Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

En kasse fuld af samme redskab til nedsat pris burde tænde advarselslamper

Hvorfor faldt jeg dog for dette køkkenværktøj?

Jeg bebrejder ikke producenten eller opfinderen, de har i mange henseender gjort en godt stykke arbejde: Et multiværktøj, som har runde kanter, så man ikke skærer sig, som har mange funktioner, som ikke fylder ret meget.

MEN Når man ser en kasse fuld af denne ting – til nedsat pris, så burde man være klar over at forretning og producent har opgivet at sælge til normal pris, og der må være en forklaring, enten at apparatet ikke duer eller at der er blevet produceret for mange (og kunderne var ikke vildt begejstrede og der spredte sig ikke en løbeild “So ein Ding muss ich auch haben!”

Mine hænder er blevet gamle. Jeg forstuver hænderne når jeg prøver at åbne et vacuum låg (“klik-låg”) som sidder rigtig godt fast, somme tider fordi der er sukker-lim oppe under låget ved glaskanten, andre gange bare fordi der er stort undertryk.

Derfor ville jeg have en tang, som kunne holde på låget og give mere moment når hånden drejer. Damen sagde, at denneher mærkelige ting kunne løfte lågkanten uden at ødelægge glaskanten.

Man kan selvfølgelig bruge en mønt, men på de genstridige glas har det somme tider betydet at der gik splinter af glasset – og er der noget, man ikke vil have i maven, er det glassplinter.

Men her var en anden løsning, en slags tang, som kunne løfte lågkanten forneden med modhold foroven, så man ligesom brækkede det åbent og på den måde fik luft ind, – og så skule låget let kunne gå af.

Det virkede bare ikke. Metal-tungen, som skulle løfte låget, bøjer.

De ihærdige billed-læsere vil opdage, at det egentlig heller ikke står beskrevet på ikon-fotos at man kan bruge “tangen” på den måde.

Advertisements

Written by Donald

Saturday, February 3, 2018 at 13:31 UTC

Posted in Blogosofi

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Her i huset har vi to instrumenter, som er vigtige når gamle hænder skal åbne silde- og marmeladeglas. Den ene er nærmest en ølkapselåbner som sættes over og under kanten – og trykket udlignes, hvorefter låget let kan drejes af. Den er af plastik.
  Den anden, af metal, kan klemmes om låg i forskellige størrelser og dreje dem rundt.
  Hjælpemidler er gode. Jo enklere jo bedre.
  Har du i øvrigt bemærket de nye åbnevenlige låg Glyngøre bruger til sildeglas? De klares fint med hånden.

  Jørgen

  Saturday, February 10, 2018 at 14:15 UTC

  • Nej, disse Glyngøre glas kender jeg ikke … endnu!

   Det var netop sådan en art kapselåbner, noget der ligner en gammeldags “Madonna” som jeg havde håbet på. Jeg har derefter fundet en “lågtang” i Netto, som kostede under det halve, så jeg er “oppe at køre igen”!

   Donald

   Saturday, February 10, 2018 at 17:57 UTC


Comments are closed.