Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Pastelfarvet himmel og krigsskib

Som motiv generer det mig at vejen ligesom … er i vejen. Men farverne, denne aften, det var en guddommelig fornemmelse

Hvis man ser godt efter, kan man se et dansk krigsskib, formentlig et af de nye, som er bygget i Polen med hjælp fra NordKoreanske arbejdere

Samme eftermiddag, men kamera og stærke kontraster kan misbruges til at skabe et helt andet farveregister

Advertisements

Written by Donald

Sunday, September 24, 2017 at 23:59 UTC

Posted in Blogosofi

Tagged with

11 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mon ikke også koreanerne er udstyret med en smartphone, der kan fotografere dele og tegninger og sende dem direkte til Kim Yung-un, der så sælger interessante detaljer til russerne? De er jo i forvejen gode venner, eftersom både han, faderen og farfaderen er uddannede på russiske militærakademier, og Nordkorea få tusindvis tons materialer leverede via deres fælles grænse, som krydses af både vej og jernbane. Kim Yung-il rejste jo ofte med tog til Moskva, lige til han døde.

  AagePK

  Monday, October 16, 2017 at 13:32 UTC

  • Jeg er bange for at svaret er et rungende ja. Men på den anden side er spionage lettere for nogen med højere rang. Måske er polakkerne og russere også gode venner, selv om Polen har ført flere frigørelseskrige mod Rusland før i tiden. Og de er vel, begge lande, også interesserede i tegninger eller bare billeder af herlighederne.

   Russerne, Kineserne og Koreanerne har samarbejdet i mange år, men deres samarbejde må have skiftet karakter. Jeg vil tro at russerne nu mener, at Kim Young-Un er mere magtfuld, men at han ikke er farlig, hvis man iøvrigt lader Nordkorea passe sig selv.

   Jeg vil tro at Trump er farligere end Nordkoreanerne.

   Donald

   Monday, October 16, 2017 at 18:58 UTC

   • Jeg mener at kunne se Putin gnide sig i hænderne over at kunne lade Nordkorea være bonden i skakspillet, og på den måde flytte fokus fra Krim og Polen: polakkerne og de baltiske stater har længe været død-angste for Rusland, og Polen er stadig splitterrasende over, at deres præsident og andre døde på vej til mindehøjtideligheden for massakrerne i Katyn-skovene. Derfor har vi jo udstationeret tropper derovre, og flere skulle være på vej, ikk’?

    AagePK

    Monday, October 16, 2017 at 20:21 UTC

    • Den vinkel kan jeg godt se, i så fald er Putin farligere end Trump, hvis man overhovedet kan sammenligne; men af en eller anden grund tror jeg, at vi har “læst” Putin forkert. Og jeg kan ikke gennemskue kampe og krige i Ukraine og russernes udenrigspolitiske behov for at blande sig dér, og jeg kan heller ikke gennemskue, hvor alvorlig Krim-besættelsen reelt er, når man tager alle faktorer i betragtning. Men dette er ikke stedet at begynde analyse af Sevastopol, industriområder og befolkningsspændinger, korrupte Ukrainske præsidenter, som forgiftede hinanden og som fik folk til at tro at de skam havde reelle hensigter. Der er så meget galt dér.

     Donald

     Monday, October 16, 2017 at 21:00 UTC

     • Jeg beder dig undskylde, at jeg fortfarer: men Putins annektion af Krim, og hans fortsættelse af Stalins forfølgelse af Krim-tatarerne og russificering kan ikke undskyldes med, at ukrainerne under Holodomor lærte grundigt af russerne, og blev lige så magtliderlige og korrupte. Der har dog trods alt været nogenlunde frie valg, og rimeligt fredelige magtoverdragelser fra en præsident til en anden.
      Men der er sandeligt rum for forbedringer.
      Jeg har dog til gode at se, om man i Ukraine, som i Rusland, indfanger svage personer og sælger dem over grænserne som slaver. Set i en tysk reportage. Og det var i 100-vis, mænd og kvinder. Lige som i Nord-Korea og Kina.
      Putin er en tyveknægt, og et fascistisk magtmenneske, simpelthen, af samme støbning som Hitler, Lenin og Stalin.

