Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Kirketanker

Ja ja jeg ved godt at det er et uhyre forsinket indlæg, men jeg har hostet og sovet og passet på mig selv, så der har ikke været så meget overskud til at tænke over hvordan ordene skal drejes.

Dagen før Nytårsaften var det smukt vejr og jeg gik en lille tur ved Arresøen – hvor især den gamle kirke betog mig – man bør bevare kirkerne selv om religionen bør ændres

Fra kirkegården er der udsigt over Arresø, Danmarks største, arealmæssigt

Lidt længere henne havde Naturstyrelsen bygget borde og bænke med naturens materialer – de holder ikke så mange år, men de er solide så længe det varer

Advertisements

Written by Donald

Sunday, January 6, 2019 at 13:23 GMT+0000

Posted in Byggeri

Tagged with

10 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vakre bygg skal man ta vare på.
  Klem på deg ❤

  Annemor Schønhaug

  Friday, January 11, 2019 at 13:42 GMT+0000

  • Ja, det er vores fortid, på godt og ondt. ❤ 🙂 Klem på dig!

   Donald

   Friday, January 11, 2019 at 13:42 GMT+0000

 2. Det er et dejligt billede af kirken – som naturligvis skal bestå. Og måske kan man selv bruge til eftertanke, hvis man sætter sig ind i den.

  Jørgen

  Friday, January 11, 2019 at 14:40 GMT+0000

  • Man skal bare ikke se for godt efter hvad der står i det nye testamente – eller man skal have frihed til at tolke det på andre måder. Allerede da jeg studerede musik var der en professor, som fortalte at man havde spekulationer om hvorvidt Jesus havde overlevet korsfæstelsen – godt nok med mén, men altså, levende, som en fakir, der kan overleve de mest forfærdelige ting.

   Donald

   Friday, January 11, 2019 at 19:52 GMT+0000

   • Røverne fik standard-behandlingen: for at sikre sig, at de var døde, knuste man deres knogler. Straffen skulle jo være så afskrækkende som muligt. Men de erfarne officerer og soldater fra den romerske legion i Israel havde jo set, at Jesus var død, det var overflødigt at knuse hans knogler, man nøjedes med at give ham dødsstøddet via en lanse.

    AagePK

    Friday, January 11, 2019 at 21:52 GMT+0000

    • Eller også pirkede de lidt til ham med en lanse og lod de sørgende enker få liget fordi de syntes at det var lidt for grusomt at hænge en mand på korset bare fordi han havde sagt noget om religion?

     Donald

     Saturday, January 12, 2019 at 4:20 GMT+0000

     • Romerske soldater var vist temmeligt hærdede, og vel ret ligeglade: deres løn den dag for ekstra ulejlighed bestod jo i det, de kunne tage fra de dødsdømte, og “de trak lod om Jesu kjortel, da den var vævet i ét stykke.”
      Og som om pinslerne ikke var nok, kom den nedrigeste forhåning, da han sagde:” Jeg tørster!” Der stod et kar med eddike; med den eddike fyldte de nu en svamp, som de satte på en isopstængel og holdt hen til hans mund.
      Hvori forhånelsen består? Jo, på de offentlige fælleds-lokummer stod der krukker med eddike, og nogle isopstænger med svampe på, til at vaske rumpen med efter besørgelsen. Det er der bare ikke så mange, der har bidt mærke i, eller draget sammenligninger med.
      Forinden korsfæstelsen var han ellers blevet tilbudt vin blandet med malurt, iflg Matthæus: det skulle være smertestillende, så ikke han spjættede for meget ved fornaglingen. Men han takkede nej.

      AagePK

      Saturday, January 12, 2019 at 9:22 GMT+0000

      • Jeg har en yngre (tidligere) kollega, som mener at uden korsfæstelsen er der ikke nogen kristendom – men der er vist andre meninger om den sag, er der ikke? Er det ikke en tiltrængt social revolution, som får det til at fænge? De religiøse forhold i Israel på dette tidspunkt er sådan, at der er mange sekter og mange prædikanter, der ligesom Jesus går rundt med budskabet om at give kejseren, hvad kejserens er og holde sammen på folkets religion(er).

       Men jeg er bestemt ikke sikker på disse ting, husker blot den underfundighed, der ligger i at Pastor Stub sagde at “velsignelsen (i slutningen af gudstjenesten) er det vigtigste.”

       Donald

       Saturday, January 12, 2019 at 13:29 GMT+0000

 3. Jeg kommer i tanke om Alice’s Restaurant, af Arlo Guthrie. En god plade, en god sang, og en mægtig god film. De brugte kirken på en god måde, det gør de forresten også i flere nedlagte kirker i England. Jeg har også hørt om gode ideer mht nedlagte kirker i København.

  AagePK

  Friday, January 11, 2019 at 15:32 GMT+0000

  • Ja, sådan! Og Pastor Porsagers Jazzkapel er også en god ting (han er præst!)
   Der er en filantropist, som har købt en kirke på Sønder Boulevard og har skabt et borgerhus dér – jeg har boet i nærheden i 6 år og glæder mig til at tage derind for at se og hygge lidt i den ombyggede kirke. Det er ikke en oldgammel kirke, men alligevel.

   Et sted som Annisse skal nok blive ved med gudstjenester og begravelser, konfirmationer, vielser og julegudstjenester, men jeg kunne nu godt tænke mig at deltagerne ikke behøvede at lægge videnskab og sund fornuft på hylden for at få noget ud af det kristne budskab.

   Donald

   Friday, January 11, 2019 at 20:03 GMT+0000


Comments are closed.