Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Første Maj

Fordi det er bøgens udspring er det en oplagt fridag. I en bekendtgørelse om skolers opbygning og årets gang på en skole stod der, at der bør være mindst ét træ i en skolegård, så børnene kan følge årets gang.

Det er lidt sølle med kun ét træ. Én art. Det er forresten ofte lind, man vælger, fordi de laver “sjove” helikopter-frø, som børnene kan more sig med.

Men 1.Maj er naturligvis fagforeningernes dag. Det er OK at fejre fagforeningerne, blev vi mindet om for nogle år siden, da en fagforeningsmand fra Equador kom og bad om penge til fagforeningsarbejdet, og fortalte om forfølgelse af fagforeninger, unions, og undertrykkelse af arbejderne og om arbejdsmiljø, som reelt slog folk ihjel.

Det kan undre mig, at vi ikke diskuterer balance mellem profit og investering i stedet for at se velfærdssystemet under anklage herhjemme i form af sløseri med SKAT, kræftsyge i “jobtræning” og ikke mindst LA Olsen osv.

Written by Donald

Monday, May 1, 2017 at 12:47 GMT+0000

Posted in Park

Tagged with

9 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Har du været til 1- maj-møde? 🙂

  Ellen

  Wednesday, May 3, 2017 at 19:39 GMT+0000

  • Ja, jeg har! Nogle dage har jeg det som om jeg var ung og energisk og så kan jeg jo godt gå til et eller andet arrangement. Her var det SF og SocDem som havde slået sig sammen. Jeg fik fyret én enkelt frustration af overfor en af mine gamle bekendte om hvor forfærdeligt det er, at der ikke har været pres på SocDem ledelsen angående at rette op på privatisering og udsalg, når nu både Lykketoft og Nyrup, tidligere top-S’er som ikke er Enhedsliste-sympatisører, i den grad har advaret.

   Christine Antorini talte om at skattevæsenet er demonteret – men hun sagde ikke noget om at S har været med og at problemet jo var systematisk idiotisk IT-holdning.

   Jeg er vildt bekymret. 😦

   Donald

   Wednesday, May 3, 2017 at 22:25 GMT+0000

 2. Balance? Hvad har du dog spist til morgenmad: det drejer sig jo om profit-maximering og shareholders value, ikk’? Det er jo endda nærmest et lovkrav, og en forbrydelse at stille sig i vejen herfor. Den handelsaftale, som EU og USA var ved at få handlet på plads, TTIP, gav jo direkte firmaer mulighed for at søge erstatning, hvis en regering forhindrede eller forringede et selskabs mulighed for at score kassen, selv om man henviste til risiko for menneskers velfærd. Staten skulle da ikke blande sig i, om f.eks Kellogs dryssede rigeligt med high-fructosis corn syrup, HFCS, eller lignende på deres cornflakes, selv om det evt skulle være årsagen til fedmeepidemier verden over, det såkaldte New World Syndrom. Staten skal ikke være barnepige. Folk må tage ansvar for deres eget liv. Det foreskriver Ayn Rand, siger den politiske kuglestøder, ham der på evig overførselsindkomst, og så skal det jo nok passe, ikk’?
  Det demonterede skattevæsen skyldes Lille Lars Bukseløs Barrøv fra Tyndskids Mark, der lancerede det totalt uigennemtænkte projekt: Kommunesammenlægning; det forudsatte en overførsel af opkrævninger osv til SKAT omm. Uden at tænke på tab af synergi pga forskellige virksomhedskulturer, ulyst blandt veltrænede medarbejdere til at flytte, som allerede set, da HMAK flyttede til Hjørring i ’70-erne, osv. Tabet ligger nærmere 250 Mia end de skaldede 80, som skatteministrene klandres for.

  AagePK

  Thursday, May 4, 2017 at 5:30 GMT+0000

  • Ja og ja – jeg har ikke spist Kellogg’s i lang tid, næsten aldrig, faktisk. Jeg gruer og undrer mig over problemerne med TTIP.

   Hvordan skal vi dog få vendt de politiske strømninger?

   Donald

   Thursday, May 4, 2017 at 11:39 GMT+0000

   • A propos 1.Maj: i Odense tager de lige 1.April én gang til: et 5 meter højt kunstværk af Cronhammar er pillet ned og sendt på Skrotten, det kalder jeg en af-installation eller happening: Shit Happens! 🙂

    AagePK

    Friday, May 5, 2017 at 5:50 GMT+0000

    • Jeg har set billeder af kunsværket, og husker svagt noget med kontroverser over udseendet. En bekendt har fundet artikler i Odense bladene, hvori det fortælles at entreprenøren havde givet kunstejeren (Kommunen) besked, men at de glemte at gøre noget ved det.

     Det er jo nok ikke verdens alvorligste fejltagelse. Jeg er mere bekymret over den slendrian, som US president Trump udviser.

     Donald

     Friday, May 5, 2017 at 20:50 GMT+0000

 3. Det lyder som om der tales om den mærkelige danske hastetankegang. Hvis vi ikke absolut skal være først med alt, kunne det være det hele kunne gå lidt bedre, og måske især hvis gamle agtværdige statsinstitutioner var vedblevet at være sådanne. Posten fx.

  Jørgen

  Friday, May 5, 2017 at 12:41 GMT+0000

 4. Berlingskes Weekendavis har jo flere gange påpeget, hvorfra ideerne oprindeligt kommer fra, mht at demontere staten, og dermed samfundet: staten er jo samfundets administrerende og udførende arme og hænder, uden dem kan samfundet ikke eksistere.
  I dagens udgave, under Opinion på side 14, gør Henning Tjørnehøj så ganske udmærket rede for, hvordan Anders Fogh Rasmussen allerede i 1987 starter skandalen; han må endda igennem et ydmygende forløb med kreativ bogføring og fyring som minister. Desværre fortsatte soc-demoerne, lige som med flygtningetragedien, med at løbe efter hvad de troede var en point- og stemmegivende politik.
  Så der går nok nogen tid, før vi får vendt tendensen.

  AagePK

  Friday, May 5, 2017 at 13:40 GMT+0000

  • Ja Henning Tjørnehøj har et godt overblik, han har også lavet nogle video’er (dokumentar-film) som forklarer problematikkerne omkring Social-reformerne, Kanslergade Forliget 1933.

   Donald

   Friday, May 5, 2017 at 21:07 GMT+0000


Comments are closed.