Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Mørkets gerninger

Var parkeringskældre en god idé? Under hele den flade del af Herlev Hospital er der en parkeringskælder

Vi skal være glade for at vi har hospitaler, et sundhedssystem, der kan klare mange, mange ting; men man må vel have lov at fundere lidt over hvilke raisonnementer, der ligger bag byggemåden.

Herlev Hospital – jeg ved ikke, hvor gammelt det er, men det forekommer mig at man byggede det for henved 40 år siden, måske mere, og at man havde tænkt at en skyskraber ville være praktisk, fordi man let (med elevator) kan komme fra den ene afd. til den anden.

Men på et tidspunkt byggede man efter modsat princip en flad hospitalsbygning med ambulante behandlinger, og så har man vel tænkt at det var praktisk med en parkeringskælder, så folk kunne komme (i taxa, ambulance eller selvkørende) og gå ind og efter få skridt være i afdelingen. Det kan man (næsten) men det har ikke løst problemer med pladsmangel, behov for omstrukturering, tilbygning, osv.

Og ironisk nok er der ikke parkeringspladser nok. Heller ikke udenfor på tilstødende arealer.

Advertisements

Written by Donald

Tuesday, September 12, 2017 at 22:44 UTC

Posted in Brok

Tagged with

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ikke all planlegging er maksimal
  Klem på deg 🙂

  Mormor

  Wednesday, September 13, 2017 at 5:24 UTC

  • Det er sandt nok, Mormor; der skal også være mulighed for experimenter med nye former; men jeg forestiller mig at en god arkitekt ville tænke over, hvordan man senere kan foretage ændringer.

   Donald

   Wednesday, September 13, 2017 at 11:03 UTC

 2. Her i Hvidovre har vi et fladt hospital, og det er et mareridt – i alt fald for dem, der ikke kommer kørende.

  Rasmine

  Wednesday, September 13, 2017 at 8:17 UTC

  • Så man skal gå langt? – ja det er det, man har prøvet at forebygge ved planlægningen af Herlev, men det giver nogle underlige lysskakter og små firkantede afdelinger. Måske bevirker det, at folk tænker mere firkantet.

   Donald

   Wednesday, September 13, 2017 at 11:05 UTC

 3. Problemet med parkeringsarealer, der er for små, skyldes vel (blot) at der er for mange biler. De må bygge en til under den nuværende, så går det vel et par år.

  Jørgen

  Wednesday, September 13, 2017 at 13:25 UTC

  • Jeg gad vide, om der er nogen helhedstanker i Københavns kommune angående special-busser til Herlev fra S-togs stationerne. Det ville være en hjælp.

   Med de nye parkeringsafgifter i København og Brokvartererne er der faktisk gjort noget for at reducere antallet af biler.

   Donald

   Wednesday, September 13, 2017 at 14:12 UTC


Comments are closed.