Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Man må lære at udnytte dagen fra 8:30 til 15:20

Det er blevet sværere og sværere at omstille mig fra lang dag til kort dag; men da jeg gerne vil ud at gå – eller på arbejde – og se noget mens det er lyst, så har jeg omstillet mig gennem alle årene. Jeg kan huske en vinter, hvor jeg sagde til familien, at hvis man skal have noget ud af en vintersøndag, så skal man tidligt op.

Nu havde jeg skiftende arbejdstider, så et par søndage efter lå jeg og sov mens de stod på ski gennem Ermelunden; men det var ikke hver søndag. Jeg fatter ikke at jeg kunne nå så meget dengang – morgenradio, eftermiddagshold i engelsk eller musik, aftenskole guitarelever …

Der var en skoleinspektør, som fik ondt af at “sådan en tjener så meget”, og det havde min umiddelbare chef hørt og fortalte videre til mig. Det må man kunne forstå er stressfremkaldende eller måske rettere angstfremkaldende, når man lige har købt hus og det hele skal gå glat.

På tur om søndagen i passende længde, så man ikke ender med at få ondt i ryg og fødder; et passende 2-3 km. mål er Brantebjerg i Tisvilde Hegn, her er en god udsigt, ofte fotograferet, med en karakteristisk egegren i venstre side af billedet.

Brantebjerg – modlys med stor kontrast, men ikke desto mindre en gengivelse af en stemning med storslået lys

Kameraets afstandsindstilling driller – også når det står på manuel, – men jeg synes det skulle med alligevel og tog så mange billeder at nogle af dem måtte blive gode nok …

Tilbage på parkeringspladsen kan man se at dagen er gået på hæld – og klokken er kun 15:15

Trappen op til (eller ned fra) Brantebjerg, Vagtmesterstien, er meget godt lavet af uimprægneret træ – og man må ikke cykle på den! 🙂

Advertisements

Written by Donald

Tuesday, November 14, 2017 at 22:28 UTC

Posted in Skyer

Tagged with ,

13 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det er ikke lyst så længe, så hvis man vil gå en tur på steder uden gadebelysning, må man gøre det i de få lyse timer der er til rådgihed.
  Her gik vi en fin tur i formiddagens solskin,og en tur efter aftensmaden “op til skolen og tilbage”. Det var fint, der va lys i gadelygterne, men en af dem kunne trænge til at få udskiftet pæren. Der skal helst være lys nok i vore alder.

  Jørgen

  Friday, November 17, 2017 at 20:09 UTC

  • Ja, man må udnytte dagene så godt man kan. Somme tider lykkes det ikke rigtigt hvis jeg er lidt sløj og kom sent i seng – så kan jeg blive rigtig træt allerede ved 12-tiden og trænger til en times søvn.

   Men i dag kom jeg også ud og nød den blå himmel – og faktisk nød jeg også at der var sol i min stue.

   Donald

   Friday, November 17, 2017 at 21:15 UTC

 2. Til Jørgen, og alle andre på vor alder: husk altid at have en god lygte med i lommen, man ved aldrig, hvornår man får brug for den. Man ses også bedre i trafikken. Jeg skulle måske opfinde en flagermuselygte på led-basis? Men ellers får man i dag meget små, men effektive lommelygter for under en 50’er.
  Men ellers: hvorfor dog stresse over, at andre har ondt på deres siddeflade over ens egne indtægter; de kan jo for det første ikke gøre noget ved det, og for det andet aner de jo intet om forudsætningen for lønsammensætningen: arbejdsindhold, mængde, ansvar og markedet. Hvis man vil kritisere, i betydningen gennemgå, andres indtægt, må man jo først skabe sig et reelt overblik. Ellers er kritikken ikke gyldig.
  Så når jeg kritiserer en letbane-direktørs bonus, er det på den baggrund af, at der må være en sammenhæng mellem bonussens størrelse i forhold til arbejdets udførelse: nåede han 10 eller 100% Var det 50%? OK, så får han 50% af beløbet. Omvendt mht ansvar: levede han 100% op til ansvaret, eller ødelagde han en fest? Nå, men så må han jo stå til ansvar og betale den stakkels bager for kransekagerne! Men da andre jo også har et medansvar, må vi jo nok trække dem forholdsmæssigt.
  Og dette må gælde for alle, der kræver løn i forhold til ansvar.

