Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Kløver i græsfrøene

Græsset vokser ikke så meget der, hvor jeg har undladt at slå – der er en herlig gruppe kløver, den får lov at blomstre og sprede frø

Det siges at man blander kløverfrø i plæneblandinger for at plænen ser mere grøn, også i tørre perioder.

Advertisements

Written by Donald

Thursday, July 20, 2017 at 23:37 UTC

Posted in Skov og have

Tagged with

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Man kan købe specielle kløversorter til plæner. Oftest er de iblandet græsblandingen. Kløver holder sig ganske rigtigt grøn medens græsset går i tørkedvale. Samtidig samler kløverrøddernes knoldbakterier kvælstof, som også kommer græsset tilgode.
  Lader man -som du klogeligt gør det- kløveren stå over en slåning eller to, Vil det være til gavn for bier, og måske endda nå at give spiredygtige frø.

  Det er nu langt fra sandsynligt, at der har været kløver i din græsblanding. Blot en enkelt plante er i stand til at få en størrelse af flere m2.
  Frø kan sidde under sålerne eller være tabt af en fugl. Der er mange måder for kløver at komme rundt i verden på.

  natural2222

  Monday, July 24, 2017 at 6:07 UTC

  • Ja – jeg har hørt dette med at frøene kan sidde på skosåler (eller på bare fødder for den sags skyld) og fugle og dyr kan have været forbi med en gave 🙂

   Der har været mange kløver på nabomarkerne, så de har ikke skullet migrere så langt. Tak for kommentar!

   Donald

   Monday, July 24, 2017 at 11:23 UTC

 2. Hvitkløver?
  Klem på deg 🙂 ❤

  Mormor

  Monday, July 24, 2017 at 7:34 UTC

  • Det må være hvidkløver, ja. Der har været en stor kløver med violette blomster, men den er ikke med på billedet 🙂 Klem på dig 🙂 ❤

   Donald

   Monday, July 24, 2017 at 11:24 UTC

 3. Og husk lige, at bier i kløveren kan give stik til bare fødder, det skal børn især gøres opmærksomme på. Vi slår altid lidt tættere, når der er anmeldt børnebesøg.
  Men ellers synes jeg da, at du har slået græsset liige tæt nok. Jeg holder mig i denne tid til 6 cm. Så min plæne er lidt/noget/meget grønnere end din. 😉

  AagePK

  Monday, July 24, 2017 at 10:05 UTC

  • Jeg tror der er mere end 6 cm ned til jorden, men der er et lag mos på vel 3-5 cm. så derfor ser det ud som om græsset er “slået helt ud”. Jeg har prøvet at sprøjte med jernvitriol for at mosset skulle dø, men det dør ikke. Det er bare brunt og til næste år kommer der sikkert mere. Jeg må derfor prøve at få græsset til at vokse lidt hurtigere, – kalk og gødning. Det skal også have lov at stå uden at blive slået.

   Der er iøvrigt længe imellem at jeg slår græsset, ca. 10 dage.

   Donald

   Monday, July 24, 2017 at 11:28 UTC

 4. Kløver er fint. Her blomstrer de i vidt omfang og efterhånden er der mange i plænen. Jeg slår plænen med endnu længere mellemrum end du gør.

  Jørgen

  Monday, July 24, 2017 at 17:49 UTC

  • Både Søren Ryge, Boderæven (Frank Eriksen, Livsstilsshow (sikke mange esser)) og Farmer siger at plænen har godt af at få lov at stå, rødderne bliver længere. Når man slår ofte (og det regner) er det vistnok for at mindste antallet af fremmede planter, som ikke kan tåle at blive slået.

   Donald

   Wednesday, July 26, 2017 at 0:22 UTC


Comments are closed.