Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Henkogning af kød

with 2 comments

Ingen gæster (det er min egen bil som jeg nu har haft i to år)

En cocotte eller terrine kan bruges til mange ting – der var tilbud på hakket kød og jeg tænkte man kunne lave en paté – og det gjorde man så

Undervejs tænkte jeg at det var ærgeligt der ikke lige kom nogen forbi og fik en skive med.

Men på den anden side, når man har lavet sådan en paté eller postej, så kan den holde sig noget længere end råvarerne.

Køkkenchef C. Jacobsen skrev om sit fag i 1814 og fik det udgivet i 1815. Napoleon, Wienerkongressen, Statsbankerot i Danmark (som havde holdt med Napoleon). Jacobsen “regerede” i Tranekærs køkkener og kældre og i 1815 blev den trykt og udgivet i Odense, Jacobsens Kogebog eller Anviisning til at koge, bage, stege, indsylte, henlægge, indslagte, anrette o.s.v.

I Jacobsens efterhånden gamle kogebog, genudgivet for 50 år siden, er der blandt andet et afsnit om hele, henkogte gæs. Han har haft store krukker på Tranekær, denne køkkenmester.

Men der er mange flere afsnit om postejer, men også om alle slags kødretter, alle slags fiskeretter osv.

Tilbage til nutiden.

Når nu købmanden havde tilbud på gode råvarer til lave priser, så var det jo en god idé at lave en postej, som kunne holde sig en ugestid i køleskabet.

Advertisements

Written by Donald

Sunday, April 8, 2018 at 9:40 UTC

Posted in Carpe Noctem

Tagged with

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Jamen den ser da superlækker ud – din pate – hvis jeg stadig havde mit hus i Rågeleje, ville jeg da lige komme forbi! Med en flaske rødvin! Kærlig hilsen Marianne

    marianne bentzen

    Thursday, April 12, 2018 at 17:11 UTC

    • Ja det ville da være herligt! De sidste par dage har jeg været igang i haven, og hjulpet andre med at køre væk, så får man da set flere mennesker. Håber alt vel i Nærum!

      Donald

      Friday, April 13, 2018 at 10:40 UTC


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s