Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Hvad man må Sct. Hansaften

Det er tilladt at have Sct.Hansbål og traditionen er jo, at man brænder haveaffald. men hvis man ikke har lidt fornemmelse for det, kan man risikere at der dannes gnister – og hvis en nærliggende mark er tør og landskabet derfor fænger let, eller hvis der er stråtag og benzinstationer i nærheden, så er det farligt.

Jeg kan sådan set godt forstå at i en tid, hvor man ser flere og flere uerfarne husejere, skønner at der skal sættes skarpe grænser for hvor meget bål man må lave.

Her i sidste uge fik jeg brændt det af, et meget moderat bål under sikre omstændigheder. Det vigtigste var at landskabet ikke var tørt – det begyndte at regne (sidste fredag).

Det brændte hurtigt ned uden gnister

Nu vil det være lidt lettere at etablere et bålsted med sten eller fliser omkring og et sted til at tørre brænde og afklip.


Kommentarfelter

Advertisements

Written by Donald

Friday, June 23, 2017 at 23:05 UTC

Posted in Mark, Skov og have

Tagged with , ,

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Der er skam utalrige bestemmelser mht afbrænding af bål o.lign. Og du har vist overtrådt flere.
  Først er der selve bålpladsen: der skal være ryddet, især af højt og vissent plantemateriale, så ikke branden løber videre. Dernæst er der afstand til andet brændsbart materiale, herunder bygninger, og så skal der tages hensyn til vindhastighed og d. retning: det kan forøge den krævede sikkerhedsafstand betydeligt.
  Især brandforsikringen er god til at smyge sig udenom, hvis bestemmelserne ikke er overholdt, så det kan blive dyrt. Derudover kom der jo for en håndfuld år siden et nyt direktiv, som afstedkom bøder i 10.000-klassen, bare man futtede en lille stak haveaffald af, hvis ikke kommunen havde nået at afværge ved at vedtage lokale bestemmelser.
  Vi har vist haft dette emne oppe for en håndfuld år siden, ikk’? 🙂

  AagePK

  Thursday, June 29, 2017 at 11:00 UTC

  • Jo, vi har haft emnet oppe, og jeg var også meget i tvivl om jeg skulle offentliggøre dette hyggelige billede af en ensom Sct.Hans-aften. Formålet er, ligesom tidligere år, at udnytte Sct.Hans aften til at brænde af i stedet for at brænde benzin af for transport af uskyldigt haveaffald.

   Donald

   Friday, June 30, 2017 at 15:52 UTC

 2. Her er der forbud mod afbrænding af haveaffald i haverne. Det gælder formentlig også Sct. Hansaften.

  Jørgen

  Thursday, June 29, 2017 at 13:03 UTC

  • Her er der en undtagelse for Sct.Hansaften, men der står jo ikke specifikt at det er have-affald, man skal brænde af! 🙂

   Donald

   Friday, June 30, 2017 at 15:48 UTC


Comments are closed.