Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Tørkevarsel

I forgangne week-end var jeg forbi købmanden tidlig morgen og så en medarbejder tage visne skoleplanter fra udstillingsreolerne og lægge dem til udsmidning. (Planteskoleplanter? Udplantningsplanter, hedder det sådan? Er der ikke for mange “plant” i de ord?)

I den forgangne weekend skinnede solen så kraftigt, at Købmandens planter døde af tørst, selv om de blev vandet. De kan ikke tåle direkte sol.

Jeg havde godt nok allerede da tænkt at det var dejligt med al den sol, græsset vokser langsomt, der er steder, hvor jeg ikke har slået det endnu, fordi jeg regner med at det kvæler mos og mælkebøtter, når det får lov at gro.

Vores jord her holder på vandet. Allerede for en uge siden kunne jeg ikke “bare lige” grave et hul, – jeg må vande først, og så grave.

Advertisements

Written by Donald

Saturday, May 12, 2018 at 22:22 GMT+0000

Posted in Brok, Vejr

Tagged with

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Der er lidt for mange supermarkedsudplantningsplanter, der lider under for lidt vand. Dør planterne af solstik ller har de ikke fået vand nok? Eller er belastningen for meget af det gode af de næppe helt naturligt fremdrevne planter, når de sådan pludselig exponeres for den rå sol?

  Jørgen

  Saturday, May 19, 2018 at 14:59 GMT+0000

  • Tilgiv mig hvis min forklaring er forkert. Men hvis planterne er “skolet”, sået og drevet frem i et drivhus, hvor glas beskytter mod solens allerstærkeste stråler, så har planterne svært ved at klare sig i det fri, når solen skinner højt fra en skyfri himmel. Jeg forstår ikke helt at købmændene ikke sætter store solsejl.
   Der kan også være en anden forklaring: Hvis planterne bliver taget fra et såbed over i potter, så ryger en hel del af rodnettet, og det gør også at planterne får svært ved at hive vand nok op selv om pottejorden er fugtig – solens styrke kræver at de kan “drikke” på fuld kraft. Min biologilærer sagde i sin tid, at det er de mikroskopiske tynde rod-tråde, som suger vand, ikke den del, vi kan se, og enhver forandring i jorden medfører tab af mikrotrådene.

   Donald

   Monday, May 21, 2018 at 13:33 GMT+0000


Comments are closed.