4. Den første bølge af uledsagede iranske drenge-flygtninge var nøglebørnene: de var tvangsudskrevne værnepligtige, altså børnesoldater. Deres opgave var at forcere de irakiske minebælter, dels for at tiltrække sig opmærksomhed og ildkraft, medens revolutionsgarden angreb fra en anden side, dels for at udløse minerne, så der blev fri adgang for regulære styrker. Endvidere kunne de være udstyret med bombebælter, de kunne udløse, ifald de nåede langt nok ind bag forsvarsværkerne. Navnet nøglebørn skyldes den plastiknøgle, de bar i en snor om halsen: ifald de døde martyrdøden undervejs, ville den lukke paradiset op.
  Angiveligt.
  Læs Thomas Hebsgaards artikel “Iranske børnesoldater tvunget på selvmordsmission”, fra 19.4.2019, den ligger hos msn.com, eller “Børnesoldater” i faktalink.dk
  Da jeg var feriedreng ved Slesvigske Infanteriregiment i Haderslev 1962-63 havde vi også “børnesoldater” i det danske forsvar: man kunne melde sig som frivillig som 16-årig, lige så snart man trådte ud af skolen. Det var jo “bare” en håndværksuddannelse, lige som alle andre håndværk, ikk’? Min fætter kom ind i Royal Engineers i den alder, kontrakten var på 23 år; han kom vidt omkring, også Falklandsøerne.

  AagePK

  Wednesday, May 29, 2019 at 5:55 GMT+0000


Comments are closed.