Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Kladde til danskheds-indlæg

I aftes nægtede Dansk Folkeparts integrationsordfører i bedste sendetid at kalde 18-årige Jens Philip Yazdan for dansker, selv om Jens Philip Yazdans mor er dansk, han er født i Danmark og har gået i dansk vuggestue, dansk børnehave og dansk skole.

Missing: bertel ‎haarder

//Fra Youtube//

Screenshot fra Debatten

Haarder siger næsten undskyld

Extra-bladet:

Kulturminister Bertel Haarder (V) sagde i går i et interview med dr.dk, at elevrådsformanden fra Langkjær Gymnasium Jens Philip Yazdani, ikke var dansk, hvis han var for sharia.

– Hvis han for eksempel går ind for, at koranen og sharia skal gælde i Danmark, så er han ikke kun dansk. Så er han også noget andet, udtalte Bertel Haarder

Men netop den udtalelse skabte stor debat og forargelse. Flere danskere var ved tasterne, og skrev at Bertel Haarder nok skulle have tænkt sig om en ekstra gang.

– Du er en kujon Bertel. Jeg er skuffet over dig, skriver en Facebook-bruger.

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/udtalelse-skabte-stor-debat-og-forargelse-nu-siger-haarder-undskyld/6312679

Advertisements

Written by Donald

Sunday, November 5, 2017 at 9:47 UTC

Posted in Blogosofi, Brok

Tagged with

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Den unge mand synes at være en lidt særpræget dansker, hvis han går ind for styring som angivet.

  Jørgen

  Sunday, November 5, 2017 at 17:28 UTC

  • Den unge mand er meget dansk – dansk mor, født her, børnehave, skole, gymnasium, og han går netop ikke ind for styring på den måde (sharia eller islamisk lov) – og fik også en helhjertet undskyldning af Bertel Haarder (som dog også undskyldte og forklarede sig selv.)

   Donald

   Sunday, November 5, 2017 at 20:53 UTC

 2. Jeg husker åbenbart forkert: jeg må have blandet hr Haarders optræden i forbindelse med hans undskyldning, der blev bragt på tv, sammen med klip, der blev bragt i samme nyhedsudsendelse. Men desuagtet: Jens Phillip gik jo ikke ind for sharia! Berel Bims satte bare en præmis: HVIS Jens Phillip gør sådan og går ind for sådan… og det mener jeg, er rent Ekstra-Blads og Se&Hør: Har Frederik voldtaget Saddam Hussain?

  AagePK

  Sunday, November 5, 2017 at 17:37 UTC

  • Det er nemlig rigtigt, den slags “hvis han” er ikke OK i den situation, den vante politiker overfor en gymnasieelev. Og jeg er forbløffet over at Haarder retter og retter. Jeg kan ikke finde ud af, om han tager de forbehold for at “undskylde” eller “skabe god stemning mellem Venstre og DF. – Men ikke desto mindre lægger jeg det til side som en konfirmation af tidligere tiders Bertel Haarder som integrationsminister – han balancerede på en knivsæg og han forsøgte at holde en vis standard samtidig med at han ville vise forståelse for Folkeparti-stemningen.

   Donald

   Sunday, November 5, 2017 at 20:51 UTC


Comments are closed.