Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Onsdag var DMI meget fornuftige

Inden man laver satire over vejrmeldinger fra DMI skal man lige huske at der følger et ansvar med at være den officielle kanal for advarsler for skybrud, storm, højvande, stormflod og sne.

Onsdag aften sagde Christian Cherry i DR.dk Vejret (baseret på DMI varsler) at der kunne forekomme skybrud. Vi så en beredskabstjeneste, som undersøgte om der var gennemstrømning i vandløbene, som gik under byen, Fredericia, og fik at vide at man havde lavet en sø, som samlede vand op, når der kom skybrud. Hvis den blev fuld kunne man forvente at den løb over (men ikke noget om hvorhen …)

Der var forskel på risiko for skybrud og varsling for skybrud, forklarede vejr-manden, og nu var der varsling, sagde han.

Men – og det var det interessante – Det var umuligt at sige om der ville komme nedbør, for vejrtypen var meget uforudsigelig. Derfor måtte han nøjes med at vise, hvor der var størst risiko, – i en bue henover Mellem-Jylland, Fyn og Sydsjælland.

Det var egentlig meget godt spået, for dagen efter, Torsdag, var regnen aflyst her i Vejby (Nordsjælland) og Fredagens regn var en stille sommerregn, jeg tror der var ca.4 mm. Lørdag lidt mere, og så blev det sol om aftenen.

Billede af en aften med vejrtyper i lag og striber, som kan føre til ustadigt vejr:

Aftenstemning tirsdag aften

Tirsdags aften skyformationer levnede et lille hul ved solnedgangstidspunktet – billedet tyder på massivt skydække

Advertisements

Written by Donald

Saturday, July 1, 2017 at 23:44 UTC

Posted in Skyer

Tagged with

13 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det er problemet med at vejret er blevet sensationsstof i medierne, som giver utroværdigheden.
  Vi skal helt op i halløj-feltet hver gang. DMI er blevet Lars E. Christiansen fra den hedengangne trafikradios værdige afløser. Han kunne få hele DK i katastrofestemning ved den første snebyge på Sprogø.

  I forgårs var der nedbør på vej fredag i størrelsesordenen 30 mm. Nu er vi nede på 5-7 mm. Mon ikke fredag når at blive en tør og helt almindelig sommerdag?

  De stakler, som arrangerer udendørsaktiviteter. Når der meldes regn næste weekend begynder nedtællingen i forhold til deltagere allerede.
  “Markedsdag i sportsforeningen i regn og pløre? Nej, Mutter, vi tager sq op og besøger tante Oda i Ålborg i stedet. Ring og sig vi kommer.”
  -Og så er der to gæster mindre til arrangementet uanset tilrettede vejrudsigter i løbet af ugen.

  Nå, jeg må nordpå. Er tilbage i næste uge.

  natural2222

  Monday, July 3, 2017 at 1:28 UTC

  • God rejse!
   Hvis man ikke lavede femdøgnsprognoser som om de var sikre forudsigelser, men understregede at det var beregninger og gætværk og så iøvrigt beskrev de forskellige vejrtyper i bedste formidler-stil, så ville DMI+DR vejrudsigterne være interessante.
   Som det er nu nøjes jeg med vejrkort, radar og YR.no

   Donald

   Monday, July 3, 2017 at 22:29 UTC

 2. Og det kan åbenbart ikke nytte at spørge yr.no, Norges Rigskringkastnings svar på DMI: i sidste uge lovede de tørt vejr i Aalborg, som alligevel fik rigeligt med vand, der drillede landsstævnet en hel del.
  Men hils nu tante Oda alligevel, Farmer, nu du skal den vej! 😉

  AagePK

  Monday, July 3, 2017 at 5:32 UTC

  • YR.no skal læses som om de forudsiger vejret om 12 timer og ikke 12 dage. Det er kun underholdning med langtidsprognoserne selv om de nogle gange kan være ganske gode gæt.