      AagePK

      Tuesday, October 17, 2017 at 5:45 UTC

      • Bliv endelig ved – du har fat i mange flere detaljer end jeg har.

       Mit problem er, at jeg tvivler på om der var nogen anden, der kunne undgå borgerkrig efter Boris Jeltsin, og at jeg er usikker på om man skal skyde hele skylden på Putin. Han sagde, på et tidspunkt hvor det lignede at hans smil afslørede at han godt vidste, hvor uduelig/farlig Trump er, at man ikke skulle tro at man ene mand kunne have magten, eller også sagde han, at han ikke havde ret meget magt; – det tolkede jeg som at han hele tiden har balanceret på en knivsæg. Journalistmord, Tjetjenya krigsforbrydelser, – det er muligt det er ham, der har sat det i gang, men det kan også være generaler og KGB, som tog initiativet.

       Ville Putin kunne beholde magten, hvis han ikke havde annekteret Krim (hvilket så vidt jeg forstår var ublodigt, men førte til Østukrainske separatisters oprør og vold).

       Somme tider tror vi at Ukraine er kornmarker (Ruslands “kornkammer”), men det er i dag lige så meget et industriområde – igen ved jeg ikke nok til at kunne forklare og forstå, hvad der sker.

       Hvis Putin havde smidt tøjlerne i 2014, hvem havde så fået stillingen som øverste leder? Ville det være bedre? Jeg ved det ikke.

       Donald

       Tuesday, October 17, 2017 at 9:07 UTC

      • Du skal ikke høre så meget efter hvad Putin siger, men se hans reaktion på de spørgsmål, vestlige journalister stiller: det afslører meget. Og så vore meget kompetente kendere af Rusland og reaktionsmønstrene der: hvordan kleptokraterne, med Jeltsin og Putin i spidsen, overtog der, hvor først Gorbatjov og siden Primakov måtte se sig fjernet.
       Besættelsen af Krim er nu ikke så ublodig endda: en hel del tatarer er blevet forsvundet, og “de grønne mænd”, man så under de indledende konfrontationer, er blevet udpeget som hørende til OMON, de samme specialstyrker, som Gorbatjov indsatte i Litauen: de ukrainske soldater vidste, hvem de havde for sig, derfor overgav de sig så hurtigt.
       Men Putin følger den sædvanlige taktik, som også Erdogan oma følger: find en ydre fjende, og kap hovedet af de indre ved at påstå, at disse står i ledtog med de ydre. Og går økonomien rabundus, fordi du stjæler for meget, så skyd skylden på de ydre fjender. Evt jøderne. 😦

       AagePK

       Tuesday, October 17, 2017 at 11:40 UTC

      • Jeg kan godt se det på den måde og jeg er også klar over at Putin ikke er uselvisk idealist.
       Grunden til at jeg tvivler er den, vi har hørt så tit: Man skal ikke tro, at man skaber demokrati ved at fjerne Gaddafi, Saddam H., Shahen af Persien.
       Har Putin beriget sig selv i samme skala, procentvis, som Mugabe?
       Som sagt, hvordan ville det have set ud, hvis det var en Stalin-agtig mand, der havde skubbet Jeltsin ud? Der er stadig mange russere, som tror at Stalin var landets “lille farmand”.

       Donald

       Tuesday, October 17, 2017 at 12:59 UTC

      • Der har været en fransk tv-reportage om Putins helt enorme tyverier og byggerier for statens penge, bl.a i Sotchi.
       Men der ryger også en del håndører til Dansk Folkeparti, og deres venner rundt om i Europa, for at de skal snakke pænt om Putin. Bare lyt til Marie Krarup.

       AagePK

       Tuesday, October 17, 2017 at 17:14 UTC

 2. Alle billeder er gode, men vejen ligger nu hvor den ligger, omend i vejen.

  Jørgen

  Monday, October 16, 2017 at 17:43 UTC

  • At stå der på toppen af bakken og se ud over sommerhushaverne og sundet og himlen over Sverige er meget meget smukt – så pyt med vejen 🙂 Den er jo én af grundene til at der er frit udsyn.

   Donald

   Monday, October 16, 2017 at 19:00 UTC


Comments are closed.