Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Om at fare vild eller gå på opdagelse

Der er intet så skønt som at gå nye veje. I mange år drømte jeg om at køre – bil eller cykel – ad grusveje i store Svenske landskaber, gennem skove, bakker, dale, forbi søer og bygder. Jeg har fået tilfredsstillet den lyst et par gange.

Jeg er godt klar over, at stederne ikke er nye – de er nye for mig, men beboerne i de små byer har boet der i mange år, måske hele deres liv.

De fleste steder kan man gå i årevis og se på de samme ting, men hvis man så en dag går ad en hidtil overset passage, så er det om at gå nye veje.

Heatherhill naturområde grænser op til Hanebjerg og Hanemose, syd for Heatherhill Parkering og Café

Her bag ved Heatherhill ligger en mose, som giver vand til Højbro Å, og når man går lidt længere, kan man se en sti, men stiens begyndelse er ikke nem at finde. Jeg gik og ledte …

Der var en sidesti, tydelig nok, i hvert fald det første stykke.

Endelig tilbage – men hvor? Jeg kunne ikke kende stedet det første minut! Men det er vejen til Heatherhill Parkering fra min by

Kommentar …

Advertisements

Written by Donald

Tuesday, July 4, 2017 at 13:47 UTC

Posted in Blogosofi, Foto

Tagged with

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det var da godt du fandt hjem igen. Det er sjovt at se fordi det ser ud som om det er en sti der begynder og ender som sådan, men undervejs synes den at blive smallere og smallere og smallere, så det ser ud som om den ikke bruges så meget.

  Jørgen

  Wednesday, July 5, 2017 at 18:49 UTC

  • Det er nemlig rigtigt – det viste sig at stien kun lejlighedsvis bliver brugt af en hjemløs, som overnatter i en gammel lille bitte campingvogn på en grund, som er helt tilgroet.

   Donald

   Sunday, July 9, 2017 at 22:35 UTC

 2. Er det en sti på slankekur eller er den av typen “lavtbrukt”?
  Likevel, fine bilder 🙂
  Klem på deg 🙂

  Mormor

  Wednesday, July 5, 2017 at 21:17 UTC

  • Jo det er en sti på slankekur (ligesom jeg) – den har ikke været brugt ret meget dette år – den var helt tilgroet, men det var morsomt at følge den.
   Klem på dig 🙂

   Donald

   Sunday, July 9, 2017 at 22:37 UTC

 3. Undskyld mig, men mon ikke stien begynder lige der, hvor du startede? Og ender der, hvor du ikke kunne komme videre? Så må man vel heraf slutte, at du er kommet frem! 🙂
  Nu skal du bare (dunde) finde tilbage, men det er jo ad velkendt sti, nu. 😉

  AagePK

  Thursday, July 6, 2017 at 5:32 UTC

  • Jo selvfølgelig, man kan bare gå tilbage. Men det morer mig altid – rigtig meget! – at fare vild så godt jeg kan 🙂

   OG det morsomme var jo at den sti mundede ud i en eng ved åen med renseanlægget i den ene ende, langt væk, og med en grusvej, som tydeligvis var anlagt for at komme til kloak-installationen ved sommerhuset med “barndomsminderne” – en vej, som ikke havde ambitioner om at komme videre ud til landevejen.

   Siden barndommen har jeg undret mig over talemåden “Alle veje fører til Rom” for jeg kunne jo ved selvsyn se, at ikke alle veje førte til Rom og ikke alle mennesker rejste alle steder hen, og ikke alle karrierer var mulige, selv om vores flotte 50’er social-demokrati sørgede for gratis uddannelse til alle.

   Donald

   Sunday, July 9, 2017 at 22:41 UTC

 4. Dunde mig her, og dunde mig der: der skal da stå: finde! Dobbelt slåfejl, sorry!

  AagePK

  Thursday, July 6, 2017 at 5:34 UTC

  • Det behøver dundelynemig ikke at undskylde 🙂

   Donald

   Sunday, July 9, 2017 at 22:44 UTC


Comments are closed.