  AagePK

  Saturday, November 18, 2017 at 9:14 UTC

  • Men ellers: hvorfor dog stresse over, at andre har ondt på deres siddeflade over ens egne indtægter; de kan jo for det første ikke gøre noget ved det,
   Jeg tror nu nok at skolecheferne kunne gøre noget ved det, jeg var løst ansat som lærer for nogle engelsk-hold og guitar hold, og det var som om de forventede at man ikke lavede andet.

   Letbane-direktørernes løn har jeg ikke filosoferet nærmere over, det forekommer mig at være udenfor mit ansvarsområde … :mrgreen:

   Jeg kan godt forstå at der er nogle forfattere af Aarhus-historier, som ser nye gyldne tider forude.

   Hvis man skal have noget som letbane, signalsystemer, IC4, SKAT-EFI og andet til at fungere, skal man have flere mulige driftsmetoder. Det princip har man forsømt hele tiden, fordi man ville høste, før man havde sået.

   Det er vel det samme for Aarhus Letbane?

   Det gjorde mig ondt at høre, at det udmærkede firma “Alstom” er involveret i computere til IC3, og at de ikke havde sagt fra i tide. Den korte analyse er, at Alstom har mange successer og derfor havde let ved at få ordrer, men at de som alle andre STORE virksomheder er “et mangehovedet uhyre” og derfor kan man ikke regne med, at højre hånd ved, hvad venstre hånd gør.

   Donald

   Saturday, November 18, 2017 at 11:41 UTC

  • Det må være dette, du henviser til, rystende! 👿

   Gyldent håndtryk til direktøren

   Når Claus Rehfeld Moshøj om kort tid forlader direktørposten i problemramte Aarhus Letbane, bliver det med et gyldent håndtryk i millionklassen. Det skriver Finans.

   Helt nøjagtigt modtager han ifølge Finans’ beregninger 1,4 millioner kroner. i fratrædelsesbonus, når han til nytår skifter til et job som administrerende direktør for selskabet bag rejsekortet.

   Donald

   Saturday, November 18, 2017 at 11:54 UTC

 3. Man må tage sine forholdregler i vores alder. Tak til Aage for tanken om lygten. Jeg kan sagtens se en sådan som en del af standardudrustningen. Vi har nu fortov at gå på her. De kan være ujævne, og på et senere tidspunkt må en stol formentlig være en del af standardudrustningen. Foråbentlig er der længe til rolatortid.

  Jørgen

  Saturday, November 18, 2017 at 13:00 UTC

  • Min lygte, købt hos XL, fylder ikke mere i lommen end min kones læbepomade, og den lyser da ret så voldsomt. 3 AAA-elementer rækker til vintersæsonen.

   AagePK

   Saturday, November 18, 2017 at 18:21 UTC

   • Jeg har en lommelygte, som fylder mere, men som lyser knivskarpt og som kan genoplades via et USB stik! Den er meget praktisk, men lidt for stor. Jeg ønsker mig en ny. Min søn spørger mig altid hvad jeg ønsker mig! 🙂

    Donald

    Sunday, November 19, 2017 at 0:43 UTC

  • Ja, man skal passe på. Jeg håber ikke at det bliver nødvendigt at medbringe en stol. Det ville være helt umuligt!
   (Tilføjelse: DET ER IKKE UMULIGT!)

   Donald

   Sunday, November 19, 2017 at 0:45 UTC

   • Snak med Farmer, måske har han en malkeskammel fra tidligere håndmalkning til overs: den spændes fast om livet med en rem, og har ét ben; når man sætter sig, vil den veløvede skammel placere sig således, at man sidder sikkert. 🙂

    AagePK

    Sunday, November 19, 2017 at 7:37 UTC

    • Beklageligvis var min stol en stavefejl. Der skulle have stået stok – som er forløberen for en rolator.
     Jeg tror min kone har sådan en lille lygte.
     Ad malkeskammel: toben sad på treben og gnavede på etben, så kom firben og snuppede etben fra toben, der tog treben og kastede den efter firben.

     Jørgen

     Sunday, November 19, 2017 at 12:25 UTC

     • Jamen der findes en transportabel letvægtsstol – til jagtbrug kan man få en et-benet og en trebenet indretning! Det må Farmer vide mere om, men jeg finder lige et billede …

      Donald

      Sunday, November 19, 2017 at 15:49 UTC

 4. Donald

  Sunday, November 19, 2017 at 15:51 UTC


Comments are closed.