Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

For 31 år siden så jeg sådan én gå over vejen og tænkte “trifitterne kommer”

Et kæmpeuhyre

For at man kan se størrelsen har jeg prøvet at lægge hånden ved siden af, den løb væk så jeg måtte jo skynde mig at tage et énhåndsbillede og det blev rystet

Måske kalder man dette uhyre for en eghjort. Den, jeg så for 31 år siden, var et nummer større, og det er ikke erindringen, som har forskudt sig. OK – den var ikke stor som en hånd og heller ikke en barnehånd, selvfølgelig, men nok noget i retning af 6-8 centimeter, hvilket er blandt de største (længste) insekter i Danmark. I Brasilien så vi guldsmede, som var meget længere – men de er jo også meget tyndere.

Advertisements

Written by Donald

Sunday, July 30, 2017 at 23:00 UTC

Posted in Skov og have

Tagged with ,

10 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det er vist en oliebille; men jeg er godt nok ikke særlig skrap på insekter.

  natural2222

  Thursday, August 3, 2017 at 4:54 UTC

  • Det kunne godt ligne sådan én, men jeg tror nu AagePK har fat i den lange ende med navnet “læderløber”.

   Donald

   Thursday, August 3, 2017 at 14:54 UTC

 2. Triffitterne var/er planter, der blev l stand til at gå, fordi de blev udsat for kosmisk strålestormvejr; det gjorde samtidigt menneskene blinde, og da triffitterne var kødædere, og større end mennesker, så… ! De, der arbejdede i minerne, eller var i neddykkede u-både, eller som vor helt: havde fået behandlet øjnene, og derfor ikke så det kosmiske festfyrværkeri, undslap blindheden, og måtte samarbejde for at undslæippe triffitterne, der hurtigt spredte sig fra botaniske museer.
  Oliebiller har en mere ringet bagkrop, de ligner kropsmæssigt en stor myre med sort hvepse-bagkrop. Dette er en læderløber, både larver og biller er rovdyr. So be careful! og sov ikke for åbne vinduer! 🙂

  AagePK

  Thursday, August 3, 2017 at 6:34 UTC

  • Javel! Det skal jeg nok huske! Lukke vinduer og døre og tage sølvpapirshat på!

   Trifitterne er med andre ord (fantasi-) mutationer af vores planter efter en solstorm eller kosmisk storm. Ja, der kan ske mange mærkelige ting på en planet som kommer for tæt på universets smedie.

   Donald

   Thursday, August 3, 2017 at 14:57 UTC

   • Hvad, har du ikke læst bogen? “Da trifitterne kom”= “The Day of the Triffids” Jeg læste den først i ’60-erne, i ’62 kom filmen, men den så jeg først senere. Den står ellers højt på diværste lister. Det er da vist kun et par år siden, filmen blev genudsendt i tv; jeg husker bare ikke hvilken kanal, måske var det en tysk. Men psykologien i plottet var ret godt, om at udnytte hinanden og den slags, hvis chancen byder sig. Ren Liberal Alliance! 🙂

    AagePK

    Thursday, August 3, 2017 at 20:52 UTC

    • “Udnytte hinanden, når chancen byder sig” Så meget ved jeg – jeg kender den kun fra en tegning. Det er lidt det samme som Kaninbjerget, org.title “Watership Down” – hvor kaninerne finder ud af at de ikke behøver at finde sig i noget!

     Ja – Liberal Alliance – sikke noget. Jeg vil dog rose Anders Samuelsen for at Joachim Olsen ikke er minister for et eller andet. Hvorfor er han så let at skyde på? Han prøver altid at begrunde sine forfærdelige teorier, og lytter nogle gange på modargumenterne, gør han ikke?

     Donald

     Thursday, August 3, 2017 at 23:29 UTC

     • Her til morgen fandt jeg, sådan lige pludseligt, titlen på Anders: ATUM-Anders!
      Kan du huske, at tyskerne kaldte Adolf Hitler GröFaZ? Det stod for Größter Feltherr aller Zeiten, noget, han vist selv havde postuleret, eller også var det Goebbels. Og Anders kalder sig jo den bedste udenrigsminister, Danmark nogen sinde har haft, eller sådan noget. Derfor må det blive Alle Tiders UdenrigsMinister = ATUM-Anders!!!
      Dixi! 😉
      Ligesom Henrik må kaldes: Konggræs, eftersom han ikke vil ligge i sarkofag, men i en ganske almindelig grav. Med græs på, eller hvad. Fatter han da ikke, at det er Margrethe, der er Danmarks Riges Dronning og Huusbond, som Margrethe 1., og derfor er hun de facto kongen. Titlen konge er altså på sin vis optaget, indtil Grund- og Kongeloven er lavet om. Og det bliver den næppe i hans levetid.

      AagePK

      Friday, August 4, 2017 at 5:33 UTC

      • ATUM Anders – det får mig til at tænke på “Den Gyldne Hjelm” – af Carl Barks, Disney ville ikke tage fat på sådanne emner. Eller ville han mon?

       Det er virkelig interessant hvordan Margrethe d.I kunne lykkes med at styre og samle riget, hun har været god til at lytte til de rigtige! Men på den anden side er det også interessant at høre hvem der så stod bag Margrethe den And … jeg mener Den Første, uden at ønske at komme i rampelyset (det var ikke opfundet) eller i hvert fald uden at have de ydre tegn på magt. De her menner og kvinner bag Margrethe må hun have valgt ud fra at hun ville have økonomisk fremgang og “synergi-effekt” (det var heller ikke opfundet … menner alligevel).

       For mig at se er der to yderpunkter i magtbegær, i billedet fra Den Gyldne Hjelm: trangen til at bestemme at alle skal gå på museum hver søndag og betale for at trække vejret — trangen til at gøre op med formynderi men på en måde, så naboerne ikke farer i totterne på hinanden fordi den ene har gravet en grøft så åen har flytttet sig … hmmm dårligt billede, det sidste –

       Kan jeg finde et bedre billede på det sidste, hvor magten knyttes til skel- og hegnslove, og kloge dommere afgør strid så folk bliver gode venner igen?

       Donald

       Friday, August 4, 2017 at 8:52 UTC

 3. Den for mange år siden bille er velnok den største løbebille vi har. Mon den er mere ualmindelig end tidligere, det er længesiden jeg har set den.
  Kongegemal eller konggræs – nu må den gamle pris snart falde til ro.

  Jørgen

  Tuesday, August 8, 2017 at 19:28 UTC

  • Ja den var stor – men sådan nogle bliver let lidt større i erindringen 🙂 – Det kan have været en læderløber som AagePK siger, de er typisk 3-4 cm og hvis den har været velnæret og velvoksen kan den vel have været 5 cm, så meget som de to yderste led på en pegefinger, det er jo stort i forhold til hvad man ellers ser.

   Donald

   Wednesday, August 9, 2017 at 10:04 UTC


Comments are closed.