Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

En sen spadseretur, bedre sent end aldrig

Endnu en sen aftentur. Mit højre ben generer så meget at jeg havde opgivet at komme ud at gå, men efter noget rengøring osv (Påskelørdag: Så skal der ordnes ting og sager) vågnede lysten til at kæmpe imod aldringen.

Kort over Raagegaardens Naturpark og Rågeleje Strandpark tæt på (markeret med en cirkel, ikke grønfarvet), de to offentlige områder er adskilt af smal bræmme privat-byggeri som ikke ses på kortet; men husene fra Grosserer Glads tid er markeret

Rågeleje Strandpark er et kendt sted for strandgæster om sommeren, der er en passende stor parkeringsplads og en dejlig sandstrand. Lidet kendt er det, at der også er en naturpark – de to områder er begge fredede, men der er ikke sti fra den ene til den anden.

I Raagegaardens naturpark får væltede træer for det meste lov til at blive liggende.

Den velhaver, som solgte området til fredning, har plantet nogle smukke træer, står der i vejledningen. Det kan man dog ikke se på denne tid af året.

Sidenhen er der bygget sommerhuse rundt om naturparken

I plantageområdet over for de tre ens villaer ligger Rågegården, tegnet af arkitekt Povl Baumann. Den er en af første danske bygninger inspireret af den engelske cottage-stil, opført i 1914 af grosserer Ottovan, der også anlagde en større park omkring ejendommen. Grosserer og generalkonsul Carl Glad og hustru Grethe Glad overtog ejendommen i perioden inden Anden Verdenskrig, i 1973 blev den solgt til Skov- og Naturstyrelsen

Selve huset er vurderet til 8 mio og solgt for 11 mio i 2011

Advertisements

Written by Donald

Sunday, April 1, 2018 at 10:37 GMT+0000

Posted in Skov og have

Tagged with ,

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Et bra sted for turgåing, tror jeg . Hvordan er det med ditt ben?
  Klem på deg ❤

  Mormor

  Thursday, April 5, 2018 at 12:07 GMT+0000

  • Jeg kan ikke finde ud af hvorfor mit højre ben gør ondt. Alt tyder på at det er en lændehvirvel, som klemmer på nerver, men ikke engang det er sikkert.

   Men jeg kan gå en tur på 2-3 kilometer. Det føles bedre, når jeg har gået 20 min. og værre, når jeg har gået 40 minutter!

   Klem på deg! ❤

   Donald

   Thursday, April 5, 2018 at 15:44 GMT+0000


Comments are closed.