Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

At have eller ikke have

Den har kørt i 4 år. Antallet af driftstimer er jo ikke særlig stort. Den kørte fint de første par gange, jeg havde sat en prop på gassen, så den kørte hurtigere (og larmede til ørepine niveau) og kunne klippe de steder, hvor græsset er utroligt frodigt og tæt og den normalt har svært ved at æde sig igennem – men så gik den i stå. Efter lidt stilstand igang igen, så kunne den køre et par baner. 4 år, var det virkelig hvad den kunne klare?

Da jeg kom i tanke om Frank, men gamle nabo, havde 3 plæneklippere i sit udhus, tænkte jeg: Selv om jeg skulle kunne finde fejlen, vil det være rart med en akku- (batteridrevet) plæneklipper, sådan en som genboen har. Den larmer mindre og de er på tilbud hos Jem&Fix. Afsted!

En akku-plæneklipper, købt ud fra forretningens indholdsangivelse

Bare prop den ned i bagagerummet, hvor der i forvejen lå el-kædesav, hækkeklipper, boremaskine, værktøjskasse, sko, tøj, gasbrænder …

Akku-plæneklipper uden akku, ikke meget bevendt – tilbage med den

Men ved udpakning viste det sig at Jem&Fix sælger den uden akkumulator, hvorved den kommer ned i pris, selvfølgelig. Meeen …

Jem&Fix tager heldigvis ting tilbage inden 14 dage.

I vejledningen stod, at pakken skal indeholde plæneklipper, batteri (akkumulator) og oplader. På Websiden stod at den sælges uden akku, men jeg havde jo ikke købt den over nettet, men ud fra emballagen.

Jeg prøvede at samle tankerne om fejlfinding på benzindrevne plæneklippere og fik den igang igen. Ved at rense luftfilteret. (Kvajebajer udleveres)

Advertisements

Written by Donald

Friday, May 26, 2017 at 10:37 UTC

Posted in Liv

Tagged with

7 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kvajebajer?
  Klem på deg 🙂 ❤

  Mormor

  Sunday, May 28, 2017 at 12:38 UTC

  • Som AagePK forklarer! At kvaje sig betyder at lave en dum fejl, som alle andre havde kunnet undgå …

   Klem på dig! 🙂 ❤

   Donald

   Monday, May 29, 2017 at 10:57 UTC

 2. Mormor: i Danmark er vi en del, der er bondsk fødte og kvajet opdraget! 😉
  Kvajet kommer af kvæg, altså køer og får; de regnes for mindre intelligente, eftersom de ikke altid vil gøre, som der bliver sagt, eller bare tænkt. At det så er ejerens kommunikationsevner, der kanske ikke er optimale er jo en helt anden sag, ikk’? Så hvis almindelige mennesker ikke kan finde ud af basale ting, eller bare fejler, har de “kvajet sig”, og straffen herfor er at give en omgang øl: en kvajebajer.
  Det er den dybereliggende forklaring på, at Danmarks unge, og gamle, scorer så højt på øl-forbruget. Og så er vi tilbage til første sætning: vi er kvajet opdraget, og bondsk fødte: derfor hører vi også til de mest lykkelige mennesker på Jorden: vi er lykkeligt uvidende! 😉
  Jeg kører nu på 4 år med en akku-plæneklipper fra Bosch, Rotak 37 Li, og jeg er meget tilfreds. Den har 2 akkumulatorer, så jeg kan næsten nå at oplade akkumulator a, inden b er tømt. Den kan sættes til flere højder, fra 2-7 cm, det er godt, når vi når tørkeperioder, hvor græsset ikke må blive for kort.
  Brugsen har den til 2.899 kr; dyrt, måske ja, men du sparer meget benzin. Og luftfilterrens. Og tændrør. O, og, og støj.

  AagePK

  Sunday, May 28, 2017 at 14:44 UTC

  • Det mærkelige ved den billige Gardena fra Jem&Fix er at den faktisk stadig ville være billig, selv om man skulle betale 6-700 kr. for en akkumulator (batteri). Men mit budget lød på max 1000.

   Donald

   Monday, May 29, 2017 at 10:59 UTC

 3. Takk for forklaringen AagePK.
  Ha en nydelig dag (kanskje uten for mange kvajebajere?) 🙂

  Mormor

  Monday, May 29, 2017 at 11:03 UTC

 4. Sært alligevel at man vælger den tilsyneladende vildledning af forbrugerne. Mon man ville have krav på at få udleveret et batteri, når der nu står at det er med?
  Bortset fra det er jeg vældig glad for min langskaftede akku-hækklipper. Det er pokkers let at sætte bat. i uden at skulle finde en lang ledning eller fylde benzin på.

  Jørgen

  Monday, May 29, 2017 at 13:25 UTC

  • Det kunne tyde på at forretningen er desperat, når de prøver at øge omsætningen på den måde.
   De har den politik, at man kan tilbagelevere inden 14 dage. Jeg havde faktisk åbnet æsken, men fik lov alligevel.
   På den måde er de meget reelle.

   Donald

   Monday, May 29, 2017 at 23:46 UTC


Comments are closed.