Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Papir-opslag er hurtigere end web-søgning og opslag

Med søgning på en computer kan man ting, som man ikke kan med en bog. Søgning på alle, der har “Axel” eller “Søren” i navnet er let med en computer, som genkender bogstavernes mønster i maskin-hukommelsen.

De, der ved lidt mere om computere, ved, at det er et bitmønster; 8 bit, binary digits, som kan være 0 eller 1 kan danne 256 symboler. Her er computeren stærk. Endvidere kan man med det, der kaldes domæner (svarer til fagområder) finde passende præcise synonymer og nærliggende betydninger for fx. hjul (== fælge, dæk, autogummi, axel) og derved give den søgende flere fornuftige svar.

Sidste trykte udgave, står der på forsiden – en papir-udgave som kun avanceret trykkeri kan lave – prøv at trykke det samme på en hjemme-printer !!! !!! !!!

Men i den trykte udgave, papir-udgaven, kan man lynhurtigt bladre i kort og med erfaring i kortlæsning kan man finde ruter og interessante steder.

I en Web-computer kan man til gengæld finde en rute og en forretning lynhurtigt, når først program og data er til rådighed.

Men har vi forstået implikationerne af alt dette? Mister vi evnen til at kunne finde vej selv?

Oversigtskort – Nordsjælland med fokus på Gilleleje-Hillerød

Vejby – hvor jeg bor – til venstre, Arresø og Ramløse Sand til højre

Kommentarer …

Advertisements

Written by Donald

Saturday, June 24, 2017 at 10:34 UTC

Posted in Tidsmaskinen

Tagged with ,

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja,jeg tror vi mister evnen til at finde vej selv. Forleden viste jeg mit barnebarn et landkort på 1½x1½ meter. Hun blev lidt duperet, men kommer nok aldrig til at bruge sådan et.

  Jørgen

  Thursday, June 29, 2017 at 13:08 UTC

  • Gad vide om ikke der vil være spejdere og søfolk, som insisterer på at være gode stifindere. Men mange vil nok blive stedblinde.

   Donald

   Friday, June 30, 2017 at 15:54 UTC


Comments are closed.