Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Crabbies Alcoholic Ginger Beer – Raspberry

Alcoholic ginger beer – hvad mon der gemte sig bag den betegnelse? 4% fandt jeg ud af – men det smager mere af hindbærbrus

… og det ligner hindbærbrus

Advertisements

Written by Donald

Tuesday, January 2, 2018 at 22:00 UTC

Posted in Carpe Diem

Tagged with

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det er jo også hindbærbrus: Scottish Raspberry. With a hint of Ginger. Til gengælkd er den glutenfri.
  Altså, man laver en Ginger Beer. Den kan så laves med mere eller mindre alkohol. Og så tilsætter man udtræk af skotske hindbær.
  Ginger beer brygges på sukkervand, ingefær og en blanding af gær og bakterier. Tidligere var der en begrænsning på 2% alkohol, ifølge lov. Det er der så ikke mere. Man kan dog også få uden. Til gengæld kan man få Ginger Wine med højere procent, det skyldes tilsætning af ren alkohol. Og så er der Ginger Ale, som heller ikke har alkohol. Englænderne har en mængde af den slags soft-drinks: Rootbeer, f.eks.

  AagePK

  Thursday, January 4, 2018 at 6:49 UTC

  • OK – tak for forklaringen. Der er med andre ord hverken byg eller humle i ginger-ale.
   Den smagte meget godt må jeg med skam meddele! Frisk og fornøjelig.

   Donald

   Friday, January 5, 2018 at 0:49 UTC

   • … og heller ikke i ginger-beer, se nedenfor. 🙂

    AagePK

    Friday, January 5, 2018 at 6:22 UTC

 2. Hvorfor skal sådan en sag hedder noget med øl? Kunne man ikke nøjes med at kalde den alkoholisk ingefærdrik?

  Jørgen

  Thursday, January 4, 2018 at 15:18 UTC

  • Lige mine ord!

   Donald

   Friday, January 5, 2018 at 0:49 UTC

   • Nu er indholdet i denne flaske benævnt beer: det svarer til det tyske Bier, det italienske birra, fransk biére, og det danske bjorr, som vikingerne brugte det, og som siden blev til bryg. Allerede Egtvedpigen havde en krukke bjorr med i graven: analyser antyder forskellige frugter, bær, såsom blåbær, sortebær og tranebær. Gad vide, om bjorr kommer af bær? Som hedder Beere og berry på hhv tysk og engelsk. I bogen A History of Beer and Brewing fortæller Ian Spencer Hornsey om, at bjorr stadig blev drukket hos anglo-saxerne, mens det åbenbart var på vej ud hos vikingerne, der nu foretrak vin. Mjød blev stadig drukket, men var dyr, og derfor mere gudernes, og kongernes, drik. Og han sammenligner bjorr med cider.
    Ale og øl hænger mere sammen, og så kan man jo godt have problemer med, at englænderne også har ginger-ale, som jo slet ikke indeholder byg eller alkohol. Men her må vi også huske på, at hvidtøl jo heller ikke er hvid, men oprindeligt blev brygget på hvede, hvedeøl. Med meget lav alkohol-%. Ords betydning skubbes gennem tiderne.

    AagePK

    Friday, January 5, 2018 at 6:46 UTC

    • Av, jeg glemte lige, at Hornsley citerer Fell, der omtaler det anglo-saxiske ord ealu, der er oprindelsen til det senere ale, for øl, men uden humle. Den kom jo også i Danmark på et relativt sent tidspunkt. Das Reinheitsgebot, som påbyder udelukkende at bruge vand, bygmalt, humle og gær, kommer først i 1516. Humle tilfører smag og aroma, men først og fremmest er man interesseret i de konserverende egenskaber ved humolon og lupolon.
     Men Egtvedpigens bjorr indeholdt også konserverende stoffer, da især tranebær indeholder en del benzoe-, klorogen- og citronsyre, de sidstnævnte er antioxydanter, benzoesyre er antibakteriel.

     AagePK

     Friday, January 5, 2018 at 10:54 UTC


Comments are closed.