Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Er det for nemt at fotografere med nutidens teknik?

Hvis jeg var maler, kunst-maler, ville jeg gerne male dette billede

Advertisements

Written by Donald

Thursday, August 24, 2017 at 8:42 GMT+0000

Posted in Foto

Tagged with , ,

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Er det ikke sådan, at der altid har været mulighed for at fotografere med filtre? Nu er der dog vist blot mange flere muligheder når man behandler sine billeder. Effekten er fin på dit billede, men af en eller anden grund bruger jeg aldrig filtermulghederne.

  Jørgen

  Friday, August 25, 2017 at 12:57 GMT+0000

  • Ja, filtre blev brugt både af amatører og viderekomne, professionelle, både for sort-hvid og farvefilm. Især brugte man gulfilter for at få gule farver lysere, sådan som de psykologisk fungerer, og så vidt jeg husker bremser det også den blå, så himmel-flader med skyer fik lidt mere kontrast.

   Filteret her er ikke i kameraet. Jeg havde taget et par billeder, hvor himlen var helt hvid-lys (brændt af, som man siger, af for meget lys) så jeg tog et hvor der var “tegning” (kontrast, farve) på himlen, men så var alting for lavt; et histogram filter finder ud af at fordele lys og skygge; somme tider uden at man mærker det – men her er der sket noget med de områder, hvor tynde grene har skygget lidt for himlen.

   Med andre ord, dette er ikke et farvefilter på et “normalt” billede.

   Donald

   Friday, August 25, 2017 at 20:17 GMT+0000

 2. Selv om det virkelig blev “for nemt”, kræver det stadig noget at kunne se Det Gode Motiv – det er bestemt ikke alle, der kan det. Det er heller ikke alle, der behersker betjeningen af selv de enkleste kameraer, så svaret er vist endnu “nej” 🙂

  Ellen

  Sunday, August 27, 2017 at 18:00 GMT+0000

  • Ja det er jo rigtigt, det er ikke alle, der behersker betjeningen af de automatiske supertekniske kameraer.
   Når jeg ser en af de nye krimier i TV kan jeg se, at fotograferne har udnyttet deres sidste nye udstyr til smukke billeder, enten det nu er intro’en eller undervejs, hvor tilskueren trænger til en lille pause mellem de hæsblæsende, skrækindjagende scener. 🙂

   Donald

   Sunday, August 27, 2017 at 19:19 GMT+0000


Comments are closed.