   Donald

   Monday, July 3, 2017 at 22:30 UTC

   • Jeg glemte jo helt at: på pladen “Some of these days” med Fumlerød Bal-,Salong- og Radiorkester, som en af mine gode venner fra Gottorp-Skolen havde, gøres der efter sangen, udført af Hot-Ludvig fra Nordborg, opmærksom på, at der efter et teknisk uheld i mekanikken vil komme et foredrag af direktøren for Melankolsk Institut:” Hvordan man bestemmer, hvordan vejret skal være i næste uge”. Desværre stopper pladen lige der. 🙂
    Pladen findes på youtube, sammen med Tiger Rag, Snehvide, Her går det godt, fru Kammerherreinde og et par stykker mere. Du får dig et godt grin, og en musikalsk oplevelse. Dit klaverspil får en helt ny klang! Husk: Fumlerød Radio! 🙂

    AagePK

    Tuesday, July 4, 2017 at 7:23 UTC

    • OK – jeg lytter til Youtube – og måske lægger jeg noget med ny klaverklang sammesteds. 🙂

     Donald

     Wednesday, July 5, 2017 at 13:15 UTC

 3. Intet er verre enn å spå om fremtiden og været. Overskyet her oppe i dag. I går så varmt at jeg krøp inn i skyggen 🙂
  Klem på deg. 🙂 ❤

  Mormor

  Monday, July 3, 2017 at 13:46 UTC

  • Men i dag og tirsdag bliver det meget koldere – 19 grader højst 🙂
   Klem på dig 🙂 ❤

   Donald

   Monday, July 3, 2017 at 22:31 UTC

 4. Jeg vil da lige nævne den gamle og velkendte historie om ulven, der kommer.
  Selvfølgelig skal de varsle, jeg synes bare de gør det for tit, hvor der så alligevel ikke sker en pind, og så mister man respekten.
  Jesper Theilgaard er mig bekendt den eneste, som de sensationslystne journalister ikke kan hidse op; tværtimod formår han gerne at afdramatisere det, de i medierne allerhelst så som en katastrofe.

  Ellen

  Monday, July 3, 2017 at 15:05 UTC

  • Hvorfor står det meste af teksten pludselig med fed skrift?

   Ellen

   Monday, July 3, 2017 at 15:06 UTC

   • Rettet – fed skrift er kommet på slankekur 🙂

    Jeg vil mene at man må arbejde med flere varslingsniveauer og skelne mellem langtidsvarsel og akut alarm. Men generelt synes jeg at DMI gør et godt stykke arbejde og at vi skyder lidt for urimeligt på dem. Det sjove ved den aftens udsendelse var, at DMI nu understregede at man IKKE kunne sige noget om hvor og hvor meget det ville regne – men der ville komme regn og nogle steder kunne det være skybrud.

    Jesper Theilgaard er god, og det er Søren Carlsen da også, ikke?

    Donald

    Monday, July 3, 2017 at 22:34 UTC

    • Jesper T er den bedste – alle de andre er bare okay 🙂
     Der var skybruds’varsel’ for HELE landet i over to døgn. Jeg kan forstå din/deres forklaring, men når det er så usikkert, hvorfor så overhovedet varsle? Hvad er det lige, man ekstraordinært skal gøre, hvis der er skybrudsvarsel? Man skal ikke gøre andet, end hvad der altid skal være i orden, nemlig det at sørge for, at ens bolig kan klare ethvert skybrud 🙂

     Ellen

     Tuesday, July 4, 2017 at 16:19 UTC

     • Varslet havde fået beredskabstjenesten til at rydde kloakkerne i en å, som løber under (vist) Fredericia, Eftersom regnskyllene er voldsommere i disse år, og eftersom en Å i rør ikke kan tage alt vandet, havde man fået et overløbsbassin, og hvis det også løb over, så var den gal.

      Din tanke er selvfølgelig rigtig: Det er en skandale at man har bygget boliger i oversvømmelsestruede områder. Her i kommunerne solgte man “billige grunde” på Ramløse Sand, som er gammel havbund! Har man kendt mage! Og nu vil lodsejerne selvfølgelig have at kommunen betaler for kloakering og dræning! Men vandet løber altså ikke op ad bakke.

      Donald

      Wednesday, July 5, 2017 at 13:12 UTC


Comments are closed.