Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Sargent’s

Sargent’s Apples – rigtige æbler i botanisk forstand, noget af det sidste, fuglene spiser, når der er mindre mad sidst på vinteren

Advertisements

Written by Donald

Monday, September 11, 2017 at 22:30 UTC

Posted in Skov og have

Tagged with ,

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det er med årene blevet en af de arter jeg holder mest af. Smuk hele vejen igennem sæsonen (husk at give os et foto lige før løvfald). Bierne holder af blomsterne, fuglene af de små æbler. Det kunne være morsomt, hvis nogen forsøgte af lave gelé af dem engang.
  Eller man kunne koge sig en lille portion frugtgrød af dem?

  natural2222

  Wednesday, September 13, 2017 at 1:41 UTC

  • Ja, det er en af de mest taknemmelige planter til haven (og til lave hegn). Om man kan lave noget med dem? Gele ville være nemmest – fordi det ikke gør så meget om der kommer en stilk med (eller to). Men frugtgrød, så skal man være ferm til at lirke de små frugter af.
   Det eneste jeg kunne finde om indtagelse af Malus sargentii var en webside, Plants for a Future, pfaf.org, hvor man understreger at alle planter i denne genus(slægt?) har hydrogen-cyanid i bladene, men ikke i frugten undtagen i frøene. Man frarådes derfor at spise frø i store mængder!

   Hydrogen cyanid er det, der giver mandler deres specielle smag, og det er ikke giftigt i små mængder; det kan bruges til at stimulere åndedræt og fordøjelse. Det kan også hjælpe med behandling af kræft. Men i store mængder kan det lamme åndedrættet og forårsage død.

   Gad vide om det er et naturlægemiddel website.

   Donald

   Wednesday, September 13, 2017 at 8:28 UTC

 2. Der er dog vældig mange frugter på.

  Jørgen

  Wednesday, September 13, 2017 at 13:21 UTC

  • Ja, den er skøn i år. Også mine almindelige æbletræer er fulde af æbler.

   Donald

   Wednesday, September 13, 2017 at 14:07 UTC


Comments are closed.