Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Afsætning i Lufthavnen

Jeg er ikke misundelig, min søn og ex’en er taget til Lissabon med fly, og jeg kørte dem til Lufthavnen i Kastrup mandag klokken 5:30, ankomst 6:20 to timer før afgang.

De sidste kilometer ad Malmø-motorvejen er mærkelige. Der står at der er en udkørsel 16 og en udkørsel 17, og man tror jo automatisk at 16 er nærmere end 17. Men der var ikke nogen 16, og terminalerne er udkørsel 17. Alt det skal man regne ud, mens man kører kø-kørsel med ca. 100 km. i timen. Og folk holder ikke afstand. Heldigvis huskede jeg fra tidligere, at man skal dreje ved den første afkørsel efter Tårnby-Tunnelen.

Når man så er drejet af, er der to vognbaner, og hvis man ikke vælger den rigtige, skal man ikke forsøge at skifte, for der er en høj kant mellem vognbanerne! – Så kommer man med lidt held til det område, hvor der før var afsætning, og skiltningen forkynder “bus og taxi”. Heldigvis var der også et andet skilt, som pegede ind i en slags tunnel i parkeringshuset. Vognbanen var smal og der var jernstænger og høje kanter. “Kør så langt frem som muligt”.

Hvis man nu holdt dér i fem minutter mens man tog kuffter ud, checkede at man havde det hele med, gav et knus, og fik gentaget de vigtigste beskeder, så ville de bagvedliggende afsættere formentlig blive forsinkede eller utålmodige osv.

Jeg tror at man laver mere og mere komplicerede vejføringer, fordi de fleste mennesker har en GPS, som fx. Samsungs, der (på dansk) siger: “drej af ved næste udkørsel. Kør i venstre af de to afkørselsvejbaner. Kør ind i parkeringshuset.”

Hvis man nu vælger selve parkeringshuset, kan man få bedre tid til at sige farvel og det behøver ikke at koste alverden (måske er de første 15 min. stadig gratis).

Jeg havde kamera med, men fik ikke taget billeder, det forekom for risikabelt.

Hjemturen var endnu værre. Nu var det myldretid, og unge forvovne chauffører på motorvejen lagde sig alt for tæt bagved og blinkede utålmodigt med forlygterne, og da jeg så gav plads, kom han lige 20 meter længere frem i køen fordi den næste bil foran mig ikke også kørte “langsomt” (selvfølgelig) – og fordi alle 3 baner på Motorringen var fyldt op med biler, der kørte så hurtigt som det kunne lade sig gøre.

Advertisements

Written by Donald

Monday, December 11, 2017 at 23:50 GMT+0000

Posted in Blogosofi, Brok

Tagged with

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Der er ikke noget værre end at blive presset i trafikken, altså når de bagvedkørende ligger oppe i kofangeren. En gps kan være god, men et gammeldags kort er nu heller ikke at kimse af. Det er dog ikke så nemt at bruge, hvis man er alene i bilen og ikke kan komme ind til siden og nærstudere.

  Pigen fra landet

  Wednesday, December 13, 2017 at 6:12 GMT+0000

 2. Kommer de for tæt på, tænder jeg tågebaglygten, det plejer at hjælpe lidt. Måske skulle man sætte et dashboard-camera op, eller noget, der ligner, og så et skilt:”Smil til kameraet!”.
  Jeg mener, at der er et afsnit i parkeringshuset, der hedder:” Drop and kiss goodbye”, eller så’nt no’ij.

  AagePK

  Wednesday, December 13, 2017 at 10:50 GMT+0000

 3. Jeg fik også lidt lufthavnserfaringer i efteråret. Drop og kys-farvel-banerne fungerer fint. Folk må vente. Ved afhentning er parkeringshuset ved siden af en god ide.
  Jeg prøvede også myldretidskørsel – det gik langsomt, langsomt, men det skalet vel gøre når alt for mange biler skal presses igennem forskellige indsnævringer i antal kørebaner. Jeg glædede mig over ikke at skulle køre der hver dag. Trafiktumberne, som beskrevet, har en noget indskrænket fatteevne, og er i en vis grad med til at sinke fremkommeligheden for sig selv og medrafikanterne.

  Jørgen

  Wednesday, December 13, 2017 at 14:43 GMT+0000

  • Det er faktisk meget rart når det ikke går for hurtigt. Ja, det kan også gå for langsomt, men den form for kø-kørsel hvor man ikke holder afstand gør mig meget utilpas.

   Donald

   Thursday, December 14, 2017 at 0:56 GMT+0000

 4. Du skal, som Jørgen siger, bare køre ind i banen til venstre i stedet for den til højre. Til venstre kan du parkere rigtigt, og du har et kvarter gratis.

  Ellen

  Wednesday, December 13, 2017 at 16:27 GMT+0000

  • Nemlig – det gør jeg næste gang. Men det var så længe siden vi har været der, at vi troede at afsætningsbanen var til parkeringshuset – den går jo nu igennem parkeringshuset.

   Som Jørgen siger fungerer afsætningsbanen fint, hvis bare folk rupper sig lidt. Det gjorde vi skam, men det føltes ikke rart. Kørelæreren advarede mod at køre ind i noget, hvor man ikke kunne vende og komme væk.

   Donald

   Thursday, December 14, 2017 at 0:59 GMT+0000


Comments are closed.