Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Forår på den anden side af Jorden

Den første kommentar til nedenstående billede på FB lyder som følger i Google-oversættelse:

Fortunately, I was born as a peasant child. To appreciate this nature. And fortunately, more than anything, inherited the land of the parents divided into all children. Nowadays, I start to grow vegetables and garden to eat everything I can not return to my home. But the future is still unknown, we have a casual course.

Den oprindelige text:

โชคดีมากๆคะที่เกิดเป็นลูกชาวนามาก่อน ได้รับรู้ซาบซึ้งกับธรรมชาติแบบนี้ และที่โชคดียิ่งกว่าสิ่งอื่นใดได้รับมรดกที่ดินของพ่อกับแม่แบ่งให้ลูกๆทุกคน ปัจจุบันก็เริ่มปลูกผักสวนครัวกินเองทุกอย่างถึงจะไม่ได้กลับไปอยู่ที่บ้านเกิด แต่อนาคตก็ยังไม่ทราบอย่างไรเราก็มีที่ทำกินแน่นอนแบบสบายๆ

Texten i den kommentar er selvmodsigende. Jeg tror det skal forstås som følger: at alle søskende arver et stykke land, men det er ikke nok til at forsørge dem alle, han (der skriver kommentaren) er rejst og kan ikke komme tilbage men (“start” er formentlig forkert oversat) længes efter at dyrke egne grøntsager. Fremtiden kan endnu nå at byde på noget (i retning af land, dyrkning, grøntsager).

Et billede fra en account som kalder sig World News (på Thai-sprog)

Billedets historie er ukendt, selvfølgelig, jeg kan ikke kontrollere kilden, men jeg kan se at det er et billede, hvor farverne er overdrevet i retning af frisk grønt; billedet fik jeg fra en borger i Thailand, som er lidt religiøs og som viser egne billeder fra templer og fra sit arbejde i et køkken på et hospital, fra week-end ture og selfies med familien; hun er én, som gerne vil have forbindelser over hele kloden, ligesom jeg selv.

Her har hun fundet en række billeder fra landbrug i Thaland, – som jo er stort, jeg ved ikke om det er fra syd eller nord, men gætter på midt i mellem i lavtlandsområderne ved kysten. Hun skriver blot, at det er smukt, og sætter det på efter en posting om hvordan der laves falske æg i Thailand, æg, som indeholder kemikalier, der skader sundheden.

Advertisements

Written by Donald

Monday, May 8, 2017 at 11:57 UTC

Posted in Mark

Tagged with ,

19 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nu sidder jeg med tanken falske æg? Hvordan?

  Anette

  Monday, May 8, 2017 at 18:07 UTC

  • Produktet er ikke noget, der ligner bløde, friske æg, men snarere noget, som har lighed med hårdkogte æg.
   Jeg tror det er en art dejg med smagsting og sager, og så en gul klat fedt med andre smagsstoffer.
   Det lyder ligesom de kinesiske mejerier, der tilsatte hvidt pulver til vand (eller fortyndet mælk) og kaldte det mælk.
   Der må være et stort svælg mellem viden og overtro i både Kina og Thailand; eller sagt på en anden måde, der må være mennesker, som ikke forstår hverken biokemi eller moderne teknologi og som ikke fatter, hvor forbryderisk det er at ødelægge fødevarer.
   Jeg kan godt prøve at kopiere billeder og måske især video’en, men jeg kan ikke oversætte teksterne på en forsvarlig måde.

   Donald

   Monday, May 8, 2017 at 18:16 UTC

   • Ah solgt som kogt æg… tænkte ikke på at folk købte forkogte æg.
    jeg ved der i østeroupa (secielt) er en del falsk honning, sukkervand med farvestof….

    Anette

    Tuesday, May 9, 2017 at 10:04 UTC

    • Jeg ved faktisk ikke helt hvad der er tale om, Anette – det var som sagt en klage, et opråb fra en connection på FBook som fortalte, at der havde været falske æg i omløb, og så prøvede jeg at søge på Google og fandt adskillige artikler (med samme billede til at illustrere historien).

     Donald

     Tuesday, May 9, 2017 at 10:28 UTC

  • http://englishnews.thaipbs.or.th/fake-eggs-made-of-plastic-emerge-in-chon-buri/

   Officials have been asked to investigate fake eggs made of plastic which have been distributed for sale in domestic markets.

   The first case of fake eggs believed to be from China was reported by a food vendor in Ban Bung district of Chon Buri, 49-year Mrs Lek Jaikla, of Ban Noen Moke, Tambon Nong E-roon.

   Mrs Lek told reporters that she bought a plastic bag of 10 eggs for 35 baht from a flea market in Tambon Noong E-roon. However, she said that one of the eggs was found to be a fake because when she tried to fry it on a pan, it emitted the smell of burning plastic and burned.

