Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Vintersol

Blå farver i himlens flere lag skyer –

Gennem disen skinnede det hvidkalkede fyr på Hesselø, 19 km. væk

Efter en mislykket tur til Herlev Hospital benyttede jeg det smukke lys til at gå en lille tur, 1.5 km, på Heatherhill, det lille fredede område ved Nordkysten, med lyng (heather) og vilde roser. Der var opsat afspærring på toppen af kystskrænten, så det var klart at man ikke måtte gå tæt på kanten.

Hvad der kan undre mig lidt er, at gæster trods advarsler går på skrænten. Men det er nok lidt ligesom at gå i et tivoli, det er sjovt at prøve noget, man ikke har adgang til i det daglige.

Der har også været skilte med at det er forbudt – nu er der kun tale om en advarsel (eller dødstrussel, måske?)

Her ser man hvor mange fodspor der er i den nederste del af skrænten

Måske ved de ikke, by-børnene (det er typisk dem, der går på skrænterne) at der ved højvande er sprøjt og bølger helt til roden af skrænten, som hurtigt bliver undermineret. Måske forstår de ikke, at skrænten engang var bevokset med planter men nu er eroderet af stormene ved højvande?

Advertisements

Written by Donald

Friday, January 11, 2019 at 13:30 GMT+0000

Posted in Hav

Tagged with ,

16 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. VAkkert
  Klem på dg 🙂

  Annemor Schønhaug

  Friday, January 11, 2019 at 13:42 GMT+0000

  • Åhja, solen skinnede så dejligt.
   Klem tilbage! 🙂

   Donald

   Friday, January 11, 2019 at 19:46 GMT+0000

 2. Jeg kan godt forstå du undrer dig. Det er som om man ikke fatter der er en god grund til at holde behørig afstand, således at man ingen skade gør.
  Det forekommer muligt at sammenligne det med de lallegalde turister i Østrig, der absolut skal ud at gå på snesko trods advarsler om lavinefare, og det er som om de bilister der er på vej, ingen forestilling har om at de kan gøre livet besværligt for dem der dels skal fjerne sne og dels redde tosserne.

  Jørgen

  Friday, January 11, 2019 at 14:46 GMT+0000

  • Gode sammenligninger. Jeg har kørt bil i 54 år og har oplevet at være part i et par ulykker (som jeg måske kunne have undgået) så jeg vil ikke fordømme alle tosser, men appellere til at man øver kørsel et sted, hvor man ikke kan skade nogen eller noget.

   Donald

   Friday, January 11, 2019 at 19:54 GMT+0000

  • Jaha, de lalleglade turister, der farer ud uden fornemmelse for fare!
   Min bekendt fortalte engang om at der er bygherrer, som ignorerer eller søger tilladelse (og får den) til at bygge i områder, som kan blive udsat for laviner.

   Donald

   Friday, January 11, 2019 at 19:56 GMT+0000

 3. Boredom hedder en udsendelse fra Canada, den bør I se: den blev vist i går på DR2 under titlen Er kedsomhed lig med stress?
  Den kommer vidt omkring problemet” Jeg keder mig”, og hvad deraf følger. Bl.a stigende risiko-adfærd. Og voldsparathed. Selv om man selvfølgeligt heller ikke må glemme, hvad en infektion i hjernen, som jeg ikke lige kan huske navnet på, men den fjerner f.eks mus’ naturlige skyhed, hvilket er fatalt for musen. Der var en dokumentar for et par år siden, hvor bl.a en tjekkisk professor fortalte om risiko-adfærd blandt mennesker pga infektionen: han var selv ramt, og mente, at over 20% af befolkningen var inficeret, bl.a via katte.
  Men ALLE ministre og ordførere, især indenfor sundhed, undervisning og jura, burde tvangsindlægges til at se Boredom!!!

  AagePK

  Friday, January 11, 2019 at 15:45 GMT+0000

  • Overskriften eller titlen på udsendelsen husker jeg! Men jeg fik ikke set den MEN den kan ses via en browser med video-del.

   Den anden ting, om risiko adfærd på grund virus-infektion som giver vovemod(!) har jeg ikke hørt om, kan det mon have noget at gøre med at kroppen reagerer på sygdom ved at turde mere, når man nu alligevel er i “den korte ende af livet”?

   Ja, se at få de politikere indlagt. Og dog, ikke alle, der må være nogle politikere, som forstår at lediggang er roden til alt ondt siden man poster så mange penge i skateboard-baner på Nørrebro, i park-vedligehold med muligheder for leg, boldbaner (med net så bolden bliver indenfor) og andre “sjove” ting i det offentlige rum, samt fodboldklubber og sport osv.

   Det som jeg savner (og savnede som barn) er imidlertid dennehersens mulighed for intelligent udfordring. Det opdagede jeg for sent at man kunne få via universitetet og fag-biblioteker. Nå nu kom jeg vist for langt ud ad tangenten!

