Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

En Sct.Hansaften for nu at mærke tiden

(Som hele sidste måned, forsinket og tilbagedateret).

Turen gik til Gilleleje for at se, om man kunne fange glimt af bål på Svenskekysten; – det kunne man godt. Der var festplads, men bålet var jo brændt af inden solnedgang – det forstår jeg slet ikke, sådan noget.

Jeg mangler mærkedage; tiden går i ét for mig, jeg håber hver aften at kunne falde i søvn og vågne kl.8 og gå igang med musik for pensionister, skriverier, havearbejde, forskønnelse og meget mere; men de sidste to uger har været helt kulrede, måske er det tre uger, lad mig lige se … snarere tre måneder. Jeg husker aftaler, men sover over mig, og glemmer dem igen. Jeg tager en tur hver dag, indkøb tæller også med, men har mest lyst til at gå i seng og vente på at smerterne fortager sig. Det gør de ikke, smerterne. De bliver meget værre, når man lægger sig ned. Det er næsten tortur.

Somme tider bliver smerterne mindre efter at man har taget 2 panodil og 2 ipren. Men det er heller ikke godt at tage smertestillende midler, man sløves. Og jeg får hovedpine. Nyrerne belastes endnu mere.

Somme tider bliver smerterne til at holde ud, når man har taget Panodil og går en tur – sådan var det heldigvis Sct.Hans, turen ud til udsigtspunktet var god selv om jeg haltede lidt.

Jeg kunne se blus på Svenskekysten, men jeg havde håbet på flere, måske har de også afbrændingsforbud. Min familie husker at man tog til Sundet for at kigge over, nordpå hvor afstanden ikke er så stor, og så lysene, mens der var mørkelagt i Danmark. Det var frihed at kunne tænde lys.

Written by Donald

Tuesday, June 26, 2018 at 13:15 GMT+0000

Posted in Hav

Tagged with , ,

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det er også bedre at mærke tiden end det er at mærke smerter!
  Hvad er det for noget med dig, Donald? Hvorfor har du så ondt? Det må være rædsomt at have ondt altid – jeg føler med dig … men det hjælper dig jo desværre ikke …

  Ellen

  Tuesday, July 3, 2018 at 15:36 GMT+0000

  • Lægen bruger betegnelsen “spinal stenosis”, hvilket er en bred betegnelse for nerve-irritation i lænden.

   Han siger, at hvis ikke forsigtig behandling og fysioterapi hjælper, så kan man operere, og prognosen er god for de former for spinal stenosis, som giver smerter i benene.

   Men man vil ikke operere straks, det er trods alt for farligt. For at være sikker på at jeg har forstået sagde han: Hvis du bliver lam – mister evnen til at støtte på højre ben – så skal du ringe 112 alarm. Min ex-Charlotte ved hvordan jeg har det og har været igennem samme tur, rettere noget lignende, lidt værre, for et par år siden, og hepper på fysio-gymnastik mv.

   Det er en opmuntring, at jeg kan køre små ture og gå, og at der som regel er 2-4 timer om eftermiddagen, hvor den brændende uudholdeligt værkende smerte i musklerne i lænd og ben mindskes (takket være smertestillende midler.)

   Donald

   Wednesday, July 4, 2018 at 10:39 GMT+0000

   • Min fætter har “lige” gennemgået behandling af spinal stenosis; iflg ham, der forøvrigt selv er læge, i Philadelphia, er det en indsnævring af rygmarvskanalen, som i hans tilfælde gav drop-fod og andre påvirkninger af bevægeapparatet. Derfor valgte han en operation; ellers ville han ikke kunne virke mere som øjenkirurg.

    AagePK

    Wednesday, July 4, 2018 at 11:25 GMT+0000

    • PS: “mærke tiden”: hva’ med at tælle “mærkerne efter tidens tand”??? 🙂

     AagePK

     Friday, July 6, 2018 at 12:10 GMT+0000

     • @Aage: Alle kneb gælder, når man opdager at dagene begynder at flyde ud i hinanden!

      Donald

      Sunday, July 8, 2018 at 19:58 GMT+0000

    • Lægen her siger at han selv har prøvet det – han endte med at få en operation og det hjalp. Tidligere tiders operationer var ikke altid vellykkede, teknikken er forbedret, sagde han – men man prøver først om hvile og smertestillende kan afhjælpe misæren!

     Donald

     Sunday, July 8, 2018 at 19:55 GMT+0000


Comments are closed.