Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Nu har man bygget huse i mere end 2000 år … og så

Mon rengøringsfirmaet er gået midt i arbejdet? Nej nej – det er tværtimod personalet, som har været opmærksomme på at det drypper fra taget og har placeret to spande, som opsamler regnvand fra det utætte tag.

To spande bruges til at samle regnvand fra det utætte tag, så borgerne ikke glider og falder og kommer til skade!

Hver gang jeg ser byggefejl og flade tage, kommer jeg til at tænke på vores i mange henseender rare matematiklærer, som rystede på hovedet af et fladt tag og sagde: “Nu har mennesket bygget huse i mere end 2000 år og har forstået, at vand løber nedad!” (Han var også fysiklærer.)

“Og så laver man et fladt tag, fordi det skal se moderne ud.”

Jeg har hørt tømrere og politikere forsvare bygninger, som jeg uden særligt kendskab kunne se ville blive vedligeholdelseskatastrofer.

Hver gang jeg hører en fagmand forsvare (næsten) flade tage med at “det kan jo godt laves, de var bare kommet til at bruge skarpe sten” og den slags, så bliver jeg så træt.

Advertisements

Written by Donald

Thursday, January 4, 2018 at 0:48 UTC

Posted in Blogosofi

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. … og så har mange af disse flade tage tjærepap-beklædning. Evt et lag perlegrus eller ral. Det har Marstal skole. Ungerne elsker at fjolle rundt deroppe, evt bare for at hente en bold på afveje; hvad det har kostet i væltede udluftningshætter, med deraffølgende vandindbrud, kan jeg bare gisne om; men én sikker følgeskade er svamp. Og konstruktionen forbyder nærmest at inddele skolen i brandceller.

  AagePK

  Sunday, January 14, 2018 at 5:11 UTC

  • Åååh – det er værre end jeg troede!

   Her er det et næsten fladt glastag, som er meget højt oppe i forhold til gulvet (3-4 etager). Det er moderne vinduer og udluftningsmekanismer, men som alt andet er de jo udsat for store temperaturudsving, vejrpåvirkninger osv. – der kan være tale om tæring, metaltræthed hvis det er aluminium – jeg ved det ikke.

   Selve bygningens funktionalitet er OK – tyrkisk fast-food og McDonalds er på første sal, men uden gang-forbindelse til restaurant, bar og færge-billetautomater. – Der er formentlig mange, mange ting, som er forhandlet om og lavet om undervejs.

   Donald

   Sunday, January 14, 2018 at 12:26 UTC

 2. Egentlig er det jo ganske sært at den visdom der ligger i at vide at vand løber nedad, afvises til fordel for fladpandethed i form af flade tage.

  Jørgen

  Saturday, January 20, 2018 at 12:25 UTC


Comments are closed.