   Donald

   Friday, January 11, 2019 at 20:12 GMT+0000

   • Infektionen hedder Toxoplasmose, har jeg lige gravet frem via lægehåndbogen. Det er tjekken Jaroslav Flegr, der kom frem til zoonosens påvirkning af personlighedsforandringer. Både tysk og engelsk wiki om Toxoplasmosis har afsnit om crazy-cat syndromet. I tysk wiki hedder afsnittet Persönlichkeitsveränderungen, under Toxoplasmose.

    AagePK

    Friday, January 11, 2019 at 21:40 GMT+0000

    • Det læser jeg med stor interesse, og spørger strax migselv om det mon er derfor at jeg med svækket immunsystem pga. kemo oplever ømme muskler. Og affejer det med at det dog med passende hvile og strækøvelser ser ud til at kroppen fungerer rimelig godt.

     Men der er meget at læse. Jeg gyser: Neuere Studien weisen auch auf mögliche Zusammenhänge zwischen der Infektion und Schizophrenie beim Menschen hin.

     Donald

     Saturday, January 12, 2019 at 4:15 GMT+0000

   • Jamen, det er netop lige præcis denne manglende mulighed for at udvikle sig via intelligent udfordring, som dokumentaren angriber: hvordan børn i den mest læringsparate periode bliver lukket inde i skolen, låst fast på en stol, og skal lære at holde kæft og vente på, at pædagogen/læreren har tid til den enkelte. Sug til jer af kanon-føden (!), og lad være med at komme med intelligente spørgsmål, det har vi ikke tid til, PISA-testen venter! 😦 😦 😦

    AagePK

    Friday, January 11, 2019 at 21:45 GMT+0000

    • Ja, jeg var ved at falde om da jeg så klippet med kræftlægen, som fortalte om sin barndom, hvor hun havde skrevet en tale om kedsomhed, men blev bortvist fra skolen, for det var jo opsætsighed og oprør!

     Gisp! Jeg tager nogle billeder fra dokumentaren og fortæller om hvordan jeg har oplevet de ting, men vil også gerne sætte fokus på de gode oplevelser.

     Jeg savner det udfordrende miljø. – Man kan i dag få så meget information via biblioteker og vistnok også åbne forelæsninger på universiteter, hvis man ellers bor i nærheden.

     Donald

     Saturday, January 12, 2019 at 4:18 GMT+0000

 4. Jeg forstå også, du undrer dig – det kan jo være livsfarligt at gå helt derude og minder mig om, at man ind imellem læser om folk, der går ind til vilde dyr i Zoo eller absolut vil bestige verdens højeste bjerge.
  Madame fra Huskebloggen

  Gitte Jerner

  Saturday, January 12, 2019 at 6:57 GMT+0000

  • Vi har lige fået en forklaring på DRTV (kan ses on demand) – folk, der keder sig, har brug for et adrenalin-spark for at vågne, og dokumentaren om kedsomhed giver exempler på at skolen kan være en kedsomhedsmaskine! Den blev sendt Ons.9.Januar og kan ses on demand indtil 7. Februar.

   Er kedsomhed lig med stress?

   Canadisk dokumentar fra 2014.

   Hvad er kedsomhed, og hvordan opstår den? Kan man virkelig kede sig til døde eller er det tværtimod sundt at kede sig? Nye undersøgelser tyder på, at lange perioder med kedsomhed kan føre til højrisiko-adfærd som narkomisbrug og usikker sex, så måske er vores nuværende besættelse af at blive underholdt konstant et resultat af frygten for at komme til at kede os. Man har hidtil betragtet kedsomhed som en tilstand af mental inaktivitet, men nu mener neurovidenskaben, at det i virkeligheden er en stresstilstand!

   Originaltitel: Boredom

   Donald

   Saturday, January 12, 2019 at 9:20 GMT+0000

   • Jeg tror, med mine 30 års erfaringer som skolelærer som baggrund, at meget risikoadfærd, voldsparathed osv skyldes manglende mulighed for at udleve de iboende kropslige krav til beskæftigelse: vi er skabte som samlere-jægere, og territorie-hævdende rovdyr.
    Derfor må vi lære at styre os via sport og leg, fysiske udfordringer på en kulturel baggrund. Lagde du mærke til, at børn i bevægelse lærte bedre, fremfor dem, der sad på deres pind hele dagen?

    AagePK

    Saturday, January 12, 2019 at 21:38 GMT+0000

    • Ja det lagde jeg da i den grad mærke til! Og tænkte på hvordan jeg som barn futtede rundt i byen for at se det ene og det andet. Min far og mor var heldigvis ikke stillesiddende passivister!

     Donald

     Saturday, January 12, 2019 at 21:49 GMT+0000

 5. […] nogle dage siden skrev Donald et indlæg, hvori han omtalte, at nogle var gået på den forkerte side af en afspærring ved en strand. Det […]

  Snekaos og kedsomhed - Kort og godt

  Saturday, January 19, 2019 at 7:53 GMT+0000


Comments are closed.