Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Sol og strand og vand

Det er næsten ufatteligt, at hele Maj og første uge af Juni bød på sol og varme, og der var da også badende allerede i midten af maj, da badebroen på dne stenede strand ved Strandbjerggård blev opsat.

Livredderskur er sat op, men der er ikke nogen livredder – og folk er såmænd også forsigte med svømning længere ud til 2. revle

Fra Broen ses at græsset på skråningen, som ikke bliver slået, ikke har mistet sin grønne farve

Billedet skal ses i en vis størrelse for at man får solglimtene i vandte med – men man kender sikkert fornemmelsen af det stærke lys både fra himmel og vand, når man kommer ud i vandet

Ikke nogen alger her – selv efter en måneds bestråling er vandet forholdsvis klart, og der er heller ikke insekter, som er fløjet ud og ikke kan finde tilbage igen

Her på egnen, Gribskov, fra Liseleje eller endog Hundested til Hornbæk har der ikke været dage med gråvejr og slet ikke skybrud, som der har været udvalgte steder i Danmark i Maj, fx. Nyborg med 40 mm. regn på en timestid.

I skrivende stund drypper det lidt, en regn, som ikke er nok til at stoppe tørken, men som dog mindsker stresset på både haver og marker.

Advertisements

Written by Donald

Sunday, June 10, 2018 at 15:20 GMT+0000

Posted in Hav

Tagged with ,

5 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Helt sommerlig. Nå kom de førte regndråpene på vinduet, her 🙂
  Klem på deg 🙂

  Mormor

  Sunday, June 10, 2018 at 16:21 GMT+0000

  • Ja, her kom også lidt regn, men ikke så meget som Fyn og Jylland fik i går og for nogle uger siden – og slet ikke nok til at ændre på hvor alvorlig tørken er. 🙂 ❤ Klem på dig!

   Donald

   Sunday, June 10, 2018 at 17:49 GMT+0000

 2. hyggelig info fra dig fra sommerlandet – tak for det. Kh Marianne

  marianne bentzen

  Monday, June 11, 2018 at 14:30 GMT+0000

 3. Det var godt med et par dråber regn. Det frisker op. Desværre er vinden også frisket op, så fordampningen fortsætter trods lavere temperaturer.
  Insekterne er ikke opformerede endnu. Det tager for de fleste arter et par generationer eller tre førend de er oppe på det store antal efter vinterens decimering.

  natural2222

  Tuesday, June 12, 2018 at 1:24 GMT+0000

  • Aha, det er fordi insekterne har korte generationer at vi foreløbig er fri for dem.
   Det må være lerjorden i skrænterne, som holder på vandet.

   Donald

   Tuesday, June 12, 2018 at 11:09 GMT+0000


Comments are closed.