Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Den ukuelige optimisme

Gråvejret afløses af hullede skyer

For mange år siden så jeg et indlæg på en webside, som ellers handlede om natur, sejlskibe og (lidt om) kærlighed. Det indslag handlede om en fotograf, som er en af de kendte leverandører til Time/National Geographic.

Hans opgave var at fotografere en mark med tusinder af mælkebøtter, men af en eller anden grund kom han ikke afsted. Måske var han træt, måske glemte han det, måske var han ked af det fordi hans kæreste havde forladt ham.

Næste dag tog han sig sammen – men alle mælkebøtterne var visnede eller afblomstrede, så det var ikke det gule flor, han havde ønsket at fotografere. Men han sagde til sig selv: Jeg må kunne se det på en anden måde! … og tog et billede af en mælkebøtte med dusinvis af flyve-frø opimod solen, så de små flyve-stilke så ud som stråler af liv fra en kerne af plantestængelens afslutning.

Bevis for at jeg faktisk gik den tur … det kunne stadig være snyd, men det er det ikke

Det tænker jeg ofte på, når jeg går en tur fra Tisvilde Hegn Strandparkering – det er jo det samme sted som jeg har fotograferet, der er ikke noget nyt – kan jeg enten fange de samme motiv-idéer på en bedre måde — eller kan jeg finde et nyt motiv ved at bruge øjnene bedre?

[Læs kun hertil …]

—oooOOOooo—

Grunden til at jeg er så ivrig efter at bevise at jeg faktisk gik en tur, oven i købet i rask tempo, 3.7 km. på 55 minutter incl. foto-pauser, – er at lægerne mener jeg bør tage medicin, som påvirker kredsløbet og som begrundelse bruger at “vi skal passe på dit hjerte”. Jeg spurgte ind til om det nu også var en god idé eftersom jeg allerede havde det bedre. Jeg tror ikke jeg fik forklaret min skepsis særlig godt. Hvis man er medicinmand, tror man vel at al medicin er godt og næsten uskadeligt, men hvad nu hvis man for at “skåne hjertet” faktisk tager al udfordring fra hjerte-muskulaturen og derved i virkeligheden bevirker at den mister arbejdsevne? Træning er som bekendt godt, og motion medfører bedre kondition, – og bedre kondition består blandt andet i at hvilepulsen bliver lavere fordi hjertet fungerer bedre.

Advertisement

Written by Donald

Saturday, February 2, 2019 at 11:11 GMT+0000

Posted in Foto

Tagged with

10 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Naturen er vel altid forskellig – fra det eneøjeblik til det næste. Jeg glemte at sige det var en flot blå himmel på forrige billede – og skyerne er nok grå, men de ændrer sig. Man kan måske nok få svært ved t se forskellen på dage hvor alt er gråt-i-gråt, men den er der nu nok alligevel.
  Det lyde lidt somdet var en lægelig automatreaktion med at han (vi) skal passe på dit hjerte, og umiddelbart er det svært at forstå idrætspræstationen taget i betragtning. Du ser i øvrigt ganske sund ud på billedet.

  Jørgen

  Saturday, February 2, 2019 at 14:32 GMT+0000

  • Ja, hvis man bruger øjnene, kan man fange billeder af den omskiftelige natur. Især hvis man går tæt på eller er heldig at støde på dyr og fugle 🙂

   Jeg synes netop det var en lægelig automatreaktion. Jeg ville ønske at jeg havde haft det ord i tankerne.

   Donald

   Saturday, February 2, 2019 at 21:06 GMT+0000

 2. Jeg stoler kun på de fotos, jeg selv har manipuleret med! 🙂
  Ligesom Lenin, eller var det Stalin? der sagde, at de kun var de statistikker, han selv havde fusket med, som han stolede på. Putin kan vist også være med her, set i lyset af, hvad hændte en af de officielle stats-statistikere for nyligt: ham blev fyret, fordi han skrev en kommentar til de officielle statistikker, som , ligesom Trumps, sagde, at russerne/amerikanerne har fået det langt bedre de sidste par år.

  AagePK

  Saturday, February 2, 2019 at 15:41 GMT+0000

  • Putin kan muligvis være med, jeg har slet ikke styr på hvor meget magt Putin har i forhold til deres nuværende efterretningstjeneste og politiske kontrol-apparat.

   Han kan jo forme statistikkerne på mange andre måder end ved ligefrem at rette i dem selv eller undertrykke det ene og det andet ubehagelige.

   Hvis jeg ikke er helt galt afmarcheret, så har Putin på trods af sine mangler betydet mere stabilitet og mindre produktions-svindel end man havde før. Men jeg ved det ikke. Der var en overgang at jeg fandt Youtube video’er fra det østlige Ukraine og de tilstødende Russiske provinser, og det så faktisk spændende ud … men høstmaskinerne var New Holland.

   En Financial Times video viste olieressourcer i Arktisk Rusland og fortalte at pga. sanktioner kunne Russerne ikke købe udstyr/teknik, som er nødvendigt for udnyttelse af kystnære olieforekomster. Jeg ville ønske at vi kunne få mere information, men jeg har allerede nu svært ved at følge med i hvad der foregår i DK og hvordan man bekæmper Trumpismen.

   Donald

   Saturday, February 2, 2019 at 21:13 GMT+0000

 3. Jeg tror, du har ret i, at træning og motion medfører bedre kondition. Hvor er det godt, at du går ture!
  Hvor lyder det også smukt med billedet af en mælkebøtte med dusinvis af flyve-frø op imod solen!

  huskebloggen

  Sunday, February 3, 2019 at 6:36 GMT+0000

  • Jeg kan huske at Lotten fortalte om at være optimist og derunder fortalte om fotografen – det var en god inspiration. Lottens nyeste billeder fra Marokko (set på FB) er fantastisk gode, selv om hun blot kalder sig en ivrig amatør. 🙂

   Donald

   Sunday, February 3, 2019 at 13:49 GMT+0000

 4. Den fotograf har nok lært det samme som John og mig: Man skal helst ikke udsætte noget 🙂
  Motion er altid godt, men derfor kan det godt være en god ide at tage medicin for at holde hjertet i kontrol og i balance. Bare spørg John! Det ene hverken erstatter eller udelukker det andet.

  Ellen

  Sunday, February 3, 2019 at 16:29 GMT+0000

  • Angående hjertemedicin har jeg læst og fordøjet forskellige informationer, og jeg tror at lægens reaktion er en “automatreaktion”, som ikke passer til et hjerte der midlertidigt er svækket af kemo.

   Donald

   Monday, February 4, 2019 at 2:25 GMT+0000

   • Nej, okay, enig. Det er noget andet, end hvis det er selve hjertet, der er dårligt fungerende, og ikke som en følge af noget andet.

    Ellen

    Monday, February 4, 2019 at 11:44 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: