Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Afrime

Fredag mellem Jul og Nytår – kold øl

Den har ikke været i frostboxen, denne herlige øl, den har rørt ved den bageste væg i køleskabet og det er åbenbart nok til at fryse den ned. Efter nogen optøning og afrimning var det den friskeste øl, man kunne tænke sig.

Da jeg købte køleskabet for nogle år siden var det nyt for mig at der var noget, der hed automatisk afrimning. Køleskabet skruer ned og smelter rim, vandet løber ned gennem et hul i en opsamlingsrende og bliver fordelt på en plade bagpå. Fra pladen fordamper det og køleskabet er afrimet. Frostboxen skal man selv afrime på den gammeldags måde.

Advertisements

Written by Donald

Saturday, January 5, 2019 at 12:57 GMT+0000

Posted in Uncategorized

Tagged with ,

7 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Det er med andre ord koldt i ditt kjøleskap 🙂
    Klem på dg 🙂

    Annemor Schønhaug

    Friday, January 11, 2019 at 13:40 GMT+0000

    • Ja, det fungerer fint! Men man skal ikke stille øller så de rører ved bageste væg.

      Donald

      Friday, January 11, 2019 at 13:42 GMT+0000

  2. Det ser ud til at der knapt nok var plads til det frosne øl i dåsen. Er den deformeret af nærkontakten til ispladen?

    Jørgen

    Friday, January 11, 2019 at 14:38 GMT+0000

    • Vand (og øl) udvider sig, når det kommer under 4°C og bliver til is, derfor har vi is ovenpå søerne og sprængte vandrør.

      Det var netop fordi den rørte ved ispladen, kølepladen, at den frøs til is. Jeg kan ikke forstå hvorfor pladen bliver under 0°C – men det blev køle-rør vist også på de gamle køleskabe.

      Donald

      Friday, January 11, 2019 at 19:50 GMT+0000

  3. Jeg kan forstå, at du har et køleskab med fryserum: det har vi fravalgt, det koster for meget el. Desuden må man i det hele taget ikke sætte noget op ad bagvæggen, heller ikke hos os: kondensvandet på den kolde plade skal kunne løbe frit ned i renden, ellers bliver varen våd, og den kan også lede vand ud i bunden af køleskabet, og så skal man bruge tid på at tørre op. Og man opdager det som regel først, når det drypper på gulvet. Det er især røget laks i indpakningen, der er god til at aflede vand, da sådan en skarpkantet emballage effektivt standser alle dråber.
    Kan man kalde knæk-prosa afrimet? 😉

    AagePK

    Friday, January 11, 2019 at 15:28 GMT+0000

    • Med de ca 96% afrikanske gener, jeg slæber rundt på, kunne jeg måske også sige:”Afri-me-too!” 😉

      AagePK

      Friday, January 11, 2019 at 15:50 GMT+0000

    • Ja man kan i den grad kalde knæk-prosa for afrimet! Jeg var lige ved at skrive et afrimet digt til lejligheden, men havde heldigvis fået en invitation til kaffe ovre hos min søn!

      Jeg vidste ikke, at man ikke måtte sætte noget op ad bagvæggen, men det lærte jeg!
      Desværre er det rigtigt, at man for sent opdager at det drypper. Jeg må se at få malet den hylde, som bærer køleskabet! 😦 🙄

      Donald

      Friday, January 11, 2019 at 20:00 GMT+0000


Comments are closed.