Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Forfra, Sisyphos

På nuværende stadium ser det ud som om at arbejdsgangen er forkert. Enten er arbejdet blevet forstyrret af frister, eller også er molebyggeriet stoppet, fordi det ikke opfyldte kravene og man måtte begynde forfra efter først at fjerne de mindre sten, derefter etablere større sten som underlag for 4-6 ton sten, som skal kunne modstå vandpresset uden at flytte sig for meget. 1 kubikmeter vand vejer som bekendt et ton og der er mange kubikmeter, som skyller henover molen når der er stormflod og pålandsvind. Jeg skriver til Moleselskabet og spørger venligt.

For at lægge store sten på ca. 4-6 tons skal der bruges en tung gravemaskine, og ud fra sporene kan jeg se at den ikke rigtig kan nå ud til hele moleområdet. Se billederne:

Overblik viser at den del af molen, hvor der etableres anløbsbro, er længst mod øst

Molen er ikke færdig, men der tegner sig en profil i den vestlige ende

Zoom ind på træbroen viser, at den nu reelt er i vejen for placering af gravemaskinen til færdiggørelse af stensætningen

Vandet slår selv i stille vejr så det sprøjter til alle sider — Hvordan skal det gå ved stormflod og pålandsvind?

Advertisements

Written by Donald

Sunday, February 18, 2018 at 1:29 UTC

Posted in Vandbyggeri

Tagged with ,

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det bliver spændende at følge udviklingen – og høre hvad myndigheden svarer.

  Jørgen

  Wednesday, February 21, 2018 at 14:06 UTC

  • Ja, jeg synes det er spændende – jeg tror at mange storartede projekter med helt moderne tekniske hjælpemider lider under at man ikke har erfaring og at man ikke “går i lære” hos experterne, her: hos Hollænderne.

   Donald

   Friday, February 23, 2018 at 12:18 UTC

   • Har I læst i Berling’skes Avis: om alle de robotter og andet, man i innovationens navn har investeret i? F.eks japanske pensionistvaskerobbotter, som altså var bygget til japanere: da man skulle prøve på danske pensionister, ragede både arme, ben og hoveder udenfor, og de blev så ikke vasket. Eller ditto-do automatiske elektroniske toilletter, med vask, skyl og tørring, og som fylder det meste af et badeværelse, med flere trin op: de står nu også ubrugbare hen og optager plads.
    Det påståes, at Danmark altid skal være først til at prøve det nye Whatever man vil sælge dem, hvorefter de også bliver de første til at stoppe med at bruge tingene.
    Hørte jeg nogen sige IC-4?

    AagePK

    Saturday, February 24, 2018 at 9:10 UTC

    • Om danskerne er nemme at lokke til at investere i tåbelige urentable projekter, Amanda, Blå Punkt, Polsag, IC4, Helikoptere, pansrede mandskabsvogne (med ændringer, som gjorde dem ubrugelige) … måske endda Øresundsbroen.

     Det går også den anden vej: Må vi ikke nok købe DONG, TDC, Københavns Havn, I skal bare finde en måde at sætte prisen lidt ned! :/

     Berlingske: Joeh, jeg har læst om robotter, ikke specielt i Berlingske. Jeg tror at det som sædvanligt er elektronikbranchen, som har fundet de bedste måder at bruge robotter.

     Kirurger kan NÆSTEN allerede bruge computer-scanninger, samlet til 3D modeller, til operationer, som skal være meget præcise. Jeg havde håbet at de i år ville være i stand til at operere lændehvirvler og knopper/udvækster, forløbere for diskus prolaps, men der går nok nogle år. Det er for store områder, og de er bevægelige, så et par dage gamle scanninger kan allerede være lidt forkerte i forhold til originalen. 🙂

     Der er i hvert fald

     Donald

     Monday, February 26, 2018 at 20:25 UTC


Comments are closed.