   The vendor said she suspected more fake eggs might have been mixed with the real ones and sold in a bag of ten or more to customers. She said that she heard about the fake eggs on the television and had never seen one before until this week when she tried to fry one. […]

   Donald

   Monday, May 8, 2017 at 21:08 UTC

 2. Oj da, ja det er vel ikke måte på menneskets fantasi når det gjelder å tjene penger. Falske matvarer er ille. Jeg var i butikken i forrige uke og fant “kjøtt” i kjøledisken. Det inneholdt ikke noe kjøtt overhode. Det er langt derfra til regelrett svindel, men kan det være lovlig å utgi noe for kjøtt, som ikke er noe i likheten en gang?
  Klem på deg. :)❤

  Mormor

  Tuesday, May 9, 2017 at 8:53 UTC

  • Mon det var vegetar-bøffer, du fandt, mormor?
   Klem på dig! ❤

   Donald

   Tuesday, May 9, 2017 at 10:29 UTC

   • Kanskje det, men da skulle det ikke stått kjøtt på dem, synes jeg. Villedende 🙂
    Klem på deg 🙂 ❤

    Mormor

    Tuesday, May 9, 2017 at 16:11 UTC

    • Nej selvfølgelig skal der stå hvad det er. Undskyld det havde jeg ikke forstået.
     Klem på dig ❤

     Donald

     Tuesday, May 9, 2017 at 22:26 UTC

     • Jeg har forstået, at i den norske serie Skam bruges udtrykket “Køtter du mig?”, når der menes:”Tager du gas på mig, laver du fis med mig?”. Er der mon en sammenhæng der? 🙂
      Men ellers: hos Asbjørnsen og Moe, der samlede norske folkeeventyr, er der beretningen om bryggeren, der fik en dødsdom, og efterfølgende ikke måtte begraves, men lå i en isblok, fordi han havde snydt med øllet; så nej, man må ikke forfalske levnedsmidler, det har man aldrig måttet. I Danmark havde vi for nogle år siden en, der kom svinekød i oksefars til nogle arabiske lande, det kunne have medført en krig. Og med rette.

      AagePK

      Wednesday, May 10, 2017 at 21:53 UTC

      • Det ene er kjøtt, det andet køtt, men ellers godt gået. Ingen mulighed skal lades uforsøgt 🙂

       Ja suk, som leverandør skal man sørge for at kunne levere.

       Donald

       Thursday, May 11, 2017 at 10:19 UTC

 3. Dette med at dele jorden mellem alle ens børn var en svøbe, som også Sydtyskland og Østrig (Og mange andre lande) led under.
  Denne opdeling i mini-marker ses stadig i landskabet i de berørte lande og bremser rationel drift.

  natural2222

  Tuesday, May 9, 2017 at 11:47 UTC

  • Ja det er en svøbe, og det efterlader alle tre (eller flere) sønner som tabere. I Holland havde man ifølge et museum i Edam flg. regel: Den ældste søn arvede forretningen eller gården, den næstældste fik en uddannelse (til præst!) og den eller de yngste blev sendt til søs. Det var måske en meget god løsning for forretningen. Der var mange hollandske søfarere, som havde et spændende liv, og de kom jo netop langt omkring. Var det Philippinerne, der var “hollandsk koloni”?

   Donald

   Tuesday, May 9, 2017 at 14:23 UTC

   • Kaptajn Marryatt beskriver i sin drengebog “Peter Simple” samme opskrift mht engelske adelsfamiliers traditioner: ældste søn arver gods og titel, næste bliver præst, og næste igen går ind i flåden, forudsat, at godsejeren betaler officerspatentet. Og hvad gør man ikke for at blive af med en irriterende lillebror!
    I Danmark var det jo næsten det samme: alle bønderkarle, der ikke fik en fæstegård, blev taget til soldat. Og de blev så solgt i bundter til krigsførende magter. Leonora Christine tjente godt på leveranser til den svenske hær, efter at hun fik Bornholm.

    AagePK

    Wednesday, May 10, 2017 at 4:40 UTC

    • Det er dog uhyggeligt, du kender alle de mørke sider af vores historie. Vi havde P.Munchs historiebøger i Gymnasiet, og deri blev beskrevet, hvordan man drak bønderkarle fulde og fik dem til at skrive under som lejesoldater. Den manipulation af fattige mennesker er frygtelig nedladende, nedgørende, umenneskelig, afslører et elitært, usympatisk menneskesyn! Ligesom slaveri.

     Donald

     Thursday, May 11, 2017 at 10:25 UTC

     • Som historielærer og -interesseret læser man jo en del.
      Har du tænkt på, at kongerne jo også havde et problem med at installere deres børn: nogle blev hertuger, andre biskopper, og andre igen turede fra slagmark til slagmark som generaler i skiftende hære. Vor egen prins Jørgen blev til George, Duke of Cumberland, ham med Slaget ved Culloden, og de efterfølgende massakrer på enhver, der gik i kilt, eller ejede en sækkepibe. Nå-ja, og så Prins Jørgens March, spilles ved Befrielser o.lign.

      AagePK

      Tuesday, May 16, 2017 at 4:50 UTC

      • Ja, kongerne havde altid problemer med deres børn. Nogle af dem gik til yderligheder og slog ihjel. Men dette med at hjælpe dem igang rundt omkring på godserne kan jo være en måde at få flere allierede.
       Jeg er på sin vis historie-interesseret, og det har glædet mig meget at man i dag finder dokumentarer og drama-dokumentarer, som formidler Kinas forfærdelige historie, den er mindst lige så forfærdelig som Englands og Frankrigs – og senere Tysklands.
       Det, som kan holde én tilbage fra at læse historie på den gamle måde, er, at der mangler for meget kulturhistorie, så det er svært at sætte sig ind i hvorfor folk opførte sig så tosset.
       🙂

       Donald

       Wednesday, May 17, 2017 at 21:26 UTC

 4. Problemet med mere og mere opdeling har vist også været almindelig praksis i Bourgogne.

  Jørgen

  Wednesday, May 10, 2017 at 19:26 UTC

  • Jeg er ikke sikker, men jeg har hørt at det var særlig slemt i Nordsjælland, hvor man i forvejen ikke var for rige (det var dengang i 1700-1800-tallet!) Det kan have varieret fra egn til egn.

   Donald

   Thursday, May 11, 2017 at 10:16 UTC


Comments are closed.